UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

Beste Land Rover klanten,

Het zijn uitzonderlijke tijden. De overheid heeft speciale maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het COVID-19 virus af te remmen. Ook bij Land Rover vinden wij dat de veiligheid en het welzijn van ons allemaal op de eerste plaats komt. Toch kunt u ook onder deze omstandigheden op ons blijven rekenen.

Zoals aangegeven zijn de showrooms en werkplaatsen van onze dealers geopend. Aarzel dus niet om langs te komen in de showrooms of om een afspraak te maken voor onderhoud, via telefoon of e-mail, met één van onze Land Rover dealers. Check ook de website van de betreffende dealer voor eventuele aanvullende informatie met betrekking tot de actuele dienstverlening. Zo helpen wij u zo snel mogelijk verder.

Daarnaast blijft de klantendienst van Land Rover Nederland bereikbaar via:

00800 33 86 70 50 (gratis)
+31 (0)20 714 39 89 (betaald)
crcnl@jaguarlandrover.com

Wij hopen net als u op een snelle normalisatie van de situatie. Ondertussen volgen wij alle richtlijnen van de overheid.

VERANTWOORD TE WERK GAAN - ONZE LAND ROVER 'SAFE BUSINESS COMMITMENT'

ONZE SHOWROOMS ZIJN GEOPEND

Al onze showrooms zijn geopend. Uiteraard kunt u onze dealers ook bereiken zonder bezoek ter plaatse, zowel telefonisch als online. Verder bieden de meeste van onze dealers haal- en brengdiensten* aan en blijven zij nieuwe en bestaande orders verwerken.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw Land Rover dealer.

*Met inachtneming van alle geadviseerde veiligheidsmaatregelen.

ONZE WERKPLAATSEN ZIJN OPEN

Onze werkplaatsen zijn geopend, waarbij wij u de service bieden die u gewend bent, waarbij wij uiteraard rekening houden met alle geadviseerde veiligheidsmaatregelen, inclusief de nodige afstand. Op deze manier willen wij elk risico op besmetting vermijden, zowel voor onze medewerkers als voor u. Onze werkprocessen zijn hierop afgestemd.

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw Land Rover dealer of met onze centrale klantendienst.

Tel.: 00800 33 86 70 50 of +31 (0)20 714 39 89

LAND ROVER PROEFRITTEN

Wanneer u een proefrit wilt maken, proberen wij u – voor zover de omstandigheden dat toelaten – graag van het door u gewenste model te voorzien, waarbij wij uiteraard alle veiligheidsvoorschriften in acht zullen nemen. Als u snel in een nieuwe Land Rover wilt kunnen rijden, hebben wij een programma voorraadmodellen voor u beschikbaar. U kunt uw gewenste model zoals gewoonlijk vinden via onze autozoekfunctie.

Voor meer informatie en voor een uitleg over het gehanteerde proefritproces, kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw Land Rover dealer.

DIENSTVERLENING

CONTACTLOZE HAAL- EN BRENGSERVICE

Beschikbaar bij sommige van onze dealers*: onze Land Rover haal- en brengservice. Afhankelijk van de aard van de vereiste onderhouds- of reparatiewerkzaamheden, kunt u de beschikking krijgen over een huurauto. De overhandiging van de sleutels en de huurovereenkomst wordt voorbereid en vindt plaats in snelle uitwisseling met voldoende afstand. Als u uw Land Rover liever bij uw dealer afgeeft, kunt u de auto parkeren op de eigen parkeerplaats en de sleutels afgeven. Wij nemen contact met u op zodra uw auto klaar is. Neem voor meer informatie contact op met uw Land Rover dealer.

*Op de website van uw dealer kunt u zien of deze dienst wordt aangeboden.

UW DIGITALE SERVICECONTROLE

Land Rover digitaliseert elk bezoek van uw auto aan de werkplaats* zodat u zoveel mogelijk thuis kunt blijven. Onze Electronic Vehicle Health Check geeft u een handig overzicht, ongeacht de locatie, van welke service nodig is voor uw auto. U ontvangt een exact rapport (zo nodig met foto's en video's) en heeft dus de mogelijkheid om direct via mail of telefoon toestemming te geven voor eventuele reparaties.


*Beschikbaar bij sommige dealers. Op de website van uw dealer kunt u zien of deze dienst wordt aangeboden.

ONLINE RESERVERINGSSERVICE

Boek uw volgende serviceafspraak voor uw Land Rover eenvoudig via het online aanvraagformulier vanuit de website van uw dealer. Voer uw gegevens in en verstuur het formulier. Uw Land Rover dealer neemt vervolgens contact met u op om de afspraak vast te leggen op een moment dat u het beste schikt.

ALGEMENE INFORMATIE

ONTSMETTING VAN AUTO’S

Land Rover Nederland en alle Land Rover dealers houden de laatste COVID-19 informatie nauwlettend in de gaten en volgen alle officiële instructies op. Dit omvat aankondigingen en gedragscodes van de Wereldgezondheidsorganisatie, het RIVM en de overheid. Een onderdeel hiervan is de grondige desinfectie van de auto’s.

HET LAATSTE LAND ROVER NIEUWS

Blijf snel en altijd op de hoogte. Op onze social media-kanalen vindt u gemakkelijk al het laatste nieuws over ons merk. Gebruik onze verschillende sociale kanalen om met ons in contact te komen en maak uw tijd thuis wat aangenamer.

ONZE SPECIALE AANBIEDINGEN

Op dit moment hebben wij mogelijk meer tijd dan normaal. Een geweldige gelegenheid om op uw gemak door grote aanbod aan nieuwe en gebruikte auto’s te bekijken en de juiste Land Rover voor u te vinden. Ontdek hier bovendien onze limited editions en nieuwe auto’s uit voorraad.