BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

OP DE WEG EN OFFROAD

Dankzij een programma geavanceerde technologieën, waarond Active Driveline en Configurable Dynamics, biedt de Discovery Sport een opwindend rijgedrag, ongeacht de rijcondities en omstandigheden.

TERRAIN RESPONSE 2

Met keuze uit vier Terrain Response-instellingen stemt u de capaciteiten van de Discovery Sport altijd exact af op de betreffende ondergrond. Terrain Response 2 evalueert de actuele rijomstandigheden. Dit bekroonde systeem tilt autorijden naar het hoogste niveau door automatisch de meest geschikte instelling voor de betreffende ondergrond te selecteren.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

De offroad-variant van cruise control. Dit geavanceerde systeem stelt u in staat een vaste snelheid in te stellen en deze te handhaven – ook onder uitdagende omstandigheden. Zo kunt u zich volledig concentreren op het manoeuvreren langs obstakels en op ondergrond met weinig grip.

WADEN

Blijf zelfverzekerd, zelfs wanneer u spontaan besluit door een waterpartij te rijden. Wade Sensing ondersteunt u tijdens het waden, door te waarschuwen indien de waterhoogte in de buurt komt van de maximum doorwaaddiepte van de auto.

TREKGEWICHT

De Discovery Sport kan tot 2.500 kg trekken. Een afneembare of elektrisch uit-/inklapbare trekhaak (optie) kan worden gemonteerd. U kunt de veelzijdigheid van uw auto verder vergroten door een keuze te maken uit een programma als accessoires beschikbare dakdragers en trekhaken.

Discovery Sport R-Dynamic driving downhill
Discovery Sport R-Dynamic incline driving
Discovery Sport R-Dynamic wading through water
Discovery Sport towing
Autoplay Stop
Discovery Sport R-Dynamic driving downhill

BESTUURDERSONDERSTEUNING

 • CLEARSIGHT GROUND VIEW

  Ideaal tijdens offroad-rijden en het overwinnen van uitdagend terrein. Met ClearSight Ground View kunt u als het ware 'door' de motorkap van de Discovery Sport kijken, en kunt u tijdens het rijden meerdere beelden van de omgeving, zoals de onderzijde van de auto en de wielen, weergeven.

 • Hill launch assist icon

  HILL START ASSIST

  Zorgt ervoor dat de auto niet achteruit rolt bij wegrijden op een helling.

 • Low traction launch icon

  LOW TRACTION LAUNCH

  Door de precieze dosering van koppel naar de wielen, kan de bestuurder de beschikbare grip optimaal benutten.

 • Hill descent control icon

  HILL DESCENT CONTROL

  Helpt de bestuurder om moeilijke hellingen gecontroleerd af te dalen door een constante afdaalsnelheid aan te houden via het gecontroleerd afremmen van wielen.

CAPACITEITEN & TECHNOLOGIE

 • Discovery sport side profile

  GRADIENT RELEASE CONTROL

  Voorkomt dat de auto ongecontroleerd met grote snelheid wegrijdt op een steile helling wanneer u het rempedaal loslaat.

 • Tow assist display

  ADVANCED TOW ASSIST

  Met Advanced Tow Assist regelt u de rijrichting van een trailer bij het achteruitrijden. U kunt bij achteruitrijden het traject van de trailer volgen op het touchscreen, en u bepaalt de richting ervan met de draaiknop op de middenconsole.

Discovery Sport parked in driveway

KIES UW DISCOVERY SPORT

Kies uit vier uitvoeringen en twee markante modellen, die elk een unieke persoonlijkheid en extra kenmerken bieden.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg een dealer voor meer informatie of configureer uw auto online.