De Defender is het toppunt van sterkte, stoerheid, kracht en – als allerbelangrijkste – all-terrain capaciteiten.

Gerry McGovern, Land Rover Design Director & Chief Creative Officer
ROBUUST AANPASSINGSVERMOGEN

De Land Rover Defender combineert uitstekende capaciteiten, robuustheid en betrouwbaarheid. Een auto die zich net zo thuisvoelt in de stad als in de meest afgelegen wildernis.

ENORME KRACHT

De legendarische kracht en duurzaamheid van de Defender zijn te danken aan een robuust design, inclusief een sterk en aanpasbaar kokerbalken-ladderchassis.

THUIS OP ELK TERREIN

Permanente vierwielaandrijving met handmatig blokkeerbaar centraal differentieel die het aandrijfkoppel gelijkmatig verdeelt over de voor- en achteras voor optimale tractie op elke ondergrond.

AUTO OP MAAT

De Defender is beschikbaar met drie wielbasissen en in diverse carrosserie-
uitvoeringen, waarbij verschillende opties en accessoires voor verdere personalisering zorgen.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

AL MEER DAN 68 JAAR
EEN ICOON

De Land Rover Defender was vanaf het allereerste begin een all-terrain auto en groeide al snel uit tot een van de meest herkenbare vierwielaangedreven modellen ter wereld. De Defender is duurzaam en capabel. Het model heeft een legendarische status op zeven continenten als het gaat om uitdagende expedities en humanitaire hulpverlening.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

ALL-TERRAIN
CAPACITEITEN

Dankzij zijn maximale capaciteiten onder alle omstandigheden en in het meest uitdagende terrein, is de Land Rover Defender in gebruik bij nood- en hulpdiensten over de hele wereld. Permanente vierwielaandrijving zorgt voor een gelijkmatig, veilig rijgedrag door modderige velden en over rotsachtige paden. Op de weg is het rijgedrag evenwichtig en betrouwbaar.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

VERVOERT ALLES WAT
U WILT VERVOEREN

Een uitgebreid assortiment accessoires, waaronder trekhaken, dakdragers en imperialen, vindt u bij onze dealers. U kunt het assortiment hieronder bekijken, of contact opnemen met de dichtstbijzijnde dealer.

/

ONMISKENBAAR LAND ROVER

Ondanks 68 jaar evolutie heeft de Land Rover Defender altijd zijn iconische lijnen behouden. Onafhankelijk van de gekozen wielbasis.

ROBUUST EN
COMFORTABEL
INTERIEUR

Het interieur van de Defender combineert een praktisch design met comfort voor alle inzittenden. Alle oppervlakken, inclusief de rubber vloerbekleding, zijn eenvoudig schoon te maken. Als optie kunt u kiezen voor stoelbekleding in stof, leder/stof en leder, maar ook voor een met leder bekleed stuurwiel en airconditioning.

/

SPECIFICATIES - SAMENVATTING

MAXIMUM HELLINGSHOEK

45°

De Defender is ontworpen om extreme hellingen te beklimmen en af te dalen. Het centrale differentieel kan worden geblokkeerd om wielspin te minimaliseren en tractie te maximaliseren.

BODEMVRIJHEID ONDER AS

250mm

De Defender heeft de bodemvrijheid, het chassis en de wielarticulaties om het meest uitdagende terrein te overwinnen.

TREKKRACHT

360Nm

90 procent van het vermogen van de dieselmotor is beschikbaar in een toegankelijk toerengebied van 2.200 tot 4.350 toeren.

GEREMD TREKGEWICHT

3500kg

Nood- en hulpdiensten over de hele wereld vertrouwen op het enorme trekgewicht van de Defender en op zijn royale laadvermogen.

UW DEFENDER JOURNEYS

Sinds 1948 heeft de Defender de meest onherbergzame gebieden ter wereld veroverd. Van epische avonturen tot gedenkwaardige momenten, vier met ons 68 iconische Defender jaren door uw Defender Journeys te delen en andere verhalen van over de hele wereld te ontdekken.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.