De All‑New Discovery definieert de grote SUV opnieuw. Land Rover’s design- en ontwikkelingsteam heeft de Discovery-formule gerevolutioneerd met als resultaat deze bijzonder aantrekkelijke, fraai uitgevoerde en uiterst capabele auto. Het resultaat is de beste gezins-SUV ter wereld.

GERRY MCGOVERN LAND ROVER DESIGN DIRECTOR & CHIEF CREATIVE OFFICER
Gisteravond beleefde de All-New Land Rover Discovery zijn wereldpremière. tijdens een sensationele onthulling reed de auto over een gigantisch, 13 meter groot LEGO-model van de Londense Tower Bridge. De Discovery is Land Rover’s meest veelzijdige model en tegelijkertijd wordt hij beschouwd als de ultieme gezins-SUV.

De replica van de iconische Londense Tower Bridge bestond uit ruim 5,7 miljoen LEGO-stenen. De replica, compleet met werkende ophaalbrug, is gebouwd door een team van master LEGO builders. Dit team had 150 dagen keihard aan gewerkt aan de replica.
 
Met Ben Ainslie achter het stuur, reed de All-New Discovery tijdens de onthulling over het enorme bouwwerk heen. De auto werd gevolgd door een één-op-éénmodel van de Land Rover Ben Ainslie America's Cup boot, met aan boord Olympische legende en leider van het BAR Team, Sir Ben Ainslie, samen met zijn bemanning. Net als het model van de Tower Bridge, was de replica van de boot volledig van LEGO vervaardigd. Voor het complexe design waren 186.500 stenen gebruikt.

Het model van de Tower Bridge werd geflankeerd door twee 'Discovery Zones’ van LEGO: een Ruiterzone, met als gastvrouw Zara Phillips, en een Avonturenzone, met als gastheer de internationale avonturier Bear Grylls.

In de Ruiterzone werd de Britse amazone Zara omringd door de LEGO-versie van het Britse platteland, terwijl in de Avonturenzone een Brits berglandschap was nagebootst, met daaromheen een groep LEGO-modellen van padvinders, want de Scoutingbeweging ligt Chief Scout Bear na aan het hart.

TESTPROCEDURE ALL‑NEW DISCOVERY

Tijdens deze testfase heeft Land Rover de All‑New Discovery aan de allerzwaarste beproevingen onderworpen, zowel onder de meest uitdagende offroad-omstandigheden ter wereld als in de eigen testfaciliteiten. Hierbij demonstreerde de auto zijn ongeëvenaarde omvang van capaciteiten.

/
/
Bear Grylls heeft de Intelligent Seat Foldtechnologie gedemonstreerd door een skydive uit te voeren boven Londen en gelijktijdig het interieur te configureren om plaats te bieden aan 7 volwassenen.

Na de landing renden Bear en zijn 6 mede-skydivers van de Royal Marines naar de gecamoufleerde Discovery, die met 7 omhoog geklapte zitplaatsen genoeg ruimte bood aan de mannen.

Met de Intelligent Seat Fold‑technologie die tijdens deze stunt werd gedemonstreerd, kunnen klanten alle zeven volwaardige zitplaatsen in de SUV op afstand configureren. Het is mogelijk de stoelen naar voren en achteren te bewegen en om de rugleuningen omhoog en omlaag te klappen, allemaal via een smartphone app. Deze technologie is voor het eerst te zien op de All‑New Discovery, die op 28 september zijn wereldpremière zal beleven.

BEAR GRYLLS DEMONSTREERT DE ALL‑NEW DISCOVERY

Land Rover Ambassador en TV-ster Bear Grylls voerde een gewaagde skydive uit en demonstreerde tegelijkertijd de interieurconfiguratietechnologie van de All‑New Land Rover Discovery.

/

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.