TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

MERIDIANTM SURROUND SOUND AUDIOSYSTEEM

Land Rover heeft samengewerkt met Meridian, wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van hoogwaardige audiotechnologie en digital sound processing, om geavanceerde audiosystemen te ontwikkelen voor de Discovery Sport. Het 825 W Meridian Surround Sound audiosysteem (optie) heeft 16 luidsprekers, inclusief een tweekanaals subwoofer. Het biedt kristalheldere hoge tonen en volle, diepe bassen in het gehele interieur. U beluistert uw muziek precies zoals u dat wilt.

TOUCH EN TOUCH PRO

InControl is ons programma geavanceerde technologieën dat uw belangrijke digitale contacten onderhoudt en u direct en veilig met uw auto verbindt wanneer u ergens anders bent. Deze systemen kunnen worden uitgebreid met hun respectievelijke connectivity packs: Connect en Connect Pro.

CONNECT EN CONNECT PRO

Deze aanvullende packs tillen de connectivity van uw auto naar een nog hoger niveau. InControl Apps verbeteren uw beleving in de auto met compatible smartphone-apps, inclusief de nieuwe Spotify-app waarmee u toegang hebt tot een bibliotheek met meer dan 30 miljoen nummers. Met het touchscreen kunt u uw Discovery Sport controleren en commando’s geven. En met de WiFi-hotspot en Pro Services-functies blijft u in contact met de buitenwereld en wordt uw leven gemakkelijker.

PROTECT

Om te communiceren met uw Land Rover functioneert uw smartphone als portal met Protect. U kunt op afstand uw tankinhoud controleren, uw auto terugvinden op een vol parkeerterrein, uw ritten registreren en u kunt zelfs controleren of u alle ruiten wel hebt gesloten. Optimised Land Rover Assistance is ook inbegrepen. Deze stuurt, in het onwaarschijnlijke geval van pech onderweg, zowel uw locatie als diagnostische informatie naar de hulpdienst. In geval van een ongeluk, waarschuwt SOS Emergency Call de nooddiensten en geeft direct uw locatie door.

SECURE TRACKER

Als iemand probeert in te breken in uw auto of deze illegaal probeert te verplaatsen, wordt Secure Tracker geactiveerd wanneer Protect is ingeschakeld. U wordt gewaarschuwd en de auto wordt getraceerd totdat zijn locatie is vastgesteld, waarna de bevoegde instanties de auto kunnen terughalen. Zelfs wanneer de auto is gestolen met uw eigen sleutels, kunt u de meldkamer op de hoogte stellen via de Remote App.

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Passagiers achter in de auto kunnen van hun eigen individuele entertainment genieten met twee 8" schermen in de hoofdsteunen van de voorstoelen. Met elk een WhiteFire® digitale hoofdtelefoon, een USB-aansluiting achterin en een speciale afstandsbediening kunnen zij kiezen uit film, muziek, games of zelfs televisie (indien de auto is uitgerust met TV-functie).

INNOVATIE

INGENIUM-MOTOREN

De nieuwe 2.0 liter viercilinder Si4-benzinemotor levert 176 kW (240 pk) of 213 kW (290 pk) voor sportievere prestaties en een lager verbruik. Optimale efficiency, prestaties en economisch verbruik worden mogelijk gemaakt door het Continuously Variable Valve Liftsysteem in combinatie met variabele nokkenastiming. Het Ingeniumprogramma omvat ook dieselmotoren, waaronder uitvoeringen met 110 kW (150 pk), 132 kW (180 pk), en de nieuwste motor met 176 kW (240 pk).

LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

De uit aluminium en lichtgewicht staal geconstrueerde veerbenen van de voorwielophanging beide geavanceerde hydraulische uitveertechnologie om geluid te verminderen dat na schokken aan het interieur wordt doorgegeven. Het systeem zorgt er ook voor dat golvend wegdek nagenoeg volledig wordt gecompenseerd, voor een stabieler rijgedrag.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics biedt de optimale balans tussen rijcomfort en controle. Het doet dit door bewegingen van de auto meer dan 1.000 keer per seconde te evalueren en de afstemming van de schokdempers te variëren tussen soepel en straf, afhankelijk van uw commando's of veranderingen in de weg. Dit gebeurt vrijwel direct om overhellen van de carrosserie te reduceren, grotere controle te bieden en een evenwichtig, vlak rijgedrag te garanderen. Het systeem kan zelfs automatisch offroad-condites vaststellen en de demping overeenkomstig optimaliseren.

TORQUE VECTORING BY BRAKING

Dit systeem vergroot de wendbaarheid en stabiliteit van de auto in bochten. Het evalueert continue het gedrag van de auto en past de verdeling van het aandrijfkoppel over de wielen aan om grip en stuurgedrag te verbeteren, zowel op de weg als offroad. Het systeem vergroot ook de draaisnelheid en reduceert onderstuur door het binnenste achterwiel licht af te remmen, waardoor meer aandrijfkoppel naar het buitenste wiel gaat, waardoor de stabiliteit wordt vergroot.

ECO-MODUS

Deze inschakelbare standaardfunctie selecteert de meest efficiënte afstemming van de auto, inclusief automatische transmissie, Active Driveline en comfortfuncties als verwarming en airconditioning om verbruik en CO2-emissies te reduceren. De ECO Data-functie geeft de bestuurder informatie en feedback via het touchscreen als ondersteuning voor een meer economische rijstijl.

NEGENTRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

De compacte, lichtgewicht negentraps automatische transmissie maakt zeer efficiënte verbruiks- en CO2-waarden mogelijk, met daarnaast een grotere controle in condities met weinig grip. Of bij het trekken van een trailer, dankzij de zeer lage eerste versnelling. De transmissie is extreem sterk en vormt een perfecte aanvulling op Land Rover’s robuuste all-terrain capaciteiten, bij tegelijkertijd exceptioneel hoge niveaus van raffinement en efficiency.

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE

Terrain Response brengt capaciteiten op een hoger niveau. Het optimaliseert motor, transmissie, differentiëlen en onderstelsystemen om rijeigenschappen, comfort en tractie te maximaliseren, ongeacht de ondergrond. U hoeft alleen de stand te kiezen die overeenkomt met de condities: Algemeen, Gras/Grind/Sneeuw, Modder/Sporen en Zand. De auto biedt altijd een vertrouwd en zelfverzekerd rijgedrag.

GRADIENT RELEASE CONTROL

Evenals Hill Start Assist voorkomt dit systeem dat de auto te snel accelereert op hellingen. Wanneer de auto tot stilstand komt op een helling en weer wil wegrijden, houdt het systeem de rem even vast om deze vervolgens geleidelijk vrij te geven wanneer u wegrijdt.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control werkt als een cruise control voor lage snelheden tussen 1,8 en 30 km/h, waarbij de bestuurder zich volledig kan concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door. Daarnaast stelt het systeem u in staat om soepel en gemakkelijk vanuit stilstand op te trekken, zelfs op moeilijke ondergrond met weinig grip, zoals ijs, sneeuw of nat gras.

ACTIVE DRIVELINE

Active Driveline is een optie voor 132 kW (180 pk) TD4- en Si4-motoren (standaard voor 176kW (240 pk) SD4-motor) en biedt voordelen bij rijden op de weg en offroad. Bij veel rijomstandigheden op de weg kan het de aandrijving naar de achteras loskoppelen voor een lager verbruik. Als de ondergrond verandert of als u snel accelereert, schakelt het systeem binnen 300 milliseconden de aandrijving naadloos en onmerkbaar weer in. Met een speciaal display op het touchscreen hebt u altijd alles onder controle.

HILL DESCENT CONTROL

Land Rover's gepatenteerde Hill Descent Control (HDC) is standaard op alle auto's met vierwielaandrijving (4WD). HDC ondersteunt de bestuurder met gecontroleerde afdalingen op moeilijke hellingen door een constante snelheid aan te houden en de wielen individueel af te remmen. Het systeem remt de auto automatisch af en houdt een snelheid aan die in verhouding staat tot de geselecteerde versnelling en de stand van het gaspedaal.

WADE SENSING

Voel u veiliger bij het oversteken van een beek, doorwaadbare plaats of ondergelopen weg. Wade Sensing meet de waterdiepte via sensoren in de onderzijde van de buitenspiegels en verschaft real-time informatie in verhouding tot de auto. Deze gegevens en de maximum doorwaaddiepte worden getoond op het touchscreen en verschaffen u de kennis om overeenkomstig te handelen.

BESTUURDERONDERSTEUNENDE SYSTEMEN

LANE KEEP ASSIST EN DRIVER CONDITION MONITOR

Deze technologie detecteert wanneer de auto ongemerkt buiten de eigen rijstrook komt en stuurt u dan rustig terug. Driver Condition Monitor weet wanneer u slaperig of moe begint te worden en waarschuwt u bijtijds wanneer u een pauze moet nemen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET QUEUE ASSIST

Bij rijden op de snelweg of in langzaam rijdend verkeer, zorgt dit systeem ervoor dat de auto op veilige afstand blijft van een voorligger indien deze langzamer gaat rijden of stoppen. Wanneer uw voorligger versnelt, doet uw Discovery Sport dat ook.

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

Indien een potentiële botsing wordt gedetecteerd, geeft de auto u een frontale botsing-waarschuwing en tijd om in actie te komen. Wanneer er nog steeds risico is van een botsing en u hebt geen actie ondernomen, zal het systeem zelf de remmen activeren om de kracht van een mogelijke botsing te reduceren.

BLIND SPOT MONITOR MET REVERSE TRAFFIC DETECTION

Deze technologie waarschuwt u voor auto’s in uw dode hoeken of die snel van achteren naderen. Het waarschuwt via een klein waarschuwingslampje in de betreffende buitenspiegel. Reverse Traffic Detection, dat actief is tijdens achteruitrijden, waarschuwt u voor verkeer van weerszijden via visuele symbolen en een geluidssignaal. Zo weet u altijd wat er achter u gebeurt, ook wanneer uw zicht is belemmerd.

INTELLIGENT PARK ASSIST

Ons Park Assist-systeem maakt zowel fileparkeren als parkeren in haaks op de rijbaan gelegen parkeerplekken gemakkelijker door uw auto in een geschikte parkeerplek te parkeren. U hoeft alleen de geschikte versnelling te selecteren en uw snelheid aan te passen met behulp van het rem- en gaspedaal. Het systeem kan de auto ook uit een parkeerplaats manoeuvreren. U wordt begeleid door symbolen en meldingen.

SURROUND CAMERA SYSTEM

Toont een 360° beeld van de directe omgeving op het touchscreen en maakt verschillende manoeuvres gemakkelijker - van het parkeren langs een stoeprand, het in-/uitrijden van krappe plekken en het verlaten van onoverzichtelijke uitritten. U kunt ook inzoomen en het beeld verschuiven om objecten te zien die anders buiten uw gezichtsveld vallen, zodat u overeenkomstig kunt handelen; de relevante informatie verschijnt op het touchscreen.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

KOEL-/VERWARMBARE VOORSTOELEN

Koel-/verwarmbare voorstoelen zorgen 's zomers en 's winters voor een aangename temperatuur. Verwarmde of gekoelde lucht wordt via een ventilator door leidingen in de bekleding geblazen, waardoor het oppervlak wordt verwarmd of gekoeld. Elke stoel kan individueel worden geregeld.

HEAD-UP DISPLAY

Deze optie projecteert voor het rijden belangrijke informatie als snelheid, versnelling en navigatie-instructies op de voorruit, zodat de bestuurder zijn blik op weg en verkeer gericht kan houden. Als wereldprimeur biedt het systeem holografische technieken, die resulteren in superieure kleuren, helderheid en contrast. Het display kan worden in- of uitgeschakeld, afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder.

AIRCONDITIONING

Dit systeem heeft een luchtsensor die luchtvochtigheid, luchtvervuiling en extreme temperaturen meet; luchtroosters door de hele auto maken het mogelijk dat de interieurtemperatuur overeenkomstig wordt geregeld. Ongeacht waar uw passagiers zitten, iedereen geniet hetzelfde comfort.

HOMELINK®

Stroomlijn uw leven met het HomeLink®-systeem. Deze universele afstandsbediening kan worden geprogrammeerd om tot drie draadloze systemen te bedienen, zoals een tuinhek, garagedeur of tuinverlichting. Zo raakt u nooit meer een afstandsbediening kwijt.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.