#INSPIREDBYVELAR

#INSPIREDBYVELAR

DE CREATIE VAN EEN MEESTERWERK

MAAK KENNIS MET DESIGNER VICTORIA WILMOTTE.

Maak kennis met de New Range Rover Velar. Hij is markant. Hij is eigentijds. Hij is progressief. Met zijn combinatie van iconisch design en innovatieve technologie is de New Range Rover Velar onbetwist avant-garde.

Maar welk effect heeft de New Velar op de mensen die ermee in contact komen. Dit jaar moet een opwindende samenwerking met designers uit vijf landen dit uitwijzen. De opdracht is eenvoudig: door zich door ongeacht welk aspect van de auto te laten inspireren, moet elke designer een origineel werk creëren dat is #InspiredByVelar. De vijf uiteindelijke kunstwerken worden onthuld tijdens een exclusieve tentoonstelling op de Paris Design Week in september.

Victoria Wilmotte is een van de deelnemende designers en is een bekende naam in de internationale designwereld. Hoewel zij formeel is opgeleid tot interieurdesigner, ziet Wilmotte haar werk als industrieel design met een nadrukkelijk artistieke benadering.

“Ik zou mijzelf beschrijven als een combinatie van twee dingen”, verklaart Wilmotte. “Mijn aanpak ligt dichter bij die van een beeldhouwer dan bij die van een industrieel designer”, vervolgt ze. “Maar ik ben een designer in de manier waarop ik mij richt op hoe een object kan worden gereproduceerd en hoe het zal werken.”

Zelfs met een aantal succesvolle samenwerkingen met grote merken op haar naam, geeft Wilmotte de indruk dat de grootste hoogtepunten uit haar carrière nog moeten komen. Haar vroegere werken, zegt ze, waren het uitgangspunt van het proces dat ze nu nog steeds ontwikkelt: een techniek die thans geavanceerde en nauwkeurige technologieën omhelst om haar producten te ontwikkelen. Enkele van de meest opmerkenswaardige projecten in haar portfolio, hier afgebeeld, zijn haar ‘Stone Edge’ serie, ‘Landstone’ borden en de multi-facet ‘Piega’ spiegel.

In haar streven naar nieuwe technieken en materialen, is de relatie tussen design en technologie iets dat Wilmotte heel belangrijk vindt. “Ik denk niet dat je deze los van elkaar kunt zien”, legt ze uit. “Je kunt niet creëren zonder technologie.

Maar op wat voor manier zal technologie de toekomst van design beïnvloeden? Wilmotte voorspelt een uitgebreider gebruik van nieuwe materialen. “Een paar jaar geleden lag het accent op vormen, zoals met 3D-printen, maar nu draait het allemaal om het vinden van nieuwe materialen, nieuwe afwerkingen.”

De aandacht voor detail van de New Range Rover Velar zal beslist van grote invloed zijn op haar uiteindelijke designcreatie voor #InspiredByVelar. Al voor de lancering van het project op de Milan Design Week had Wilmotte reeds een aantal details van de New Velar in gedachten om als uitgangspunt voor haar werk te gebruiken. “Ik weet het nog niet helemaal zeker!” verklaart ze. “Misschien de LED-koplampen, de buitenspiegels of zelfs een klein detail of een afwerking. Wacht maar af.”

Word nu lid van de Velar Circle en volg Victoria Wilmotte’s complete #InspiredByVelar creatieve proces. U bent dan tevens een van de eersten die het laatste nieuws over de New Range Rover Velar ontvangt, toegang krijgt tot exclusieve events en kans maakt op ontbetaalbare belevingen.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.