BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

Technology

TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

 • TOUCH PRO

  De volgende generatie hard- en software van Touch Pro tilt connectivity en entertainment in de Discovery naar het allerhoogste niveau. Het 10" HD touchscreen zorgt voor snelle, overzichtelijke en directe connectivity en informatie.

 • Interactive Driver Display Screen beneath a steering wheel.

  INTERACTIVE DRIVER DISPLAY

  Het 12,3" HD Interactive Driver Display biedt u een directe interactie met media, inclusief navigatie en telefoonfuncties, en stelt u in staat om de functies te selecteren die u getoond wilt hebben.

 • Smartphone Pack

  SMARTPHONE PACK

  Door het scherm van de telefoon te delen met het touchscreen van het In Control-infotainmentsysteem van uw SUV, helpt het Smartphone Pack u om ook tijdens het rijden op een veilige manier verbonden te blijven met uw smartphone. Apple CarPlay® is een van de beschikbare apps.

 • Land Rover Discovery Luxury 4x4 Interior Accessories Rear Seat Entertainment Screen

  REAR SEAT ENTERTAINMENT

  Het Rear Seat Entertainment-systeem, optie op HSE en HSE Luxury, omvat twee 8" displays in de hoofdsteunen van de voorstoelen en kan films afspelen en (digitale) TV-kanalen weergeven. De schermen kunnen onafhankelijk van elkaar worden bediend. Het systeem heeft twee USB 3.0-poorten, één HDMI-poort en een Mobile High-Definition Link die de meeste smartphones, tablets of andere apparaten ondersteunt. Ook omvat het systeem twee draadloze WhiteFire®1-hoofdtelefoons en een draadloze afstandsbediening.

 • Land Rover Discovery Luxury 4x4 Interior Accessories Navigation Satnav Nav

  PRO SERVICES EN WIFI-HOTSPOT

  Pro Services en WiFi-hotspot2 zijn beschikbaar als onderdeel van Connect Pro en bieden verschillende connected navigatiefuncties, waaronder real-time verkeersinformatie, live informatie over de beschikbaarheid van parkeerplekken en parkeertarieven (indien beschikbaar) en street level-beelden. Met de Route Planner app voor smartphones kunt u bestemmingen van uw telefoon naar de auto sturen - en andersom. Zo wordt u, nadat u de auto hebt geparkeerd, geholpen om per openbaar vervoer of te voet op uw eindbestemming te komen.

 • Land Rover Discovery Luxury 4x4 Interior Accessories Protect Phone App

  PROTECT

  Met Protect worden in geval van nood automatisch de nooddiensten gewaarschuwd. U kunt ook handmatig de nooddiensten bellen via een knop in de auto. U kunt ook contact opnemen met Land Rover Optimised Assistance, voor uitgebreide hulp bij pech onderweg. Met Protect hebt u ook beschikking over Remote Essentials, waarmee u de status van uw auto kunt bekijken en een rittenlogboek kunt bijhouden, wat de kilometeradministratie veel overzichtelijker maakt.

BLIJF VERBONDEN OP DE WEG

In combinatie met 'Pro Services en WiFi-hotspot' wordt uw nieuwe Discovery geleverd met een SIM-kaart en een primair data-abonnement van 500 MB per maand voor een totale periode van 3 jaar. U bent beter verbonden en ontvangt live verkeersinformatie en nog veel meer. Abonnementen met grotere databundel zijn beschikbaar. Abonnement kan worden verlengd na de periode van 3 jaar.

Uw dealer geeft u graag meer informatie. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

/

INNOVATIE

 • Discovery

  INGENIUM-MOTOREN

  Ingenium is onze nieuwe generatie motoren die is ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiency en omvat tevens de nieuwe 220 kW (300 pk) Si4 Ingeniumbenzinemotor. De Td4 Ingenium-motor heeft een enkele turbocompressor met variabele geometrie en een zeer efficiënte vloeistofgekoelde intercooler voor een optimale motorrespons. De krachtige 176 kW (Sd4 240 pk) Ingenium-motor levert de perfecte combinatie van toonaangevende prestaties en uitstekend rijgedrag bij lage snelheden.

 • Discovery

  ACHTTRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

  Alle benzine- en dieselmotoren voor de Discovery zijn gecombineerd met de geavanceerde, elektronisch gestuurde achttraps automatische ZF-transmissie. Deze is afgestemd door de Land Rover ingenieurs voor een zijdezacht schakelgedrag in combinatie met een extreem snelle respons. Met acht nauw gespatieerde overbrengingsverhoudingen verlopen schakelmomenten nagenoeg onmerkbaar.

 • LAND ROVER IGUIDE

  De Land Rover iGuide-app maakt gebruik van de nieuwste augmented reality-technologie om uitleg te geven over alle wetenswaardige functies en bedieningselementen in uw Discovery. De app werkt tevens als een mobiele gebruikershandleiding, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

PRESTATIES

 • RIJGEDRAG OP DE WEG

  De Discovery is ontworpen voor een betrouwbare, comfortabele en soepele rijbeleving, waardoor de kilometers bijna ongemerkt worden afgelegd. Het onovertroffen rijgedrag wordt nog verder verbeterd door de elektrische stuurbekrachtiging, terwijl Cornering Brake Control de stabiliteit in bochten verbetert door de remkracht die de bestuurder via het rempedaal uitoefent te moduleren.

 • DYNAMIC STABILITY CONTROL

  Met Dynamic Stability Control (DSC) wordt het dynamische gedrag van de auto bewaakt. Er wordt ingegrepen als het systeem constateert dat de auto niet reageert in overeenstemming met de input van de bestuurder. Het draagt bij aan het veilige, evenwichtige en zelfverzekerde rijgedrag van de Discovery. Waarvan u zowel op de weg als offroad maximaal kunt genieten.

 • Discovery

  LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

  De onafhankelijke wielophanging is geconstrueerd uit lichtgewicht aluminium componenten en combineert een double wishbone voorwielophanging met een geavanceerde multilink-constructie achter.

 • Discovery

  EFFICIËNTE TECHNOLOGIEËN

  De Discovery biedt een grotere efficiency, dankzij innovaties als intelligente Stop/Start-technologie, de allernieuwste Ingenium-motoren, de uitgebreide toepassing van lichtgewicht materialen en verbeterde aërodynamica. Auto's die zijn uitgerust met elektronisch gestuurde luchtvering beschikken ook over een systeem dat de auto vanaf een bepaalde snelheid automatisch iets laat zakken, waardoor de luchtweerstand afneemt.

CAPACITEITEN

 • Land Rover Discovery Off-Road SUV All Terrain Progress Control

  ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

  All Terrain Progress Control (ATPC) is een state-of-the-art optioneel systeem dat de bestuurder in staat stelt om een constante snelheid aan te houden onder veeleisende omstandigheden. Het systeem werkt als een cruise control voor lage snelheden tussen 2 en 30 km/h, waarbij de bestuurder zich volledig kan concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door.

 • Land Rover Discovery Off-Road SUV Wade Sensing

  WADE SENSING

  Met een toonaangevende doorwaaddiepte van 900 mm kan het optionele Wade Sensing-systeem3 daarbij van onschatbare waarde zijn. Dit unieke Land Rover systeem met sensoren in de buitenspiegels geeft de bestuurder via het touchscreen grafische informatie in real-time over de waterdiepte in verhouding tot de auto en over de maximum doorwaaddiepte.

 • Land Rover Discovery Off-road Driving All-terrain vehicle

  TERRAIN RESPONSE 2

  Onze unieke Terrain Response-systemen stellen de bestuurder in staat om de respons van motor, transmissie, centraal differentieel en onderstelregelsystemen aan te passen aan de eigenschappen van de betreffende ondergrond. Hiervoor hoeft hij slechts een van de eenvoudig te herkennen rijprogramma’s te kiezen. Terrain Response 24 (optie) verbetert dit nog verder door zelf de actuele rijomstandigheden te analyseren en automatisch de juiste rij-instellingen te kiezen voor specifieke omstandigheden.

 • TWIN-SPEED TUSSENBAK

  Met een extra set lage versnellingen kunt u ook onder de meest veeleisende omstandigheden zeer precies de gewenste snelheid aanhouden en behoudt u de absolute controle. Het hart van de Twin-Speed tussenbak is een elektronisch gestuurd centraal differentieel dat het koppel 50:50 over de voor- en achteras verdeelt en de mogelijkheid biedt de assen preventief te sperren voordat er wielslip optreedt5.

 • Discovery

  ELEKTRONISCH GESTUURDE LUCHTVERING

  Het competente en evenwichtige rijgedrag wordt gecompleteerd door het nieuwste luchtveringssysteem op voor- en achteras, dat een uitzonderlijk grote wielarticulatie en balans mogelijk maakt. Het systeem is berekend op zware rijomstandigheden en geeft de Discovery een stabiel rijgedrag, ongeacht de ondergrond. Voor de beste rijkwaliteit schakelt het systeem indien nodig naadloos tussen verschillende rijhoogtes.

 • TREKKEN

  Met een trekgewicht tot 3.500 kg6 zijn de capaciteiten van de Discovery aanzienlijk beter dan die van de meeste andere auto's. Beschikbare opties zijn onder meer een elektrisch uit-/inklapbare trekhaak, een aankoppelassistent, Load Assist en een meetsysteem voor de kogeldruk, wat het trekken van een trailer stukken gemakkelijker maakt.

BESTUURDERSONDERSTEUNENDE SYSTEMEN

 • Autonomous Emergency Braking

  AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

  Het Autonomous Emergency Braking-systeem toont een waarschuwing indien bij snelheden tussen 5 en 80 km/h het risico op een botsing met een voertuig wordt gedetecteerd. Bij snelheden tussen 5 en 60 km/h wordt gewaarschuwd voor de aanwezigheid van voetgangers.

 • Lane Keeping Assist

  LANE KEEPING ASSIST

  Lane Keeping Assist merkt wanneer uw auto onbedoeld buiten de eigen rijstrook dreigt te komen en zorgt voor subtiel tegenstuur om uw Discovery rustig terug te sturen.

 • Park Distance Control (PDC) voor en achter

  PARK DISTANCE CONTROL VOOR EN ACHTER

  Maakt manoeuvreren gemakkelijker. Om u te helpen bij het veilig parkeren in krappe plekken geven geluidssignalen en symbolen op het touchscreen handige aanwijzingen. Op daarmee uitgeruste auto's kunnen camera's voor- en achteraanzichten van de auto tonen op het touchscreen.

 • Achteruitrijcamera

  ACHTERUITRIJCAMERA

  Verbetert het zicht bij achteruitrijden. Lijnen op het touchscreen geven de omtrek en de verwachte baan van de Discovery aan om u te helpen met parkeren of het aankoppelen van een trailer.

 • CRUISE CONTROL MET SPEED LIMITER

  Cruise control met Speed Limiter7 handhaaft de actuele snelheid van de auto zonder dat het gaspedaal continu moet worden ingetrapt, waardoor de bestuurder minder vermoeid raakt. Het systeem stelt u ook in staat om een maximale rijsnelheid in te stellen.

OPTIE PACKS

Kies uit verschillende optie packs om uw rijbeleving te verbeteren.

 • Park Assist

  PARK ASSIST

  Park Assist helpt u bij het fileparkeren, dwars op de rijrichting parkeren en uitparkeren van uw Discovery. Symbolen en meldingen leiden u door deze manoeuvres.

 • 360° Park Distance Control

  360° PARK DISTANCE CONTROL

  360° Park Distance Control zorgt voor extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe plekken en geeft tijdens het parkeren met beelden en geluidssignalen aan hoe dicht u bij een obstakel bent.

 • Rear Traffic Monitor

  REAR TRAFFIC MONITOR

  Wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak waarschuwt Reverse Traffic Detection u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar, zelfs wanneer uw zicht is belemmerd.

 • Clear Exit Monitor

  CLEAR EXIT MONITOR

  Biedt achterpassagiers extra veiligheid bij het uitstappen uit de Discovery door te waarschuwen voor naderende gevaren, zoals passerende voertuigen en fietsers.

 • ADAPTIVE CRUISE CONTROL

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL

  Adaptive Cruise Control met Stop & Go werkt bij normaal rijden en in langzaam rijdend verkeer. Het systeem zorgt er dan voor dat de Discovery op veilige afstand blijft van een voorligger, ook indien deze langzamer gaat rijden of stopt. Indien de voorligger stopt, komt uw auto soepel tot stilstand. Zodra het verkeer weer gaat rijden, zet Adaptive Cruise Control de auto weer in beweging.

 • High-Speed Emergency Braking

  HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

  High-speed Emergency Braking detecteert wanneer gevaar bestaat van een frontale botsing met een ander voertuig en waarschuwt de bestuurder zodat deze bijtijds kan remmen. Als de bestuurder niet reageert, activeert het systeem automatisch de remmen om de botssnelheid te reduceren.

 • Blind Spot Assist

  BLIND SPOT ASSIST

  Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en de Discovery detecteert een ander voertuig in de dode hoek, gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden. Het systeem zorgt, indien nodig, tevens voor tegenstuur om uw Discovery veilig weg te sturen van het naderende voertuig.

 • Traffic Sign Recognition met Adaptive Speed Limiter

  TRAFFIC SIGN RECOGNITION MET ADAPTIVE SPEED LIMITER

  Traffic Sign Recognition houdt u op de hoogte over bijvoorbeeld snelheidslimieten en inhaalverboden, door deze direct zichtbaar in het instrumentenpaneel weer te geven.

 • ACC met Steering Assist

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET STEERING ASSIST

  Werkt met u samen om het rijden op de snelweg en in omstandigheden met druk verkeer nog gemakkelijker en comfortabeler te maken. Adaptive Cruise Control met Steering Assist houdt de auto in het midden van de rijstrook en handhaaft tegelijkertijd een ingestelde afstand tot een voorligger.

 • 360° Surround Camera

  360° SURROUND CAMERA

  Vier onopvallend in de carrosserie geïntegreerde digitale camera’s verschaffen de bestuurder een 360º bovenaanzicht van de Discovery op het touchscreen. Er zijn meerdere weergaven beschikbaar om u te helpen bij verschillende manoeuvres.

 • Park Assist

  PARK ASSIST

  Park Assist helpt u bij het fileparkeren, dwars op de rijrichting parkeren en uitparkeren van uw Discovery. Symbolen en meldingen leiden u door deze manoeuvres.

 • 360° Park Distance Control

  360° PARK DISTANCE CONTROL

  360° Park Distance Control zorgt voor extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe plekken en geeft tijdens het parkeren met beelden en geluidssignalen aan hoe dicht u bij een obstakel bent.

 • Rear Traffic Monitor

  REAR TRAFFIC MONITOR

  Wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak waarschuwt Rear Traffic Monitor u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar, zelfs wanneer uw zicht is belemmerd.

 • Clear Exit Monitor

  CLEAR EXIT MONITOR

  Biedt achterpassagiers extra veiligheid bij het uitstappen uit de Discovery door te waarschuwen voor naderende gevaren, zoals passerende voertuigen en fietsers.

 • High-Speed Emergency Braking

  HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

  High-speed Emergency Braking detecteert wanneer gevaar bestaat van een frontale botsing met een ander voertuig en waarschuwt de bestuurder zodat deze bijtijds kan remmen. Als de bestuurder niet reageert, activeert het systeem automatisch de remmen om de botssnelheid te reduceren.

 • Blind Spot Assist

  BLIND SPOT ASSIST

  Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en de Discovery detecteert een ander voertuig in de dode hoek, gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden. Het systeem zorgt, indien nodig, tevens voor tegenstuur om uw Discovery veilig weg te sturen van het naderende voertuig.

 • Traffic Sign Recognition met Adaptive Speed Limiter

  TRAFFIC SIGN RECOGNITION MET ADAPTIVE SPEED LIMITER

  Traffic Sign Recognition houdt u op de hoogte over bijvoorbeeld snelheidslimieten en inhaalverboden, door deze direct zichtbaar in het instrumentenpaneel weer te geven.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

 • ACTIVITY KEY

  De Activity Key, optie op SE, Landmark Edition, HSE en HSE Luxury, maakt het nog gemakkelijker om volop van het leven te genieten. Voor nog meer gemak kunt u de Activity Key bij u dragen en in plaats van de afstandsbediening gebruiken om uw Land Rover te ver- en ontgrendelen. Deze rubberen polsband is robuust en volledig waterdicht. Op deze manier kunt u genieten van allerlei activiteiten.

 • INTELLIGENT SEAT FOLD

  De Discovery beschikt over een derde zitrij (optie) met Intelligent Seat Fold. Hiermee kunt u de tweede en derde zitrij configureren met behulp van schakelaars in de bagageruimte of via het touchscreen.

 • Land Rover Discovery Luxury 4x4 Interior Accessories Heated Seats

  STOELVERWARMING

  Dankzij de optionele stoelverwarming voor alle drie de zitrijen en de koelmogelijkheid van de voorstoelen én de buitenste zitplaatsen van de tweede zitrij kunt u het hele jaar genieten van een comfortabele rijbeleving. Afhankelijk van de gekozen uitvoering, kunnen bestuurder en voorpassagier met de koel-/verwarmbare voorstoelen de temperatuur van de stoelen individueel via het touchscreen regelen.

 • Land Rover Discovery Auto Accessories Powered Gesture Tailgate

  HANDSFREE ELEKTRISCHE ACHTERKLEPBEDIENING

  Met de handsfree elektrische achterklpebediening8 kunt u de achterklep van buitenaf openen en sluiten zonder de Smart Key te hoeven pakken of de achterklep aan te raken. Zodra wordt gedetecteerd dat de Smart Key vlak bij de auto is, kunt u de achterklep openen door met een voet onder één van de sensoren in de achterbumper te bewegen. Er is ook een elektrisch bediende binnenste achterklep beschikbaar, die kan fungeren als zitbankje, laadplatform of, in rechtopstaande positie, om bagage op zijn plaats te houden.

1 WhiteFire® is een geregistreerd handelsmerk van Unwired Technology LLC en elk gebruik hiervan door Land Rover gebeurt onder licentie.
2 Alleen i.c.m. Navigation Pro. Voor online-functies en WiFi-connectivity is een micro-SIM-kaart met een geschikt data-abonnement vereist. 4G WiFi-hotspot en Pro Services omvatten een abonnement dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode.
3 Doorwaaddiepte (25 graden in- en uitrijden) 750 mm, doorwaaddiepte diep water (9 graden in- en uitrijden) 900 mm.
4Alleen beschikbaar i.c.m. elektronisch gestuurde luchtvering en twin-speed tussenbak (hoge/lage gearing).
5 Beschikbaar als gecombineerde optie op auto's met Sd4-motor met luchtvering en standaard op auto's met de Sd6-motor.
6 De werking van ondersteuningssystemen voor rijden met een trailer kan negatief worden beïnvloed als een trailer met LED-verlichting wordt aangekoppeld. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie. Trekgewichten variëren per markt. Houd u aan de relevante wetgeving in uw land.
7 Standaard op S, SE en Landmark Edition. HSE en HSE Luxury bieden Adaptive Cruise Control.
8 Optie op SE, HSE, HSE Luxury en Landmark Edition.

Bepaalde InControl-functies zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover dealer voor meer informatie over beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Apple Watch is een geregistreerde merknaam van Apple Inc. InControl apps moeten worden gedownload van de Apple/Android Store. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie.