DE MAKERS AAN HET WOORD

Range Rover Side View

Een nieuwe generatie Range Rover ontwikkelen is een taak van reusachtige proporties. Talloze verschillende componenten moeten op zichzelf goed werken en eveneens naadloos in elkaar passen om één geheel te vormen. Een geheel dat aan hoge verwachtingen dient te voldoen, en dat op letterlijk alle vlakken een stap voorwaarts moet zijn ten opzichte van zijn voorganger. Zonder daarbij de focus op duurzaamheid en moderniteit te verliezen. De lat ligt elke keer hoger.

De inspanningen van vele vakmensen uit allerlei disciplines zijn bepalend voor alle aspecten van de auto, van zijn algehele aanblik tot het allerkleinste detail. Technologie en design gaan hierbij voortdurend hand in hand.

Van het getalenteerde team dat betrokken was bij de ontwikkeling van de New Range Rover, geïntroduceerd in oktober 2021, doen zeven specialisten uit uiteenlopende vakgebieden hun verhaal. Wat zijn hun favoriete elementen, en waarom? Prestaties en capaciteiten, exterieur- en interieurdesign, innovatieve materiaalkeuzes en nieuwe functies die de auto comfortabeler, veiliger en capabeler maken – voor elke medewerker is het een ander aspect dat het verschil maakt.

interieurdesign

HET EXTERIEUR: EVEN ADEMBENEMEND ALS FUNCTIONEEL

Als eerste is Andy Wheel aan de beurt, die als Land Rover Exterior Design Director een scherp oog heeft voor de lijnen en vlakken die het exterieur van de auto vormgeven. Het trotste is hij op het achteraanzicht, dat met zijn karakteristieke vorm en tweedelige achterklep typisch Range Rover is, maar dankzij de herziene proporties en de unieke achterlichten blijk geeft van verfijning en moderniteit.

Niet alle onderscheidende elementen van de New Range Rover zijn gemakkelijk zichtbaar aan het oppervlak. Land Rover Programme Chief Nick Miller noemt als zijn voornaamste bijdrage de technologieën die in het chassis en de carrosserie verwerkt zijn, en die ervoor zorgen dat de inzittenden minimale last ondervinden van vibraties of geluiden van buitenaf. Hoewel ze nauwelijks opvallen, zijn deze functies zeer bepalend voor de ontspanning en het comfort van het interieur.

Close-up of girl driving modern luxury car

HET INTERIEUR: EEN OASE VAN RUST EN VERFIJNING

Als Land Rover Interior Design Director streefde Alan Sheppard naar een ruimte waar een oase van rust zou heersen. Een plek waar de dagelijkse drukte even tot stilstand zou komen. Het interieurontwerp is dan ook een toonbeeld van moderne eenvoud, vrij van overbodige details die de puurheid van de New Range Rover zouden kunnen verstoren.

Deze puurheid wordt verder versterkt door de toepassing van innovatieve materialen en stoffen die de veranderende waarden van de consument weerspiegelen, beaamt Land Rover Colour Material Design Director Amy Frascella. Naast vertrouwdere bekledingsopties in leder zijn voor de New Range Rover ook Kvadrat wolblend en Ultrafabrics™ stoffen beschikbaar, die een nieuwe visie bieden op duurzame luxe.

INNOVATIE EN VINDINGRIJKHEID

Daarnaast is de auto op allerlei manieren uitgerust met technologisch vernuft. Peter Bingham, Land Rover Architecture Chief Engineer, droeg de verantwoordelijkheid voor de integratie van talloze technologieën die op discrete wijze overal in de auto aanwezig zijn zonder hinder te veroorzaken voor de inzittenden. Intuïtief infotainment en constante connectivity, ook zonder smartphone, zijn sleutelwoorden voor de New Range Rover.

Ook onmiskenbaar Range Rover, maar niet minder verrassend, is de veelzijdigheid van de bagageruimte. Een auto die zo capabel is en voor zoveel uiteenlopende dingen kan worden gebruikt, verdient een optimale benutting van de ruimte. Of de bagageruimte nu wordt gebruikt om modderlaarzen of picknickspullen te vervoeren, dankzij de vindingrijke bijdrages van Mega Desire Strategy Manager Emily Booker voorziet de New Range Rover in ieders behoefte.

SAMEN VOOR EEN NIEUWE STANDAARD

Adembenemend mooi, opwindend en functioneel, zo vat Land Rover Design Director Massimo Frascella de New Range Rover samen. Zijn team streefde naar precisie en verfijning in alle lijnen en in elk detail, om een auto te creëren die emotie oproept en die op letterlijk elk vlak een hoger niveau van verfijning en moderniteit bereikt dan zijn voorganger.

Het gaat bij een geheel nieuw ontwerp natuurlijk om de kwaliteit van de afzonderlijke elementen, maar minstens zo belangrijk is hoe deze bij en in elkaar passen, hoe ze met elkaar samenwerken als één geheel. Alleen op die manier kan de auto boven zichzelf uitstijgen en uitgroeien tot iets dat meer is dan enkel de som van zijn delen. Aan de aandacht, het vakmanschap, de liefde en de passie die in de totstandkoming van de New Range Rover geïnvesteerd zijn, zal het in ieder geval niet liggen.