Hij is indrukwekkend. Hij is krachtig. Hij straalt in alles ‘ga met mij rijden’ uit.

GERRY MCGOVERN DESIGN DIRECTOR, LAND ROVER
IN DE EERSTE PLAATS EEN RIJDERSAUTO

Neem plaats op de bestuurdersstoel van de Range Rover Sport en het is direct duidelijk dat dit een auto is die zijn bestuurder inspireert en uitnodigt om te rijden.

BEKIJK PRESTATIES
MARKANT EN KRACHTIG SILHOUET

Van zijn krachtige lijnenspel tot zijn zwevende dak en scherp hellende voorruit, is alles aan de Range Rover Sport ontworpen volgens een nieuwe norm.

BEKIJK ONTWERP
OP DE BESTUURDER AFGESTEMDE COCKPIT

De bedieningselementen in de cockpit zijn ergonomisch ontworpen voor een intuïtieve en boeiende rijbeleving.

BEKIJK ONTWERP
TOONAANGEVENDE PRESTATIES OP DE WEG EN OFFROAD

De Range Rover Sport biedt een absoluut fantastische en sportieve rijbeleving op de weg in combinatie met de van Land Rover bekende all-terrain prestaties.

BEKIJK CAPACITEITEN

PRESTATIES

PRESTATIES
/
MOTOREN
/

De getoonde afbeelding dient puur ter illustratie

KOETSWERK EN CHASSIS
/

CAPACITEITEN

UNIEKE CAPACITEITEN
/

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

TERRAIN RESPONSE

Ongeëvenaarde capaciteiten vormen het uitgangspunt van elke Land Rover en Terrain Response optimaliseert dat kenmerk. Het stelt de bestuurder in staat om motor, transmissie, centraal differentieel en onderstelsystemen optimaal af te stemmen op de eigenschappen van de betreffende ondergrond. Dit wordt automatisch geregeld bij auto’s die zijn uitgerust met het optionele Terrain Response 2.

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

Dit geavanceerde systeem (optie) stelt de bestuurder in staat een vaste, lage snelheid in te stellen die ook onder de meest uitdagende omstandigheden wordt gehandhaafd. Het werkt bij snelheden tussen 2 km/h en 30 km/h en zorgt ervoor dat de bestuurder zich volledig kan concentreren op het ontwijken van zelfs de lastigste obstakels. Zodra het systeem is geactiveerd, kunnen de ‘+/-’ cruise control-toetsen op het stuurwiel worden gebruikt om de snelheid in te stellen.

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

WADE SENSING

Voor het veilig en zelfverzekerd oversteken van beken, een doorwaadbare plaats of ondergelopen land. Wade Sensing meet de diepte van het water door het gebruik van sensoren aan de onderzijde van de buitenspiegels en zorgt voor actuele informatie die voor de auto van belang is. Deze gegevens en de maximale doorwaaddiepte worden getoond op het touchscreen. Zo krijgt de bestuurder de juiste informatie om zijn rijgedrag aan te passen.

/
UNIEKE CAPACITEITEN
/

EXTREEM GETEST

WIELOPHANGING

Bij het testprogramma in onze meedogenloze testopstelling wordt elk model blootgesteld aan een equivalent van een periode van tien jaar extreem rijden

WINDSNELHEID

Zijwind met een snelheid van 180 km/h. Hoge omgevingstemperaturen. Situaties met een lage luchtverplaatsing. Deze en andere uitdagende luchtbewegingen worden nagebootst in onze klimaatkamers om elk model en zijn systemen tot het uiterste te testen.

WARM EN KOUD KLIMAAT

Auto’s worden bevroren tot -40 °C en verhit tot 50 °C, zowel in natuurlijke omgevingen als in klimaatkamers. Het maakt niet uit waar ter wereld u naartoe gaat, u bent altijd verzekerd van comfort en connectivity.

OFFROAD

Elke Land Rover is in staat tot legendarische offroad-prestaties. Tijdens tests in afgelegen streken als de ijsvelden van Arjeplog in Zweden en de meedogenloze zandvlaktes van Dubai, leggen de prototypes zo’n 8.500 kilometer af.

TECHNOLOGIE

UNIEKE TECHNOLOGIE
/
INNOVATIE

De volledig uit aluminium vervaardigde, zelfdragende carrosserie van de Range Rover Sport bieden grotere efficiency, minder emissies en zelfs een betere rijdynamiek.

PRESTATIES OP DE WEG

Een programma technologieën verbetert de rijeigenschappen. Zo zorgt Dynamic Response voor een betere handling, Adaptive Dynamics voor een evenwichtig rijgedrag en betere controle, en Torque Vectoring voor alert en gecontroleerd bochtgedrag.

OFFROAD-CAPACITEITEN

Met een uitgebreid programma systemen kunt u de meest veeleisende rijomstandigheden aan, bijvoorbeeld met Terrain Response 2, dat de respons van de auto aanpast aan de rijomstandigheden, tot Low Traction Launch waarmee u ook op een gladde ondergrond beheerst en soepel kunt wegrijden.

BESTUURDERONDERSTEUNING

Met Blind Spot Monitor om te waarschuwen voor van achteren naderende voertuigen, Park Assist-technologie en Advanced Tow Assist dat het achteruitrijden met een trailer vergemakkelijkt, wordt elke rit gemakkelijker en veiliger.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

Geniet van extra gebruiksgemak met de handsfree elektrische achterklepbediening, waarmee u moeiteloos de achterklep kunt openen of sluiten, en de automatische instaphoogte voor gemakkelijker in- en uitstappen.

INFOTAINMENT

InControl Touch Pro biedt een geavanceerd navigatiesysteem en wordt bediend via het 10,2”-touchscreen. Het kan worden uitgebreid met opties als het InControl Connect Pro-connectivitypakket en MeridianTM audiosystemen voor een audiobeleving van concertkwaliteit.

INNOVATIE

De volledig uit aluminium vervaardigde, zelfdragende carrosserie van de Range Rover Sport bieden grotere efficiency, minder emissies en zelfs een betere rijdynamiek.

ONTWERP

EXTERIEURDESIGN

EXTERIEURDESIGN

OPWINDEND ONTWERP

De Range Rover Sport is ontworpen en ontwikkeld om een absolute maatstaf te vormen in zijn klasse. Zijn prachtige proporties, krachtige uitstraling, ranke lijnenspel en zorgvuldig vormgegeven randen en hoeken geven vorm aan een auto die altijd in het oog springt.

EXTERIEURDESIGN

EXTERIEURDESIGN

OPTIMALE PRESTATIES

De Range Rover Sport is ontworpen om de meest wendbare, dynamische en alert reagerende Land Rover ooit te zijn. Zijn markante en krachtige design straalt zijn energie en moderniteit uit De volledig aluminium carrosserie reduceert niet alleen het gewicht, maar vergroot ook de wendbaarheid en de veiligheid.

/

EXTERIEURDESIGN

EXTERIEURDESIGN

SVO PREMIUM KLEURENPALET

Verfraai het uiterlijk van uw Range Rover Sport met een van de prachtige lakkleuren uit ons SVO Premium Kleurenpalet.

/
VEELZIJDIG INTERIEUR
/

*De derde zitrij is geschikt om door oudere kinderen te worden gebruikt, die de veiligheidsgordel voor volwassenen kunnen gebruiken, al dan niet in combinatie met een stoelverhoger. Ze zijn niet geschikt voor kleinere kinderen die een kinderstoeltje nodig hebben waarbij de veiligheidsgordel voor volwassenen niet wordt gebruikt om het kind direct vast te houden.

INTERIEURDESIGN

INTERIEURDESIGN

ONTWORPEN RONDOM DE BESTUURDER

De cockpit en de bedieningselementen zijn ontworpen rondom de bestuurder voor een heldere, intuïtieve bediening zonder afleidingen. Dit wordt verbeterd door de Sports Command Driving Position die de bestuurder een uitstekend en vertrouwenwekkend zicht geeft op weg en verkeer, samen met een zelfverzekerd gevoel van optimale controle.

INTERIEURDESIGN

INTERIEURDESIGN

EEN EIGENTIJDS INTERIEUR

Het interieur van de Range Rover Sport is ontworpen en zorgvuldig gestileerd om het sportieve karakter te benadrukken. Krachtige lijnen, strakke oppervlakken en ingetogen details zijn aangevuld met zacht aanvoelende afwerkingen en de mooiste materialen. Deze ruimte is zowel comfortabel als praktisch.

/

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK
/

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

HANDSFREE ELEKTRISCHE ACHTERKLEPBEDIENING

Met de handsfree elektrische achterklepbediening kunt u de achterklep openen of sluiten vanaf het trottoir zonder fysiek de auto of de afstandsbediening te hoeven aanraken. Voor de elektronische bediening beschikt de auto over sensoren aan weerszijden van de achterklep. Door uw voet op en neer te bewegen onder de achterzijde van de auto kunt u de achterklep gemakkelijk bedienen. Het leven wordt steeds eenvoudiger.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

AUTOMATIC ACCESS HEIGHT

De Automatic Access Height verlaagt de rijhoogte van de auto met 50 mm zodra de auto is geparkeerd voor gemakkelijker in- en uitstappen. Stijlvol arriveren op uw bestemming ging nog nooit zo makkelijk. Deze functie is alleen mogelijk in combinatie met de elektronische luchtvering.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

SOFT DOOR CLOSE

De Soft Door Close-optie omvat een elektrische sluitbekrachtiging voor elk portier. Wanneer u het portier sluit zorg het systeem dat deze over de laatste 6 mm van het sluittraject gecontroleerd, stil en veilig wordt dichtgetrokken. Deze functie zorgt ervoor dat het in- en uitstappen moeiteloos, soepel en nog geraffineerder gaat.

/

DESIGN

OPTIES EN ACCESSOIRES

U kunt uw Range Rover Sport nog verder individualiseren door originele Land Rover accessoires toe te voegen. De stijlvolle, robuuste en veelzijdige accessoires zijn ontworpen, getest en geproduceerd volgens dezelfde stringente eisen als die gelden voor de originele uitrusting van uw auto. U kunt de accessoires op elk moment toevoegen, al naar gelang uw wensen.

TERUG

KIES UW UITVOERING

RANGE ROVER SPORT

Kies Uw Uitvoering

Niet alle opties zijn beschikbaar op alle uitvoeringen. Raadpleeg uw Land Rover dealer voor meer informatie.

Meridian is een geregistreerde merknaam van Meridian Audio Ltd

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.