BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

De Defender is zo gemaakt dat u groter kunt dromen. Grenzen kunt verleggen. Above and beyond kunt gaan.

 • Defender wheel closeup in desert

  ALL-TERRAIN-CAPACITEITEN

  Ontdek nieuwe gebieden. Ga extreme omstandigheden niet uit de weg. De buitengewone All-Terrain-prestaties en permanente All Wheel Drive van de Defender maken hem onstuitbaar. Zowel offroad als op de weg.

 • TBC

  CONFIGURABLE TERRAIN RESPONSE

  Ga op verkenningstocht. Op uw manier. Personaliseer uw afzonderlijke voorkeuren voor offroad-systemen met behulp van Configurable Terrain Response-technologie.

 • Defender tyres

  GEOMETRIE

  Uitzonderlijke aanloop-, overloop- en afloophoeken. Kortere overhangen voor en achter. De geometrie van de Defender maakt hem uiterst capabel.

CAPACITEITEN

OFFROAD

All Wheel Drive, een twin-speed tussenbak, Electronic Active Differential en grotere banden maken van de Defender onze meest capabele Land Rover. Ooit.

GEOMETRIE

De superieure offroad-geometrie versterkt de all-terrain capaciteiten van de auto. De aanloophoek is 38 graden1. Deze is gecombineerd met een overloophoek van maximaal 31 graden en een afloophoek van 40 graden1.

OP DE WEG

Net zo zelfverzekerd op de weg als offroad. Geniet van verfijnd comfort met onafhankelijke voor- en achterwielophanging, en een keuze uit wielophanging met schroefveren of elektronisch gestuurde luchtvering met Adaptive Dynamics.

Defender driving through desert
Defender driving on road
Autoplay Stop

GOING BEYOND

UW DEFENDER

Op werkelijk alles voorbereid. Een Defender die voor u is gepersonaliseerd.

Defender off road

ALL-TERRAIN

 • ALL WHEEL DRIVE ICON

  ALL WHEEL DRIVE (AWD)

  Bij het rijden op ondergrond met weinig tractie, zoals ijs en sneeuw, kan het koppel worden verdeeld over de voor- en achterwielen, voor grotere stabiliteit en controle.

 • TWIN SPEED GEARBOX ICON

  TWIN-SPEED TUSSENBAK

  Een extra overbrengingsverhouding voor lage snelheden en extra trekkracht kan van onschatbare waarde zijn onder zware omstandigheden, zoals een steile klim of afdaling, offroad-rijden of bij het trekken van een trailer.

 • ELECTRONIC AIR SUSPENSION ICON

  ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

  Kies uit een instaphoogte van 40 mm onder de normale rijhoogte, via een grotere rijhoogte die 75 mm hoger is dan de normale rijhoogte, tot een extra grote rijhoogte van nog eens 70 mm hoger voor gebruik onder extreme offroad-omstandigheden.

 • Active Rear Differential icon

  ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIAL

  Dit systeem biedt het bijkomende voordeel van meer tractie in bochten en extra grip offroad. Het systeem houdt het verschil in wielslip tussen het linker- en rechterachterwiel onder controle.

 • Configurable Terrain Response icon

  CONFIGURABLE TERRAIN RESPONSE

  Met deze nieuwe variant van Terrain Response kunt u individueel de instellingen van de aandrijflijn, de besturing, de differentiëlen en de tractieregeling configureren om optimaal in te kunnen spelen op de specifieke eisen van het terrein.

 • OFF ROAD TECHNOLOGIES ICON

  OFFROAD-TECHNOLOGIEËN

  Ongeacht de omgeving waarin u zich bevindt, bent u verzekerd van absoluut vertrouwen en controle. Tot de functies behoren Low Traction Launch, Gradient Release Control en Hill Descent Control.

 • Adaptive Dynamics icon

  ADAPTIVE DYNAMICS

  De bewegingen van het stuurwiel en de carrosserie worden tot wel 500 keer per seconde geanalyseerd. Dit reduceert overhellen van de carrosserie en zorgt voor een optimale handling. Met de continu variabele afstemming van de schokdempers tussen soepele en straffe extremen reageert het systeem direct op de input van ondergrond en bestuurder.

 • ALL TERRAIN PROGRESS ICON

  ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

  Stel een constante snelheid in en houd deze aan onder de meest uitdagende offroad-omstandigheden. All Terrain Progress Control fungeert als een cruise control voor lage snelheid en werkt bij snelheden tussen 1,8 en 30 km/h.

AANDRIJFLIJNEN

 • petrol, diesel engine

  BENZINE EN DIESEL

  De Defender biedt een programma verfijnde en zuinige Ingenium-motoren. Kies uit geavanceerde benzine- of dieselmotoren.

 • MHEV chasis

  MILD HYBRID BENZINE

  De P400-motor draagt niet alleen bij aan het reduceren van het brandstofverbruik en de CO2-emissies, maar slaat ook de energie op die normaal gesproken verloren gaat tijdens het afremmen of uitrollen, en zet deze opnieuw in.

 • Plug-in Hybrid.

  PLUG-IN HYBRID BENZINE

  Vanaf eind 2020 is onze P400e PHEV-motor (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) ook beschikbaar voor de Defender, met alle voordelen die elektrificatie biedt.

PERSONALISERING

UW DEFENDER

 • KIES UW DEFENDER

  Perfectie is beschikbaar in alle vormen, afmetingen en carrosserie-uitvoeringen.

 • WELK ACCESSOIRE PACK IS PERFECT VOOR U?

  Beantwoord drie gemakkelijke vragen en vind uw ideale accessoire pack.

1Met elektronisch gestuurde luchtvering ingesteld op offroad-hoogte.

2Defender 110 met offroad-banden.

3Controleer altijd de route en het eindpunt voordat u gaat waden.

4Beschikbaar vanaf medio 2020. Niet beschikbaar i.c.m. 'A'-frame beschermbeugel.

Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg een dealer voor meer informatie of configureer uw auto online.

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode.


De productie van de New Defender 90 en de levering van de eerste auto’s aan klanten is vertraagd als gevolg van omstandigheden waarop wij geen invloed hebben. De New Defender 90 kan op dit moment al wel worden besteld bij de dealers, waarbij de eerste auto’s vanaf januari 2021 zullen worden geleverd. Productieschema’s voor de New Defender 110 zijn ongewijzigd.