MET EEN RANGE ROVER DOOR DUITSLAND OP ZOEK NAAR DE MOOISTE KASTELEN

Een winterse roadtrip langs de Rijn tot in de Alpen en weer terug

De kalkoen is nog niet afgekoeld of het kriebelt al voor die jaarlijkse trip om snel het eindejaarsgedoe te ontvluchten. Het is een volledig lukraak samengestelde reis, waarbij niet de bestemming belangrijk is, maar – geheel volgens het cliché – de weg ernaartoe. Er is niet veel tijd en het budget is reeds behoorlijk opgesoupeerd aan kleurige pakjes onder de boom: geen betere keuze dan een roadtrip bij de buren. Wij bedanken vriendelijk voor de laatste gang van het jaarlijkse kerstmenu en springen in de auto richting Duitsland.

KASTELEN JAGEN IN DUITSLAND

Toegegeven, het voert niet meteen de lijst aan bij een korte rondvraag naar ieders lievelingsbuurland. Nee, dan eerder België, met haar gemoedelijkheid en bourgondische gastronomie. Niet snel wordt er aan Duitsland gedacht, maar dat is geheel onterecht, zo blijkt.

Na even zoeken en een paar keer klikken, blijkt Duitsland vol te zitten met uitgestrekte bossen, met daartussen klaterende rivieren, sneeuwwitte bergtoppen en gletsjermeren, en eeuwenoude, magische kastelen. Ons reisplan? Wij reizen de kastelen achterna. Simpelweg prikken wij wat rode speldjes op alle kastelen tot onze route ons uiteindelijk naar het diepe Zuiden leidt en wij ook nog wat Alpen kunnen meepikken.

Wij nemen mee: onze Range Rover, compleet uitgerust voor een winterse roadtrip, wollen sokken en dito muts, zin in avontuur en een lege maag. Gesmolten kaas in warme, houten Schtubes, wij komen eraan!

OP ZESDAAGSE ROADTRIP LANGS DE RIJN, DOOR BEIEREN, TOT IN DE ALPEN EN WEER TERUG

Met een beperkte voorbereiding en een snelle blik op een reisgids, Instagrampagina of travel blog stel je al snel zelf je eigen roadtrip naar Duitsland samen. Wij sommen alvast enkele plekken op die je niet mag vergeten aan te doen op je reisroute.

Voor onze roadtrip namen wij een kleine week de tijd om vanuit huis een rondrit te maken richting Duitsland en weer terug. Voldoende tijd om heel wat te zien, maar leg jezelf niet te veel druk op om alle bezienswaardigheden af te vinken. Neem wat langer de tijd om ergens te genieten, uit te rusten of een lange wandeling te maken.

DE VIJF MOOISTE KASTELEN VAN DUITSLAND

Of je ze nu het liefst vanbinnen bezoekt of ze vanaf een afstandje bekijkt, temidden van bossen en bergen, terwijl je je verwondert over lang vervlogen tijden, de vele kastelen zijn een absolute aanrader wanneer je door Duitsland rijdt. Het hele land is vergeven van deze overblijfselen van de geschiedenis, met liefde verzorgd en geopend voor het publiek.

Onze favorieten:

● Neuschwanstein: het enige echte Disney-kasteel!
📍Füssen, Bavaria

● Burg Eltz: omgeven door niets anders dan een verlaten bos, vlak naast de grens met België.
📍Koblenz - Trier

● Lichtenstein: een wit kasteel, balancerend op een rotsklif.
📍Honau, Baden-Württemberg

● Hohenzollern: wat dacht je van een offroad-trip tot je vanaf een bergflank vlak naast het kasteel het gebouw in volle glorie kunt bewonderen, exclusief de vele toeristen?
📍Hechingen, Baden-Württemberg

● Schloss Moyland: omgetoverd tot museum, met een adembenemende kunstcollectie en wisselende tentoonstellingen.
📍Bedberg-Hau, Noordrijn-Westfalen

HET BLAUWSTE GLETSJERMEER

Diep in Zuid-Beieren, het stuk Duitsland dat aan Oostenrijk grenst, ligt de wondermooie Eibsee. Vooral wanneer een miezerige winterzon door het ochtendgrijs breekt en haar gouden stralen door de wolken klieven, en het meer zich begint te spiegelen aan het omliggende gebergte. Vlak naast het ijsblauwe meer staat de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, te pronken met haar besneeuwde bergtop en ruige flanken.

Kom hierheen voor de mooiste natuurfoto’s tijdens je wandeling door het bos, cirkelend rond het prachtige meer.

AVONTUURLIJK WIEBELEN OP DE GEIERLAY BRUG

Meer dan 300 meter lang kun je gevaarlijk heen en weer wiebelen op de ijzeren hangbrug die de dorpen Mörsdorf en Sosberg met elkaar verbindt. Onder je enkel een duizelingwekkend ravijn van groene bomen en struiken. Spannend!

KÖNIGSSEE

Als je nog tijd en kilometers over hebt, sla dan zeker de Königssee in Berchtesgaden niet over, vlakbij de Oostenrijkse grens. Deze machtige fjord ligt in een pittoresk bergdorpje. Bij zonnig en windstil weer varen piepkleine bootjes uit, die je vanaf het meer de mooiste uitzichten geven op de bergflanken die het diepe water netjes in het gareel houden.

OP WINTERSE ROADTRIP GAAN

- Wie winter zegt, zegt sneeuw en ijs. Hoe dieper je Duitsland in trekt, hoe groter de kans wordt dat het bergachtige landschap bedekt wordt met een wollig wintertapijt van sneeuw. Met de Range Rover neem je het zekere voor het onzekere wanneer je een roadtrip wilt maken tijdens de wintermaanden en kun je zonder zorgen de druk betreden banen verlaten voor een offroad-avontuur. Met de innovatieve Terrain Response 2 offroad-technologie pas je met één druk op de knop de respons van motor, transmissie, differentiëlen en onderstelregelsystemen aan om het rijgedrag te optimaliseren en aan te passen aan de omgeving: rijden in de sneeuw, modder en sporen of zand.

- Offroad gaan vergt maximale tractie-capaciteiten voor het trotseren van steile en modderige paden. Met een SUV met vierwielaandrijving kun je een dergelijk traject gemakkelijk aan.

Elektrisch neerklapbare achterbank zorgt voor nog meer ruimte en comfort tijdens je lange reis. Klap de zitplaatsen neer voor nog meer opbergruimte voor winterschoenen, regenlaarzen en warme jassen. Of wat dacht je van een avontuurlijke overnachting in de bagageruimte, midden in het winterwonderland, zodat je ‘s ochtends wakker wordt met zicht op dat blauwe meer of magische kasteel?

ONTDEK MEER LAND ROVER STORIES

De nieuwe Land Rover Defender is in de woestijn

RODE KRUIS TEST NIEUWE LAND ROVER DEFENDER TOT HET UITERSTE

De nieuwe Land Rover Defender is in de woestijn bij Dubai tot het uiterste getest door de offroad-experts van het Internationale Rode Kruis.

Defender classic

LAND ROVER VIERT 70 JAAR AVONTUUR OP ELK TERREIN MET EEN TREKTOCHT NAAR HET 'LAND VAN LAND ROVERS'

Wanneer wij een bezoek brengen, is het 70 jaar geleden dat de oorspronkelijke Land Rover in 1948 zijn debuut maakte op de Amsterdamse AutoRAI.

JAGUAR LAND ROVER GEBRUIKT PLASTICAFVAL

JAGUAR LAND ROVER GEBRUIKT PLASTICAFVAL IN DUURZAME LUXE-INTERIEURS VAN DE VOLGENDE GENERATIE

Jaguar Land Rover werkt met ECONYL®-nylon aan de ontwikkeling van hoogwaardige interieurs op basis van zee- en stortafval.