UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

PRESTATIES

De meest dynamische en capabele Range Rover Sport ooit.

DYNAMISCHE LUCHTVERING

Elke New Range Rover Sport is voorzien van een instelbare dynamische luchtvering en bereidt de auto voor op het wegverloop met navigatiegegevens en luchtveren met regelbaar luchtvolume, voor een responsiever, dynamischer en evenwichtiger rijgedrag.

TORQUE VECTORING

Torque Vectoring by Braking zorgt voor een bochtgedrag met betere respons en grotere controle, zelfs in de scherpste bochten. Het elektronisch gestuurde differentieel en het remsysteem van de auto zorgen continu voor een evenwichtige verdeling van het aandrijfkoppel over de vier wielen.

 

ADAPTIVE DYNAMICS

Minimaliseert ongewenste bewegingen van de carrosserie, zoals overhelling in bochten of langshelling bij hard remmen, door meer dan 100 parameters tot 500 keer per seconde te bewaken om nauwkeurig de vereiste respons te bepalen.

DYNAMIC LAUNCH

Dynamic Launch1 optimaliseert het schakelgedrag en levert maximaal koppel voor een snellere acceleratie in rechte lijn. Uniek voor de Range Rover Sport.

 

Parked Range Rover Sport charging at the phev station point

ELECTRIC HYBRID

Indrukwekkende prestaties en efficiency. Een van de weinige hybrids die geschikt is voor een 50 kW DC-snellader. De Range Rover Sport Electric Hybrid (PHEV) met zeer grote actieradius kan in minder dan een uur tot 80 procent opladen. Met een 3.0 liter zescilinder Ingenium benzinemotor, 105 kW elektromotor en verschillende rijmodi.

V8 BENZINE

De gebruikelijke topprestaties van de Range Rover Sport worden geleverd door de nieuwe 4.4 liter V8 Twin Turbo-motor met 390 kW/530 pk2, die een koppel van 750 Nm levert en in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/h accelereert met Dynamic Launch ingeschakeld.

parked New Range Rover Sport middle of the road

MILD HYBRID 

De mild hybrid-motoren van de Range Rover Sport winnen energie terug die normaal gesproken tijdens het afremmen verloren gaat en slaan die op om later weer te gebruiken. Standaard op zescilinder dieselmotoren.

RANGE ROVER SPORT

ELECTRIC HYBRID

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS (TOT)

113

KM

WLTP. Tot 88 km verwachte actieradius onder werkelijke rijomstandigheden.

CO2-EMISSIE (VANAF)

18

g/km

De Electric Hybrid heeft gecombineerde CO2-emissies vanaf slechts 18 g/km.

 

OPLAADTIJD THUIS (VANAF)

5

UUR††

Tot 100% met een 7 kW AC-thuislader.

OPLAADTIJD OPENBAAR (VANAF)

<60

MINS††

Tot 80% opladen in minder dan een uur met een DC-snellader.

SPORTIEVE LUXE

De markante persoonlijkheid van de Range Rover Sport combineert dynamiek met verfijning.

ACTIVE NOISE CANCELLATION

Active Noise Cancellation van de volgende generatie filtert ongewenste geluiden uit, maar benadrukt wenselijke motorgeluiden, met behulp van een netwerk van geavanceerde audiotechnologie als onderdeel van het optionele Meridian Signature Sound audiosysteem.

Range Rover Sport cabin air purification

IONISATIE VAN INTERIEURLUCHT

Het PM2.5-filter en de nanoeTM X-technologie (optie) neutraliseren in hoge mate geuren, bacteriën en allergenen, waaronder het SARS-COV-2-virus3, terwijl CO2-management het welzijn en de alertheid van inzittenden verbetert door het CO2-niveau in het interieur te evalueren.

 

MASSAGESTOELEN

Geniet van het dynamische rijgedrag met het maximale comfort van optionele 22-voudig elektrisch verstelbare en koel-/verwarmbare voorstoelen met geheugen- en massagefunctie. Koel-/verwarmbare zitplaatsen achterin met elektrisch verstelbare rugleuning bieden de passagiers extra comfort tijdens lange ritten.

Range Rover Sport interior with steering wheel

PREMIUM INTERIEURVERLICHTING

Premium interieurverlichting schakelt automatisch over op sportief rood wanneer u de Dynamic-rijmodus selecteert. U kunt de verlichting ook aanpassen aan uw stemming met een keuze uit 30 kleuren. Deze optie kan worden geselecteerd in de configurator.

TECHNOLOGIE

De innovatieve technologieën van de Range Rover Sport leveren intuïtieve intelligentie, zodat u kunt genieten van ultiem gemak.

PIVI PRO

Pivi Pro is ons meest geavanceerde infotainmentsysteem ooit. Standaard kenmerken zijn onder meer: 

 

- Gebogen ‘floating glass’ 13,1" touchscreen met haptische bedieningselementen

- Over-the-air software-updates

- Draadloze Apple CarPlay®4

- Draadloze Android AutoTM5

 

U profiteert ook van de volgende premium opties en accessoires:

 

- Snel opstarten

- Kunstmatige intelligentie

- Volledig nieuw intelligent navigatiesysteem6

- 2D- en 3D-kaarten met automatische updates

- Live verkeersinformatie

ZWEVEND 13,1" TOUCHSCREEN

Bedien Pivi Pro via het 13,1" gebogen ‘floating glass’-interface. Het naadloos geïntegreerde touchscreen biedt haptische feedback en een nog tactielere ervaring die u helpt bij het intuïtief navigeren en bedienen van de systemen van de Range Rover Sport.

MERIDIANTM SIGNATURE SOUND

De Range Rover Sport biedt ook een hogere geluidskwaliteit en zorgt voor een levensechte geluidsweergave via het krachtige MeridianTM Signature Sound audiosysteem. Via maximaal 29 luidsprekers – inclusief een subwoofer en een versterkervermogen van 1.430 W – creëert u dankzij de MeridianTM Trifield 3D-technologie een meeslepende audiobeleving voor elke inzittende.

Range Rover sport steering wheel
Range Rover screen
Noise Cancellation Feature in Range Rover Sport
Autoplay Start
Autoplay Stop

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Het Rear Seat Entertainment-systeem heeft twee 11,4" high-definition displays die screen mirroring bieden en die via HDMI met apparaten kunnen worden verbonden. Uw passagiers kunnen hun favoriete programma’s bekijken of een game console aansluiten voor entertainment tijdens het rijden.

ONLINE PACK

Het Online Pack met data-abonnement7 biedt nog meer connected services via een ingebouwde SIM-kaart, waarmee u toegang hebt tot:

 

- Onbeperkte mediastreaming

- Weerberichten

- Connected accounts

DRAADLOZE TELEFOONLADER

Dankzij de draadloze telefoonlader met signaalversterker van de telefoon kunt u compatible smartphones opladen en blijft het interieur opgeruimd. Uw telefoon maakt, wanneer deze zich in de auto bevindt, gebruik van de auto-antenne voor een sterker signaal en een betere gesprekskwaliteit.

WIFI ENABLED MET DATA-ABONNEMENT

Kies WiFi Enabled met data-abonnement8 om de volgende functies te gebruiken:

 

- mediastreamingservices naar keuze

- tot 20 GB data per maand

- een via externe antenne geoptimaliseerde verbinding

- mogelijkheid om meerdere apparaten te verbinden

New Range Rover Sport Front Profile at Exclusive Preview Event

DIGITALE LED-KOPLAMPEN

Digitale LED-koplampen met signature-dagrijverlichting bieden met een bereik van tot wel 500 m een helder zicht in het donker. Adaptive Lighting gebruikt navigatiegegevens om het wegverloop anticiperend te volgen voor een beter zicht en optimaliseert onder alle omstandigheden uw rijbeleving.

Extreme crop of the display shown

3D SURROUND CAMERA

Technologieën die gericht zijn op de bestuurder omvatten de 3D Surround Camera inclusief ClearSight Ground View9. Hiermee kunt u als het ware 'door' de motorkap heen kijken. Manoeuvreerverlichting bij lage snelheid verlicht de grond naast de auto, zodat u in het donker veilig in krappe plekken kunt sturen.

Range Rover Sport (Red) front-view

REMOTE PARK ASSIST

Met Remote Park Assist10 zet u de volgende stappen op weg naar autonoom rijden. Hiermee kunt u uw Range Rover Sport in en uit krappe (parkeer)ruimtes manoeuvreren, waarbij u uw auto van buitenaf bestuurt via uw smartphone.

CAPACITEITEN

Een ongekende omvang van capaciteiten en instinctieve reacties boezemen vertrouwen in – onder alle omstandigheden, op elk terrein.

Range Rover Sport drifting over muddy off road

TERRAIN RESPONSE

Met zeven terreinmodi waaruit u kunt kiezen, kan de Range Rover Sport de respons van de motor, transmissie, differentiëlen en onderstelsystemen van uw auto aanpassen met behulp van Terrain Response 2. Met de technologie van Configurable Terrain Response kunt u uw systeemvoorkeuren voor offroad-rijden aanpassen.

A view of the Range Rover Sport from the rear

ALL WHEEL STEERING

Fenomenale wendbaarheid en een draaicirkel van minder dan 11 m, de kleinste van alle Range Rovers. All Wheel Steering zorgt voor stabiliteit bij hoge snelheden en verbeterde wendbaarheid bij lage snelheden. De grotere grip zorgt voor snellere acceleratie en meer zelfvertrouwen bij het nemen van bochten.

Red Range Rover Sport

DYNAMIC RESPONSE PRO

Stem het rijgedrag van uw Range Rover Sport af als nooit tevoren met de dynamische luchtvering met Dynamic Response Pro. Luchtveren met regelbaar luchtvolume bieden meer comfort en controle. De elektronische Active Roll Control kan een stabilisatiekoppel tot 1.400 Nm uitoefenen op elke as.

OFFROAD-CONTROLE

Voor het instellen en aanhouden van een constante snelheid onder veeleisende omstandigheden, zoals rijden over modder, nat gras, ijs, sneeuw en onverharde wegen. 's Werelds eerste Adaptive Off-Road Cruise Control detecteert het terrein en regelt automatisch de rijsnelheid voor optimale controle terwijl het gewenste comfortniveau gehandhaafd blijft.

WADEN

De Range Rover Sport is berekend op een maximum doorwaaddiepte van 900 mm**. De 3D Surround Camera, met Wade Sensing-functie, laat u weten wanneer de waterdiepte de maximum doorwaaddiepte van de auto nadert. Het systeem biedt realtime-informatie voor een beter inzicht in de omstandigheden, vooral bij weinig zicht.

KIES UW NIEUWE RANGE ROVER SPORT

Stem de Range Rover Sport af op uw voorkeuren met een keuze uit modellen, motoren en uitvoeringen.


CUSTOM OF BESTELKLAAR

Selecteer eerst het model, de motor en de uitvoering voordat u uw auto personaliseert met een keuze uit lak-, velg- en interieuropties. De aanbevelingen van Land Rover Design laten ook een aantal van de beste combinaties zien die de Range Rover Sport te bieden heeft.

BLIJF ONTDEKKEN

INNOVATIE

De nieuwe maatstaf.

RANGE ROVER SPORT-UITVOERINGEN

Bekijk het volledige programma.

SPECIFICATIES

Bekijk de feiten en cijfers.

OPTIES EN ACCESSOIRES

Personaliseer uw Range Rover Sport.

†Bekijk WLTP-waarden.

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie-, brandstof-/energieverbruikscijfers en actieradius kunnen variëren al naargelang de rijstijl, omgevingsomstandigheden, belading, gemonteerde velgen en banden, accessoires, gereden route en de staat van de accu. De actieradius is bepaald met een productiemodel over een standaardroute.

 

††Oplaadtijden zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: leeftijd, staat, temperatuur en laadstatus van de accu, de gebruikte laadplaatsen en de laadduur.

 

*Maximum trekgewicht van 3.000 kg met P440e en P510e Electric Hybrid-motoren.

**Controleer altijd de route en het eindpunt voordat u gaat waden.

 

1Niet beschikbaar op Electric Hybrid.

2Alleen beschikbaar op First Edition.

3Texcell-onderzoek, 2020, uitgevoerd voor en resultaat aangeleverd door Panasonic.

4Uw auto is voorbereid voor Apple CarPlay®. De diensten die worden aangeboden door Apple CarPlay® zijn afhankelijk van de beschikbare functies in uw land. Zie https://www.apple.com/nl/ios/feature-availability/#apple-carplay voor meer informatie.

5Uw auto is voorbereid voor Android AutoTM. De diensten die worden aangeboden door Android AutoTM zijn afhankelijk van de beschikbare functies in uw land. Zie https://www.android.com/intl/nl_nl/auto/ voor meer informatie.

6Connected Navigation vereist een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode.

7Fair Use-beleid mogelijk van toepassing. Standaard abonnement van 1 jaar dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode.

8Fair Use-beleid van toepassing. Indien binnen een maand 20 GB aan data is verbruikt, is het mogelijk dat de datasnelheid en functionaliteit in de auto de rest van de maand afneemt. Voor meer informatie over het Fair Use-beleid dat van toepassing is, raadpleegt u de voorwaarden voor InControl Pivi Pro op landrover.com/pivi-pro-terms. Hoeveel streaming-tijd mogelijk is binnen de databundel is afhankelijk van de streamingprovider en de resolutie van bekeken video's. Bekijken van HD-video's zal het dataverbruik aanzienlijk verhogen.

9Beeld is niet live. Controleer voor uw veiligheid de omgeving.

10Beschikbaar eind 2022.

 

Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn) en land, of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw dealer voor meer informatie of configureer uw auto online.

 

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

 

Pivi- en InControl-functies, opties, diensten van derden en de beschikbaarheid daarvan verschillen per land. Vraag uw Land Rover dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Dekking van mobiele netwerken kan niet overal worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen met betrekking tot InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of geaffilieerde bedrijven. Bepaalde Alexa-functionaliteit is afhankelijk van smart home-technologie. Voor het gebruik van Amazon Alexa is een Amazon-account vereist.

 

Apple CarPlay® is een handelsmerk van Apple Inc. Mogelijk zijn voorwaarden voor eindgebruikers van Apple Inc van toepassing.

Android AutoTM is een handelsmerk van Google LLC.

App Store is een handelsmerk van Apple Inc.

Google Play Store is een handelsmerk van Google LLC.

 

MeridianTM is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. TrifieldTM en het 'three fields' logo zijn geregistreerde handelsmerken van Trifield Productions Ltd.