BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

BAGAGERUIMTE

De Discovery Sport biedt u en uw passagiers optimaal comfort en ruime, flexibele opbergmogelijkheden.

Road background
Discovery Sport overhead seat display

5+2 ZITPLAATSEN

157 literliter

Deze interieurconfiguratie biedt voldoende ruimte aan uzelf en zes vrienden. In de bagageruimte beschikt u over een bruto inhoud van 157* liter. Dat is gelijk aan een inhoud van 115* liter volgens de VDA-norm, gemeten met massieve blokken.

5 ZITPLAATSEN

1179 literliter

Neem al uw extra uitrusting mee. De standaard vijfzits interieurconfiguratie biedt een bruto inhoud van 1.179* liter, met een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 963* liter.

4 ZITPLAATSEN

1302 literliter

Klap een van de zitplaatsen achterin neer en profiteer van een grotere bruto inhoud van 1.302* liter. Dit is gelijk aan een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 1.085* liter, zodat u ook die extra bagage nog kunt meenemen.

3 ZITPLAATSEN

1548 literliter

Wanneer u samen met twee vrienden reist, biedt deze configuratie van de Discovery Sport ruimte aan alle bagage – met een bruto inhoud van 1.548* liter, en een inhoud volgens de VDA-norm van 1.330* liter.

2 ZITPLAATSEN

1794 literliter

Wanneer u de tweede zitrij neerklapt, kunt u gemakkelijk grotere voorwerpen meenemen. De bruto inhoud van de bagageruimte wordt daarmee vergroot tot 1.794* liter. De inhoud volgens de VDA-norm bedraagt dan 1.574* liter.


KLIK EN ONTDEK TIK EN ONTDEK

De bruto inhoud geldt als standaard in de auto-industrie en wordt gemeten door de bagageruimte via simulatie te vullen met vloeistof. De VDA-inhoud wordt gemeten met massieve blokken (200 x 50 x 100 mm) en is een indicatie van de hoeveelheid praktische bagageruimte in de auto.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

 • Discovery Sport with full loadspace

  ELEKTRISCHE BEDIENDE ACHTERKLEP

  De elektrisch bediende achterklep kan eenvoudig worden geopend en gesloten via een toets op de afstandsbediening, een knop op het dashboard of via de onopvallende toetsen op de achterklep.

 • Cabin air graphic

  IONISATIE VAN INTERIEURLUCHT

  Ionisatie van interieurlucht, op basis van Nanoe™-technologie, verbetert de luchtkwaliteit in het interieur en verwijdert allergenen, bacteriën en de bijbehorende geuren uit de ventilatielucht en draagt daarmee bij aan het welzijn van bestuurder en passagiers.

 • Discovery sport full loadspace

  BERGRUIMTE

  Het lichte en royale interieur van de Discovery Sport verschaft een gevoel van ruimte - en ongetwijfeld wilt u dat gevoel behouden, ook wanneer u uw auto hebt volgeladen. Slimme opbergruimtes in het interieur bieden u altijd voldoende opbergmogelijkheden zodat u alles wat u nodig heeft gemakkelijk kunt meenemen.

 • ACTIVITY KEY

  Met de Activity Key kunt u genieten van uw favoriete activiteiten en de autosleutel veilig in uw auto laten. De Activity Key polsband (optie) is robuust en volledig waterdicht. U kunt uw conventionele sleutel veilig in de auto achterlaten en de Activity Key gebruiken om uw Discovery Sport te ver- en ontgrendelen.

VEILIGHEID

De Discovery Sport is ontworpen voor maximale veiligheid, en is uitgerust met talrijke functies om u en uw passagiers te beschermen.

 • Isofix in-car

  ISOFIX

  ISOFIX-bevestigingspunten vormen een stevige verbinding tussen het kinderzitje en de auto, voor nog grotere veiligheid in het interieur.

 • Discovery Sport overhead airbag display

  AIRBAGS

  Om de bestuurder en alle inzittenden een uitstekende bescherming te bieden, is de Discovery Sport uitgerust met een uitgebreid systeem van zeven airbags.

 • Discovery Sport R-Dynamic side profile

  AANDRIJFSYSTEMEN

  De Discovery Sport is voorzien van de nieuwste veiligheidstechnologieën, zoals Electronic Brakeforce Distribution (EBD), dat automatisch de remkracht naar de voor- en de achteras varieert om de remweg te verkorten, met behoud van de stabiliteit en de bestuurbaarheid van de auto.

STANDAARD BESTUURDERSONDERSTEUNENDE SYSTEMEN

 • Emergency Braking Icon

  EMERGENCY BRAKING

  Wanneer het risico op een frontale botsing wordt gedetecteerd, volgt een visuele waarschuwing. Indien de bestuurder niet ingrijpt, remt het systeem de auto automatisch af. Het systeem detecteert bij snelheden van 5 tot 80 km/h risico op frontale botsingen met voertuigen en bij snelheden van 5 tot 60 km/h de aanwezigheid van voetgangers en fietsers.

 • lane keep assist icon

  LANE KEEPING ASSIST

  Lane Keeping Assist detecteert wanneer uw auto onbedoeld buiten uw rijstrook dreigt te komen en zorgt voor tegenstuur om u subtiel terug te leiden.

 • Front and rear parking assist icon

  PARK DISTANCE CONTROL VOOR EN ACHTER

  Maakt manoeuvreren gemakkelijker. Wanneer u de achteruitversnelling selecteert of de functie activeert via het touchscreen, geven beelden op het touchscreen en geluidssignalen aan hoe dicht u bij obstakels bent.

 • rear camera icon

  ACHTERUITRIJCAMERA

  De achteruitrijcamera verbetert het zicht tijdens achteruitrijden. Statische lijnen over het camerabeeld op het touchscreen geven de omtrek en de baan van de auto aan. Inclusief wasfunctie, zodat het zicht naar achteren altijd helder is.

OPTIE PACKS

Kies uit verschillende optie packs om uw rijbeleving te optimaliseren.

 • Park assist icon

  PARK ASSIST

  Wanneer Park Assist wordt geactiveerd, zoekt de Discovery Sport automatisch een geschikte parkeerplaats uit. Vervolgens stuurt de auto zichzelf in of uit de parkeerplaats.

 • 360 parking aid icon

  360° PARK DISTANCE CONTROL

  Geeft u extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe parkeerplaatsen. De sensoren vóór, achter en aan de zijkanten van de auto geven real-time geluidssignalen en visuele feedback via het touchscreen, zodat u weet hoe dicht u bij obstakels bent.

 • rear traffic monitor icon

  REAR TRAFFIC MONITOR

  Het systeem waarschuwt u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar dat van links en rechts komt tijdens achteruitrijden. Dit is vooral handig wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak. Zo weet u altijd wat er achter u gebeurt, ook wanneer uw zicht wordt belemmerd.

 • clear exit monitor icon

  CLEAR EXIT MONITOR

  Helpt achterpassagiers veilig uit de Discovery Sport te stappen, door hen voor naderend gevaar, zoals passerende auto's en fietsers, te waarschuwen.

 • adaptive cruise control icon

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL

  Het Drive Pack omvat drie functies. Adaptive Cruise Control werkt bij rijden op de snelweg en in langzaam rijdend verkeer. Het systeem zorgt er voor dat uw auto op veilige afstand blijft van een voorligger, ook als deze langzamer gaat rijden of stopt. Als de voorligger stopt, komt uw auto soepel tot stilstand.

 • blind spot assist icon

  BLIND SPOT ASSIST

  Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en de Discovery Sport detecteert een andere auto in uw dode hoek, gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden. Het systeem zorgt voor tegenstuur om uw auto veilig bij het naderende voertuig vandaan te leiden en zo een potentiële botsing te voorkomen.

 • high speed emergency braking icon

  HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

  Deze functie (optie) detecteert wanneer er gevaar bestaat van een frontale botsing met een andere auto. Het toont een waarschuwing als advies dat de bestuurder moet remmen. Als de bestuurder niet reageert, activeert de Discovery Sport automatisch de remmen om de botssnelheid te reduceren. Emergency Braking is standaard.

 • adaptive cruise control with steer assist icon

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET STEERING ASSIST

  Het Driver Assist Pack omvat tevens de functies van het Park Pack en het Drive Pack. Adaptive Cruise Control met Steering Assist ondersteunt u subtiel bij het sturen, door de auto in het midden van de rijstrook te houden en tegelijkertijd een vooraf ingestelde afstand aan te houden tot een voorligger. De motor, de remmen en de besturing reageren automatisch op de verkeerssituatie.

 • wade sensing icon

  WADE SENSING

  Steek moeiteloos beekjes, doorwaadbare plaatsen en ondergelopen land over. Wade Sensing geeft u via het touchscreen real-time, grafische informatie over de waterdiepte in verhouding tot de auto, en waarschuwt u wanneer de waterdiepte de maximale doorwaaddiepte van de Discovery Sport nadert.

 • 360 surround camera icon

  360° SURROUND CAMERA

  Vier onopvallend in de carrosserie geïntegreerde, digitale camera's verschaffen u een 360°-bovenaanzicht van de auto op het touchscreen, waarbij meerdere camerahoeken tegelijkertijd kunnen worden bekeken.

Discovery Sport parked in driveway

KIES UW DISCOVERY SPORT

Kies uit vier uitvoeringen en twee markante modellen, die elk een unieke persoonlijkheid en extra kenmerken bieden.

* Cijfer is representatief indien de achterbank in de voorste stand en de rugleuning in rechte stand staat.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg een dealer voor meer informatie of configureer uw auto online.


De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen.

Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.


NanoeTM is een gedeponeerd handelsmerk van Panasonic Corporation.