LAND ROVER STEUNT DRIVE AGAINST MALARIA

LAND ROVER STEUNT DRIVE AGAINST MALARIA

Land Rover steunt wereldwijd diverse organisaties op het gebied van humanitaire hulp en natuurbescherming, waaronder het Internationale Rode Kruis. Een organisatie die specifiek door Land Rover Nederland wordt ondersteund is Drive Against Malaria, die actief in Afrika tegen malaria vecht.

Malaria is het grootste gezondheidsprobleem ter wereld, waarbij de malariamug jaarlijks ruim 450 miljoen mensen infecteert. In Afrika sterft elke dertig seconden een kind onder de vijf jaar aan deze ziekte. Ook raken er ieder jaar tientallen miljoenen kinderen gehandicapt. Omdat de mug alleen ’s nachts steekt, is dit probleem simpel op te lossen: gezinnen voorzien van een geïmpregneerd muskietennet, dat nog geen vijf euro per stuk kost. Initiatiefnemers David Robertson en Julia Samuël strijden samen tegen malaria. Zij brengen met hun Defender netten naar alle uithoeken van Afrika, geven voorlichting en verstrekken medicijnen. Jaarlijks redden David en Julia duizenden levens. 

Land Rover Nederland is al jarenlang een enthousiaste supporter van de stichting Drive Against Malaria, waarbij al meerdere keren op ad hoc-basis grote bedragen werden geschonken – onder meer via een unieke, door Piet Boon ontworpen limited edition van de Defender. In 2009 kreeg deze steun een meer permanent karakter, toen Land Rover Nederland zich verplichtte om Drive Against Malaria voor drie jaar te ondersteunen met een bedrag van € 50.000 per jaar, waarvan de ene helft wordt geschonken door de importeur en de andere helft door de dealerorganisatie.

Drive Against Malaria is een authentieke, eerlijke organisatie die past bij Land Rover”, vertelt Marc Bienemann, Managing Director van Land Rover Nederland. “Niet in de laatste plaats omdat Julia Samuël en David Robertson zelf met een Defender door Afrika trekken om muskietennetten uit te delen. Wat wij in hen waarderen is hun daadkrachtige aanpak, transparante organisatie en ‘lean and mean’ karakter. Er is geen overhead, er verdwijnt geen geld en bijna elke euro gaat naar de mensen die het nodig hebben. Ook alle Nederlandse Land Rover dealers denken er zo over. Wij hopen dat Drive Against Malaria met dit geld veel goeds kan doen

Julia Samuël is verheugd met de giften: “Wij zijn ontzettend blij met de langdurige steun van Land Rover Nederland. Niet alleen met het onderhoud aan onze Defender, maar ook met de vele substantiële giften door de jaren heen. Alleen al met het jaarbedrag van Land Rover kunnen wij zo’n tienduizend extra muskietennetten aanschaffen. Dat betekent opnieuw tienduizend Afrikaanse gezinnen die zich kunnen beschermen tegen de malariamug.” 

Meer informatie over Drive Against Malaria is te vinden op www.driveagainstmalaria.nl