BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

DISCOVERY

REVOLUTIONAIR ONTWERP, VINDINGRIJKE VEELZIJDIGHEID EN ONGEËVENAARDE LAND ROVER CAPACITEITEN

ONTWERP

Land Rover Discovery

MEER RAFFINEMENT

Vorm, functie en onvergelijkbaar hoge niveaus van finesse zijn samengebracht om een van Land Rover's meest aansprekende auto's ooit te ontwikkelen. Het exterieurdesign betekent een revolutie in de vormtaal van de volgende generatie van de Discovery en introduceert een nog hoger niveau van raffinement. De prachtig afgewerkte en gevormde oppervlakken stralen een ongekende finesse uit.

HOOGWAARDIG AFGEWERKTE DETAILS

Het bijzonder aantrekkelijke interieur biedt een nieuwe definitie van klassieke Discovery designelementen, inclusief het markante gebruik van krachtige horizontale en verticale lijnen die samenkomen in het dashboard. Dankzij hoogwaardige materialen, zoals soepel leder en authentieke houten en metalen details, gecombineerd met superieur vakmanschap en precisie sluit het interieur uitstekend aan op een moderne, premium lifestyle.

GLAZEN PANORAMADAK

Het optionele glazen panoramadak vast1 of met schuif-/kanteldeel voor2 draagt bij aan het gevoel van licht en ruimte in het interieur, ook voor de derde zitrij. Het geharde glas heeft een donkere tint om het interieur koeler te houden. Voor extra privacy of schaduw is een elektrisch bedienbare zonwering aanwezig.

Land Rover Discovery Landmark Edition.

NIEUWE DISCOVERY LANDMARK EDITION

Een prachtig vormgegeven aanvulling op de Discovery familie. De Discovery Landmark Edition is standaard uitgerust met 20" 5-Split Spoke lichtmetalen velgen 'Style 5011' in Gloss Black en het Dynamic Exterior Design Pack. Deze uitvoering biedt ook een unieke aluminium interieurafwerking op zowel de portieren als het dashboard.

VEELZIJDIGHEID

INTELLIGENT SEATING

De zeven volwaardige zitplaatsen3 in de Discovery zijn toonaangevend in comfort en veelzijdigheid. Met de optie Intelligent Seat Fold kunt u de tweede en derde zitrij configureren via schakelaars in de bagageruimte of via het touchscreen. Met de InControl Remote app voor uw smartphone kunt u de zitplaatsen ook op afstand configureren. Met het Remote Intelligent Seat Fold Pack kunt u dit ook doen als u zich niet in of bij de auto bevindt.

TECHNOLOGIE

tbc

HEAD-UP DISPLAY

Het verbeterde Head-Up Display4 van de nieuwste generatie projecteert voor het rijden belangrijke informatie op de voorruit, zoals snelheid, versnelling en navigatie-instructies. Het systeem biedt kleurenafbeeldingen met hoge resolutie, waardoor u gemakkelijk alle informatie kunt zien.

LAND ROVER iGUIDE

De Land Rover iGuide-app maakt gebruik van de nieuwste augmented reality-technologie om uitleg te geven over alle wetenswaardige functies en bedieningselementen in uw Discovery. De app werkt tevens als een mobiele gebruikershandleiding, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

 • INFOTAINMENT

  De allernieuwste infotainment-technologieën zorgen voor het hoogste niveau van entertainment, connectivity en informatie. Er ligt een wereld binnen handbereik door de keuze aan Meridian™ audiosystemen en innovaties als Touch Pro en het optionele Rear Seat Entertainment-systeem.

 • INNOVATIE

  De Discovery levert krachtige prestaties door zijn geavanceerde programma verfijnde en zuinige benzine- en dieselmotoren. Onze geavanceerde 2.0 liter Ingenium-motor is de eerst viercilinder diesel die wordt gebruikt in een fullsize Land Rover.

 • RIJGEDRAG OP DE WEG

  De Discovery is ontworpen voor een betrouwbare, comfortabele en soepele rijbeleving, waardoor de kilometers bijna ongemerkt worden afgelegd. Dynamic Stability Control en Elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) verbeteren de rijkwaliteit en het rijgedrag op de weg.

 • OFFROAD-CAPACITEITEN

  Door zijn offroad-capaciteiten, waadeigenschappen met Wade Sensing (optie) en andere functies zoals Terrain Response 2 is de Discovery altijd startklaar om elke uitdaging aan te gaan.

 • BESTUURDERSONDERSTEUNENDE SYSTEMEN

  De Discovery biedt een heel scala aan bestuurdersondersteunende systemen voor extra veiligheid voor u en uw passagiers. Deze systemen, waarachter de meest innovatieve denkwijzen, ontwerpen en voertuigtechnologieën schuilgaan, assisteren u in de meeste verkeerssituaties op de (snel)weg, overdag en 's nachts.

 • COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

  De Discovery beschikt als optie over zeven volwaardige zitplaatsen3 verdeeld over drie zitrijen, biedt een flexibele interieurconfiguratie en verwarm-, koel- en massagefuncties (optie). Hoe u het slimme interieur ook configureert, u hebt altijd ruimte om te ontspannen.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

TOONAANGEVENDE BEENRUIMTE

Alle inzittenden van de Discovery kunnen genieten van een aangenaam rijcomfort met een riante beenruimte. Passagiers op de tweede zitrij hebben 954 mm beenruimte en ook de passagiers op de derde zitrij (optie) kunnen beschikken over een royale beenruimte van 850 mm. Er is genoeg ruimte voor zeven volwassenen om comfortabel te reizen.

BERGRUIMTE

In de Discovery vindt u bergruimte op de meest onverwachte plekken: van het bovenste en onderste dashboardkastje bij de SE, HSE en HSE Luxury, tot het opbergvak in de middenarmsteun met koelfunctie (optie) en de ruimte voor twee iPads5, twee literflessen of vijf iPad5 mini's.

CLIMATE CONTROL

Om te zorgen dat de temperatuur in het interieur op het perfecte niveau blijft, heeft de Discovery een uiterst efficiënte climate control. De 4-zone climate control, optie6 op alle uitvoeringen, maakt het mogelijk dat alle inzittenden de temperatuur kunnen aanpassen in hun eigen deel van het interieur.

CONNECTIVITEIT

De Discovery biedt volop USB-oplaadpunten voor alle drie de zitrijen. Alle passagiers kunnen dus altijd genieten van entertainment, waar ze ook zitten en of ze nu een tablet, mobiele telefoon of een ander apparaat gebruiken.

Afbeeldingen zijn representatief voor de modelspecificaties van HSE Luxury

CAPACITEITEN

HILL DESCENT CONTROLTM

Hill Descent Control (HDC) haalt de stress uit het afdalen van lastige hellingen door elk wiel afzonderlijk af te remmen en de snelheid constant te houden.

ADVANCED TOW ASSIST

Met de optie van Advanced Tow Assist7 kunt u de rijrichting van uw trailer en auto bepalen wanneer u tijdens achteruitrijden aan de knop van Terrain Response 2 draait. Als de auto is uitgerust met een trekhaak bedient het systeem de besturing van de auto om de juiste richting van de trailer te bepalen. Deze richting wordt samen met de huidige richting weergegeven op het touchscreen.

PRESTATIES

460 KG LICHTER

Door de zeer geavanceerde, zelfdragende, aluminium carrosserie kan de Discovery nog grotere prestaties leveren en is hij nog sterker, duurzamer en efficiënter. Hij is tot wel 480 kg lichter dan zijn voorganger8 en is door het gebruik van de nieuwste materialen en technologieën berekend op alle extreme belastingen die met offroad-rijden gepaard kunnen gaan.

TRANSMISSIE

Alle motoren zijn gecombineerd met de geavanceerde, elektronisch gestuurde achttraps automatische ZF-transmissie. De Land Rover ingenieurs hebben deze afgestemd voor een zijdezacht schakelgedrag in combinatie met een extreem snelle respons. Het schakelen verloopt nagenoeg onmerkbaar, waarbij elke schakelhandeling in minder dan 200 milliseconden verloopt.

DUURZAAMHEID

MINDER EMISSIES

In de Discovery worden duurzaam design en slimme materiaalkeuzes gecombineerd. Door aluminium te gebruiken in de carrosserieconstructie worden de CO2-emissies over de gehele levensduur van de Discovery met 9% gereduceerd9. In onze gesloten distributieketen wordt hoogwaardig aluminium dat overblijft tijdens het productieproces opnieuw gebruikt.

VEILIGHEID

 • 5* EURONCAP-SCORE

  De Discovery heeft de maximale veiligheidsscore van vijf sterren behaald bij de onafhankelijke EuroNCAP-botsproeven (European New Car Assessment Programme). In alle uitvoeringen, inclusief auto's met zeven zitplaatsen, zijn alle zitposities ontwikkeld om een hoog niveau van inzittendenbescherming te bieden.

 • ISOFIX

  De beschikbaarheid van tot wel vijf ISOFIX-bevestigingspunten maken installeren van kinderzitjes heel eenvoudig. Ze zorgen tevens voor een stevige verbinding tussen het kinderzitje en de auto voor nog grotere veiligheid.

 • AIRBAGS

  De Discovery is uitgerust met maximaal acht airbags voor bestuurder en passagiers die alle inzittenden een uitstekende bescherming bieden.

 • COMMAND DRIVING POSITION

  De Sports Command Driving Position van de Discovery zorgt voor een meer zelfverzekerde en betrokken rijbeleving. De hogere zitpositie zorgt voor een ongeëvenaard zicht, wat bijdraagt aan het gevoel van veiligheid en zekerheid.

 • AANDRIJFSYSTEMEN

  De Discovery maakt gebruik van de nieuwste veiligheidstechnologieën, inclusief Electronic Traction Control (ETC), die de tractie optimaliseert, en Electronic Brakeforce Distribution, die automatisch de remkracht aan de voor- en achteras varieert om de remweg te verkorten.

 • EMERGENCY BRAKE ASSIST

  Emergency Brake Assist voelt wanneer u het rempedaal snel, maar niet krachtig genoeg intrapt voor maximale remprestaties. Het verhoogt daarom de remdruk via de ABS-pomp, om ervoor te zorgen dat u sneller stopt.

1 Standaard op HSE Luxury.
2 Standaard op Landmark Edition.
3 Optie.
4 Alleen i.c.m. met extra warmtewerende voorruit.
5 iPad en iPhone zijn geregistreerde merknamen van Apple Inc.
6 Alleen i.c.m. glazen panoramadak, vast of met elektrisch bediend schuif-/kanteldeel voor. Alleen i.c.m. premium vloermatten op de S en SE.
7 De werking van ondersteuningssystemen voor rijden met een trailer kan negatief worden beïnvloed als een trailer met LED-verlichting wordt aangekoppeld. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie. Advanced Tow Assist is alleen beschikbaar i.c.m. Capability Pack en Advanced Offroad Capability Pack met 360º Surround Camera.
8 Vergelijking tussen Discovery V6 en Discovery Sd4 Ingenium.
9 Gegevens van JLR 2014/15.

Bepaalde InControl-functies zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Voor meer informatie over beschikbaarheid en de volledige voorwaarden in uw land kunt u contact opnemen met een Land Rover dealer. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.