BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

MOTOREN

Van vermogen en puur rijplezier tot laag brandstofverbruik en raffinement: er is een uitgebreid programma motoren beschikbaar voor de Discovery Sport, inclusief een Plug-in Hybrid.

HET PROGRAMMA

 • Petrol Engine

  BENZINE

  Onze 147 kW/200 pk 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor biedt efficiënte, schone verbranding en lage emissies. De 183 KW/249 pk turbo benzinemotor maakt snelle acceleraties en moeiteloze inhaalmanoeuvres mogelijk.

 • Diesel Engine

  NIEUWE DIESELMOTOREN

  Onze nieuwe dieselmotoren zijn net zo schoon als benzinemotoren en produceren bovendien minder CO2. Met een lager brandstofverbruik bij langere afstanden en meer koppel zijn deze ideaal voor langere ritten, trekken en offroad-rijden.

 • Plug-In Hybrid Engine

  PHEV

  De Discovery Sport Plug-in Hybrid* combineert een 1.5 liter, driecilinder benzinemotor met een elektromotor, die samen een vermogen van 227 kW/309 pk ontwikkelen. U kunt rijden in de Parallel Hybrid- of de EV-modus.

RIJDYNAMIEK

In car driving discovery sport
 • Discovery Sport driving down winding road at dusk

  ACTIVE DRIVELINE

  Active Driveline zorgt voor nog meer tractie, stabiliteit en controle bij offroad-rijden. Tevens biedt dit systeem beter bochtgedrag en lager brandstofverbruik bij rijden op de weg.

 • Discover Sport driver setup screen

  CONFIGURABLE DYNAMICS

  Met Configurable Dynamics kunt u de gasklep-parameters, de transmissie-schakelpunten en de besturing onafhankelijk van elkaar afstemmen op uw persoonlijke rijvoorkeuren via het touchscreen van uw Discovery Sport.

 • Discovery Sport R-Dynamic driving on road

  ADAPTIVE DYNAMICS

  In combinatie met Adaptive Dynamics kan ook de afstemming van de wielophanging worden aangepast voor minder overhellen en strakkere respons.

 • Discovery Sport R-Dynamic driving front view

  ROLL STABILITY CONTROL

  Roll Stability Control is geïntegreerd in Dynamic Stability Control (DSC) om de kans op kantelen te verkleinen, maar wel de wendbaarheid te behouden, alsmede mogelijkheid om rond obstakels te sturen.

 • Discovery Sport R-Dynamic side profile

  DYNAMIC STABILITY CONTROL

  Dynamic Stability Control (DSC) evalueert het dynamische rijgedrag van de Discovery Sport en grijpt in om de stabiliteit van de auto te maximaliseren. DSC reduceert het motorkoppel en remt individuele wielen af om de rijrichting van de auto te corrigeren en zo onderstuur of overstuur te neutraliseren.

Discovery Sport parked in driveway

KIES UW DISCOVERY SPORT

Kies uit vier uitvoeringen en twee markante modellen, die elk een unieke persoonlijkheid en extra kenmerken bieden.

*Alleen beschikbaar op modellen met 5 zitplaatsen.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg een dealer voor meer informatie of configureer uw auto online.