LAND ROVER DEFENDER: OLD MEETS NEW

Klassieke en nieuwe Defenders

Met het motto ‘We are family, we say hello’ en de hashtag #hellofamily start Land Rover een nieuw sympathiek initiatief om de band te versterken tussen Land Rover rijders in het algemeen en tussen bestuurders van klassieke en nieuwe Defenders in het bijzonder.

Onder rijders van klassieke Land Rover en Range Rover modellen is het niet ongebruikelijk om, waar men elkaar ook tegenkomt, even te groeten door een hand of duim op te steken. Een gebaar dat steevast een glimlach en een vrolijke retourgroet oplevert.

Land Rover denkt dat deze positieve houding ten opzichte van andere rijders van het Britse merk nog breder uitgedragen kan worden; wat extra positiviteit in het verkeer maakt het beslist leuker op de weg!

Land Rover rijders zijn een gemêleerde familie, waarbij de gedeelde liefde voor het karakteristieke Britse merk voor een sterke onderlinge band zorgt. Daarbij maakt het niet uit of men jong of oud is, nieuw, gebruikt of klassiek rijdt, de gemeenschappelijke passie voor het merk wordt in elkaar gewaardeerd.

Ondanks dat de eerste auto’s in 1948 werden gebouwd, is het geen uitzondering om modellen van de eerste jaren nog geregeld op de weg tegen te komen. Niet in de laatste plaats omdat de meeste auto’s die Land Rover heeft gebouwd nog steeds dagelijks in gebruik zijn.

De ‘Defender way of living’

De klassieke Defender was een directe nazaat van de originele Land Rover uit 1948 die in dat jaar zijn wereldpremière beleefde op de AutoRAI in Amsterdam. Een auto die over een tijdsbestek van ruim 65 jaar continu verder evolueerde. Zijn naam evolueerde mee. Het model begon met de naam ‘Land Rover’, maar met de komst van de eerste grote evolutie deed de naam ‘Series 2’ zijn intrede, waarbij de eerdere auto’s met terugwerkende kracht de ‘Series 1’ werden. De Series 2 werd gevolgd door de Series 3, die op zijn beurt het stokje overgaf aan de 90 / 110 / 130, waarna het model de laatste tientallen jaren van zijn leven als ‘Defender’ wereldwijd naam maakte. Daarbij namen met elke verbetering en elke evolutie de capaciteiten van het model verder toe, waardoor de Defender, geheel verdiend, bekend kwam te staan als ‘de beste 4x4 ter wereld’. Ook het silhouet van de auto groeide uit tot een wereldwijd symbool van een 4x4.

Met zo’n lange levenslijn en zo’n rijk erfgoed was het dan ook geen wonder dat zowel verwachtings-vol als kritisch werd uitgekeken naar zijn opvolger, de New Defender. Land Rover ging dan ook niet over één nacht ijs bij de ontwikkeling van de auto. Zo is het silhouet van het nieuwste model direct herkenbaar als een Defender. Belangrijke stijlkenmerken zoals de ronde koplampen, de achterdeur met het reservewiel erop en de ‘Alpen’ raampjes zijn gebleven. Ook bekende uitvoeringsnamen als ‘90’ en ‘110’ keerden terug. Maar waar de originele Defender niet uitblonk in luxe en comfort, is zijn opvolger aanzienlijk luxueuzer en technologisch geavanceerder. De grootste vraag was echter of de nieuwe Defender zich qua offroad-capaciteiten zou kunnen meten met zijn voorganger. Talrijke onafhankelijke tests hebben ondertussen uitgewezen dat het model wat dat betreft niets heeft ingeleverd en op veel vlakken zelfs avontuurlijker is dan het origineel. Voor wat betreft comfort en rijgedrag op de weg is er zelfs een wereld van verschil, waarbij de New Defender in zijn klasse nieuwe maatstaven zet.

Benieuwd naar de nieuwe Defender, klik op de buttons hieronder voor meer informatie en om zelf uw eigen New Defender samen te stellen in de Car Configurator. De New Defender is leverbaar vanaf € 84.144 (incl. BTW & BPM). U kunt ook kiezen voor de Land Rover New Defender Commercial (grijs kenteken) vanaf € 48.760 (excl. BTW & BPM).

Al met al nodigt de nieuwe Defender, evenals zijn klassieke voorganger, uit tot een geheel eigen manier van rijden en leven: de ‘Defender way of living’. Een lifestyle waarbij groeten van nieuwe naar oude en van oude naar nieuwe Defender-rijders, de generaties overstijgt. Samen zijn ze één familie, met een gezamenlijke liefde en een gemeenschappelijke hang naar avontuur. ‘We are family, we say hello