DEFENDER EERT TRAILBLAZERS IN KADER VAN PARTNERSHIP MET RUGBY WORLD CUP 2023

 

Defender Trailblazers

Defender is wereldwijd partner van de Rugby World Cup 2023, die dit jaar van 8 september tot en met 28 oktober in Frankrijk wordt gehouden. Tijdens een speciaal event voorafgaand aan de start van het wereldkampioenschap rugby werden zes ‘Defender Trailblazers’ geëerd: hedendaagse helden die een positieve impact hebben op de rugbysport door hun vastberadenheid, veerkracht en doorzettingsvermogen.

De Defender Trailblazers zijn uit hetzelfde hout gesneden als de Defender en belichamen zijn sterke karakter. Tot de Trailblazers behoren onder andere een 90-jarige arts die weigert met pensioen te gaan en de oprichter van de eerste LGBT+-vriendelijke rugbyclub in Frankrijk.

 

Aan de vooravond van de openingswedstrijd van de Rugby World Cup 2023 was er een groot audiovisueel spektakel in Palais de Tokyo, een moderne kunstgalerie in het hart van Parijs die met zijn reductionistische, industriële ontwerp de perfecte achtergrond biedt voor Defender. Een van de hoogtepunten van de avond was de aanwezigheid van de Britse rapper en acteur Kano. Defender staat bekend om zijn uitzonderlijke capaciteiten en heroïsche avonturen op elk terrein. Nu verkent hij een muzikale wereld waarmee hij veel gemeen heeft, dankzij samenwerkingen met gerenommeerde artiesten zoals Kano.

 

Mark Cameron, Managing Director, Defender: “Defender pushes boundaries and enables people to achieve the exceptional. The show we are putting on for Defender to showcase our pride in being a Rugby World Cup 2023 Worldwide Partner is exceptional in itself, as we celebrate inspirational individuals – our Trailblazers – who embrace the impossible with their incredible inner strength and unstoppable spirit.”

Defender Trailblazers

Hedendaagse helden

De Defender Trailblazers die tijdens het evenement in Palais de Tokyo zijn geëerd, zijn individuen die het allerbeste van rugby vertegenwoordigen en anderen inspireren. Ieder van hen heeft enorme moed, innerlijke kracht en vastberadenheid getoond in tijden van tegenspoed. De Defender Trailblazers worden vereeuwigd in de vorm van een standbeeld, ontworpen met behulp van 3D-scantechnologie en gemaakt van staal dat is teruggewonnen uit het productieproces van de Defender. De zes Defender Trailblazers zijn:

  • Ryuichi Nagayama is een 90-jarige arts die leeft voor de sport. Hij is het oudste actieve lid van de Fawaku Rugby Club. Hij en zijn teamgenoten pakken leeftijdsdiscriminatie aan en Ryuichi zal blijven spelen totdat hij fysiek niet meer in staat is het veld te betreden. Hij legt zijn manier van denken uit door te vragen: “Wat zou er van mij worden zonder rugby?”
  • Cyril Leroy is oprichter van Les Gaillards, de eerste LGBT+-vriendelijke rugbyclub in Frankrijk die in 2023 zijn twintigste verjaardag viert. De club brengt spelers van alle geslachten, leeftijden, seksuele geaardheden, afkomst en sportachtergronden samen en verenigt zich rond de waarden van rugby.
  • Jacob Pickering (14) werd geboren zonder linker onderarm. Dat weerhoudt hem er echter niet van de sport te spelen waarvan hij houdt. Hij begon op negenjarige leeftijd met rugby en houdt van de fysieke uitdaging.
  • Zainab Alema, vrouwelijke rugbyspeler en moslima, leidt een gemeenschap voor moslimvrouwen in de rugbysport, genaamd Muslimah Rugby. Ze is ook oprichter van Studs In The Mud, een non-profit project dat rugby in Ghana ondersteunt. Ze stond in 2022 op de shortlist in de categorie sport bij de uitreiking van de Women of the Future Awards.
  • Kylie Grimes begon in 2009 bij de London Wheelchair Rugby Club, waarna ze in 2011 uitkwam voor het nationale team van Groot-Brittannië en in 2012 deelnam aan de Paralympische Spelen. Ze fietste ook 450 kilometer van Vietnam naar Cambodja na een levensveranderende dwarslaesie om geld in te zamelen voor Regain: een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om nieuwgehandicapte tetraplegiepatiënten weer aan het sporten te helpen.
  • Irtiqa Ayoub (28) uit het Indiase Kasjmir zet zich in voor een gelijk speelveld door rugby te introduceren bij vrouwen in Kasjmir en bij moslims in de bredere gemeenschap. Ze droomt ervan om voor India te spelen en is de jongste Rugby Development Officer in Jammu en Kasjmir. Deze onverschrokken, gepassioneerde en vastberaden pleitbezorger van de sport heeft als doel (jonge) vrouwen over de hele wereld te inspireren.
Defender Trailblazers

‘Defenders of Tomorrow’

Defender staat tijdens de Rugby World Cup 2023 ook in het teken van ‘Defenders of Tomorrow’. Deze campagne is gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit in de sport, vooral op jeugdniveau, met in totaal 96 mascottes die tijdens het toernooi naast de teamcaptains op het veld te zien zijn. Het mascotteprogramma heeft als doel toekomstige generaties te inspireren om betekenisvolle veranderingen op en buiten het veld teweeg te brengen. De mascottes zijn geselecteerd vanwege hun toewijding om een verschil te maken. Of het nu thuis, op school, in de lokale gemeenschap of op hun rugbyclub is, Defenders of Tomorrow spelen een actieve rol bij het verbeteren van de levens van anderen om hen heen, waarbij Defender de zaak ondersteunt waar zij gepassioneerd over zijn om deze voor de toekomst te beschermen en te promoten.

Defender Trailblazers

Defender 110 P400e plug-in electric hybrid (PHEV)

Als wereldwijd partner van de Rugby World Cup 2023 ondersteunt Defender ook het doel van de organisatie om de CO2-voetafdruk van het wereldkampioenschap rugby tot een minimum te beperken. Zo stelt het merk een vloot van 200 Defender 110 P400e plug-in electric hybrid (PHEV) modellen ter beschikking voor het vervoer van VIP’s en scheidsrechters tijdens het toernooi, waarvan de wedstrijden worden gespeeld in negen stadions door heel Frankrijk. De Defender 110 P400e maakt lokaal emissievrije mobiliteit mogelijk dankzij de volledig elektrische actieradius van maximaal 51 km (WLTP).