De Defender is het toppunt van sterkte, stoerheid, kracht en – als allerbelangrijkste – all-terrain capaciteiten.

Gerry McGovern, Land Rover Design Director & Chief Creative Officer
ROBUUST AANPASSINGSVERMOGEN

De Land Rover Defender combineert uitstekende capaciteiten, robuustheid en betrouwbaarheid. Een auto die zich net zo thuisvoelt in de stad als in de meest afgelegen wildernis.

ENORME KRACHT

De legendarische kracht en duurzaamheid van de Defender zijn te danken aan een robuust design, inclusief een sterk en aanpasbaar kokerbalken-ladderchassis.

THUIS OP ELK TERREIN

Permanente vierwielaandrijving met handmatig blokkeerbaar centraal differentieel die het aandrijfkoppel gelijkmatig verdeelt over de voor- en achteras voor optimale tractie op elke ondergrond.

AUTO OP MAAT

De Defender is beschikbaar met drie wielbasissen en in diverse carrosserie-
uitvoeringen, waarbij verschillende opties en accessoires voor verdere personalisering zorgen.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

AL MEER DAN 65 JAAR
EEN ICOON

De Land Rover Defender was vanaf het allereerste begin een all-terrain auto en groeide al snel uit tot een van de meest herkenbare vierwielaangedreven modellen ter wereld. De Defender is duurzaam en capabel. Het model heeft een legendarische status op zeven continenten als het gaat om uitdagende expedities en humanitaire hulpverlening.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

ALL-TERRAIN
CAPACITEITEN

Dankzij zijn maximale capaciteiten onder alle omstandigheden en in het meest uitdagende terrein, is de Land Rover Defender in gebruik bij nood- en hulpdiensten over de hele wereld. Permanente vierwielaandrijving zorgt voor een gelijkmatig, veilig rijgedrag door modderige velden en over rotsachtige paden. Op de weg is het rijgedrag evenwichtig en betrouwbaar.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

MAXIMALE KRACHT
VOOR ZWARE
OMSTANDIGHEDEN

De 2,2-liter dieselmotor van de Defender ontwikkelt een indrukwekkend koppel van 360 Nm. Daarbij is 90% van het maximum vermogen beschikbaar van 2.200 tot ruim 4.350 tpm, waarmee de krachtbron is berekend op zeer zware arbeidsomstandigheden.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

PROFESSIONELE
TREKKRACHT

Met het vermogen en koppel dat u nodig hebt om zware ladingen te kunnen vervoeren, is de Land Rover Defender een betrouwbare partner voor vervoer over elk terrein en over elke afstand. Mede dankzij het motorkoppel van 360 Nm heeft de Defender een geremd trailergewicht van 3.500 kg.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

VERVOERT ALLES WAT
U WILT VERVOEREN

Het veelzijdige interieur, het dak, de laadruimte of het chassis kunnen worden geoptimaliseerd om de meest complexe ladingen naar hun bestemming te vervoeren. Wat u ook wilt vervoeren, de Land Rover Defender kan de uitdaging aan.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

NEEMT ZONDER MOEITE
DE STEILSTE HELLINGEN

De Land Rover Defender is ontworpen om de meest uitdagende hellingen op en af te kunnen rijden. De tussenbak met hoge en lage gearing verdubbelt het aantal versnellingen. Naast zes vooruitversnellingen en achteruit in hoge gearing zijn deze er ook in lage gearing; bijvoorbeeld voor terreinrijden, beklimmen van hellingen of het wegrijden met een zware trailer. Daarnaast kan het centrale differentieel worden geblokkeerd om wielspin te minimaliseren en de tractie op gladde ondergrond te maximaliseren.

/

ONMISKENBAAR
LAND ROVER

De Land Rover Defender is geëvolueerd over meer dan 65 jaar, maar is nog steeds volledig herkenbaar, met behoud van zijn iconische uiterlijk. Een full-size reservewiel, wit dak en Defender woordmerk en badges zijn standaard. Sommige modellen hebben verder nog dakrandruiten of andere uitrusting. Met een ruime keuze uit lakkleuren en opties kunt u de auto geheel naar uw eigen smaak uitvoeren.

ROBUUST EN
COMFORTABEL
INTERIEUR

Het interieur van de Defender combineert een praktisch design met comfort voor alle inzittenden. Alle oppervlakken, inclusief de rubber vloerbekleding, zijn eenvoudig schoon te maken. Als optie kunt u kiezen voor stoelbekleding in stof, leder/stof en leder, maar ook voor een met leder bekleed stuurwiel en airconditioning.

/

SPECIFICATIES - SAMENVATTING

MAXIMUM HELLINGSHOEK

45°

De Defender is ontworpen om extreme hellingen te beklimmen en af te dalen. Het centrale differentieel kan worden geblokkeerd om wielspin te minimaliseren en tractie te maximaliseren.

BODEMVRIJHEID ONDER AS

250mm

De Defender heeft de bodemvrijheid, het chassis en de wielarticulaties om het meest uitdagende terrein te overwinnen.

TREKKRACHT

360Nm

90 procent van het vermogen van de dieselmotor is beschikbaar in een toegankelijk toerengebied van 2.200 tot 4.350 toeren.

GEREMD TREKGEWICHT

3500kg

Nood- en hulpdiensten over de hele wereld vertrouwen op het enorme trekgewicht van de Defender en op zijn royale laadvermogen.

CELEBRATE DEFENDER

Zes Defenders slepen kettingen voort om een iconisch, 1 kilometer groot, tijdelijk kunstwerk te creëren op het strand van Red Wharf Bay in Anglesey, Wales.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070