Hij is indrukwekkend. Hij is krachtig. Hij straalt in alles 'ga met mij rijden' uit.

GERRY MCGOVERN DESIGN DIRECTOR, LAND ROVER
IN DE EERSTE PLAATS EEN RIJDERSAUTO

Neem plaats op de bestuurdersstoel van de Range Rover Sport en het is direct duidelijk dat dit een auto is die zijn bestuurder inspireert en uitnodigt om te rijden.

MARKANT EN KRACHTIG SILHOUET

Van zijn krachtige lijnenspel tot zijn zwevende dak en snellere voorruithoek, is alles aan de Range Rover Sport ontworpen volgens een nieuwe norm.

OP BESTUURDER GERICHTE COCKPIT

Alle bedieningselementen in de cockpit zijn ergonomisch ontworpen en geplaatst voor een intuïtieve en betrokken rijbeleving.

TOONAANGEVENDE CAPACITEITEN OP DE WEG EN OFFROAD

De Range Rover Sport biedt een fantastische rijdynamiek op de weg in combinatie met Land Rover’s toonaangevende all-terrain prestaties.

PERFORMANCE

PERFORMANCE

PERFECTIE VAN EEN
NOG HOGER NIVEAU

De Range Rover Sport SVR gaat nog verder en is ontwikkeld door Special Vehicle Operations, Land Rover's unieke centrum voor speciale uitvoeringen, luxueuze editions en performance-modellen. De SVR bouwt verder op de capaciteiten en prestaties van de Range Rover Sport. Het resultaat is een zelfverzekerde en evenwichtige high-performance SUV die uitnodigt tot ultiem rijplezier.

PERFORMANCE

PERFORMANCE

DYNAMISCHE HANDLING
OP DE WEG
EN OFFROAD

De Range Rover Sport is uitgerust met de nieuwste generatie van de elektronisch gestuurde luchtvering die een toonaangevend comfort biedt, alsmede uitstekende prestaties op de weg en offroad. Wanneer de offroad-rijhoogte wordt geselecteerd, schakelt de luchtvering automatisch tussen twee rijhoogtes.

PERFORMANCE

PERFORMANCE

TOONAANGEVENDE
HYBRIDE PRESTATIES

De Range Rover Sport Hybrid is getest onder de meest uitdagende omstandigheden en in dezelfde extremen als elke andere Land Rover. Daarbij zijn de prestaties uitgebreid met de indrukwekkende efficiency van hybride technologie, waarbij niets verloren is gegaan aan respons en capaciteiten. Innovatieve technologie zorgt ervoor dat het overschakelen van elektro- naar benzinemotor naadloos verloopt.

Aleutian Silver is beperkt beschikbaar. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie.

PERFORMANCE

PERFORMANCE

ZELFVERZEKERD EN
GECONTROLEERD
IN BOCHTEN

Torque Vectoring (indien beschikbaar) zorgt voor een alerter bochtgedrag en betere handling in de scherpste bochten. Het maakt gebruik van een elektronisch gestuurd differentieel en het remsysteem van de auto om in bochten continu het aandrijfkoppel van de auto te verdelen over de vier wielen. Het resultaat is een betere grip en stuurgedrag, minder onderstuur en een constantere snelheid door bochten.

PERFORMANCE

PERFORMANCE

PERFECT IN BALANS

Adaptive Dynamics (indien beschikbaar) analyseert meer dan 500 keer per seconde de bewegingen van de auto en reageert nagenoeg direct op reacties van de bestuurder of veranderingen in wegoppervlak of ondergrond. Oneindig variabele schokdempers worden continu versteld ten behoeve van een grotere controle en minimaal overhellen van de carrosserie voor een evenwichtige en hoogwaardige rijbeleving. Het systeem kan zelfs automatisch offroad-condites vaststellen en de demping overeenkomstig optimaliseren.

PERFORMANCE

PERFORMANCE

ONGEËVENAARDE
PRESTATIES

De lichtgewicht aluminium carrosserie en het speciale Dynamic-programma in Terrain Response 2 (indien beschikbaar) maken de Range Rover Sport tot de snelste, wendbaarste en snelst reagerende Land Rover ooit.

/

CAPACITEITEN

TOONAANGEVENDE CAPACITEITEN

De Range Rover Sport bouwt verder
op Land Rover's ongeëvenaarde omvang van capaciteiten. Hij is even thuis in de stad als ver offroad.

ALL-TERRAIN EXPERTISE

De nieuwste Terrain Response 2-technologie (indien beschikbaar) helpt de Range Rover Sport om de instellingen van de verschillende systemen te optimaliseren voor de actuele rijomstandigheden. Het resultaat is ongeëvenaarde prestaties op de weg en offroad.

EXTREEM GETEST

Extreme testprogramma's op het meest onherbergzame terrein en onder de meest extreme temperaturen hebben bijgedragen aan het creëren van een auto die is ontworpen om zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden perfect te functioneren.

ZELFVERZEKERD EN EVENWICHTIG

De permanente, intelligente vierwielaandrijving van de Range Rover Sport, met Twin-speed tussenbak met hoge en lage gearing, biedt optimale prestaties op de weg en offroad.

DESIGN

DESIGN

DESIGN VAN EEN HOGER
NIVEAU

Bij ontwerp en ontwikkeling van de Range Rover Sport is geen enkele concessie gedaan. De auto heeft prachtige proporties, met een gespierde en eigentijdse uitstraling. Daarbij duiden de subtiele rondingen en gesculptuurde hoeken op een designprecisie die karakteristiek is voor Land Rover.

DESIGN

DESIGN

ONTWIKKELD VOOR
OPTIMALE PRESTATIES

De Range Rover Sport is de meest wendbare, dynamische en alert reagerende Land Rover ooit. De vloeiende lijnen, het markante silhouet en de krachtige houding stralen zijn energie en moderniteit uit. Terwijl zijn geheel aluminium carrosserie gewicht bespaart, wendbaarheid vergroot en veiligheidsprestaties verbetert.

DESIGN

DESIGN

ALLES ONDER
CONTROLE

In de hele cockpit is de layout van de bedieningselementen vereenvoudigd ten behoeve van een afleidingsvrije rijbeleving, waarbij de hogere middenconsole zorgt dat alles onder direct handbereik is. Met de Sports Command Driving Position geniet de bestuurder van een zelfverzekerd uitzicht over weg en verkeer, en van een superieur gevoel van zelfvertrouwen en controle

DESIGN

DESIGN

EEN RUIM EN
RUSTGEVEND INTERIEUR

Het eigentijdse interieur van de Range Rover Sport is zorgvuldig afgestemd op zijn sportieve karakter. Fantastische details, strakke oppervlakken en krachtige, elegante lijnen zijn gecombineerd met luxueuze soft-touch afwerkingen. De allerbeste materialen en een obsessieve aandacht voor detail hebben bijgedragen aan het ontwerp van dit comfortabele en tegelijk functionele interieur.

/

SPECIFICATIES - SAMENVATTING

MAXIMUM LENGTE

4.850mm

Breedte 2.220 mm, hoogte 1.817 mm met geopend schuif-/kanteldak. Inklappen van buitenspiegels reduceert breedte van auto met 147 mm.

BAGAGERUIMTE

1.761liter

Met achterbank neergeklapt. De royale bagageruimte is geschikt voor grote voorwerpen, zoals bagage of sportuitrusting.

BRANDSTOFVERBRUIK (GECOMBINEERD)

7,3l/100 km

Met de 3,0-liter TDV6 dieselmotor.

BODEMVRIJHEID

278mm

Er is voldoende bodemvrijheid voor rijden over het zwaarste terrein.

OPTIES & ACCESSOIRES

Niet alle getoonde producten zijn beschikbaar voor alle uitvoeringen van de Range Rover Sport.

INTERIEUR

Een programma interieurafwerkingen en speciale details waarmee u uw eigen, individuele interieur kunt samenstellen.

EXTERIEUR

Bepaal uw eigen stijl met de keuze uit een grote variatie aan kleuren en opties.

OPTIE PACKS

Een programma opties dat nog meer mogelijkheden biedt voor personalisering.

TECHNOLOGIE EN BEVEILIGING

Een uitgebreid programma intuïtieve technologieën onder handbereik.

ENTERTAINMENT

Zo gaat u niet alleen zelfverzekerd op weg, maar beschikt u ook over geavanceerde entertainmentfuncties.

ACCESSOIRES

Kies uitrusting om het meeste uit elke dag te halen.

ONTDEK HOE U UW AUTO KUNT PERSONALISEREN

Opties kiest u bij aankoop van uw auto, waarbij u op elk moment, niet alleen bij aankoop, originele Land Rover accessoires kunt toevoegen - afhankelijk van uw lifestyle of wensen.

TERUG

KIES UW UITVOERING

RANGE ROVER SPORT

Kies uw uitvoering

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.