LAND ROVER CLASSIC ONTHULT CLASSIC DEFENDER WORKS V8 TROPHY II

Defender Works V8 Trophy II

Land Rover Classic presenteert de exclusieve, door vele expedities geïnspireerde Classic Defender Works V8 Trophy II, waarvan slechts 25 exemplaren worden geproduceerd. Het model is een eerbetoon aan de wereldwijde offroad- en ontdekkingsexpedities waaraan het merk de afgelopen decennia heeft deelgenomen.

Al zeven decennia betreden Land Rovers paden die voorheen ontoegankelijk waren. Daarom is iedere Classic Defender Works V8 Trophy II voorzien van een uniek camouflagepatroon met 23 locaties waar de legendarische 4x4 de afgelopen 70 jaar zijn bandensporen heeft achtergelaten. Denk bijvoorbeeld aan de locaties van de Camel Trophy, The First Overland en de G4 Challenge. In het ontwerp is ook een aantal kenmerkende Land Rover silhouetten verborgen die eigenaren kunnen ontdekken. Kunt u ze allemaal vinden?

Met de Classic Defender Works V8 Trophy II ontvangt de gelukkige eigenaar niet alleen een uniek verzamelobject, maar ook een uitnodiging om deel te nemen aan de tweede exclusieve, driedaagse Land Rover Trophy. Bij de Land Rover Trophy bouwen eensgezinde klanten langdurige vriendschappen op, maken zij onvergetelijke herinneringen en geven zij zelf glans aan een bijzonder evenement. De deelnemers worden begeleid door experts en gaan met elkaar de strijd aan in een op punten gebaseerde wedstrijd met offroad-uitdagingen, geïnspireerd door de beroemde avonturen. Na drie dagen gaat één team naar huis met een grote prijs. Het evenement creëert onvergetelijke herinneringen, terwijl de klanten op een geweldige manier kennis maken met hun auto’s.

De unieke, gecamoufleerde Classic Defender Works V8 Trophy II is gebaseerd op de Defender van modeljaar 2012 tot 2016. Deze worden exclusief door het toegewijde team van Land Rover Classic gestript en weer met de hand opgebouwd volgens nauwkeurige normen en verbeterde specificaties.

Michael van der Sande, Managing Director Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations: “De Defender heeft terreinen over de hele wereld bedwongen. Onze nieuwste Classic Defender Works V8 Trophy II eert dit expeditie-erfgoed met een uniek design en brengt een eerbetoon aan deze adembenemende locaties. Elk van de 25 exemplaren is een puur eerbetoon, gecreëerd en verder verbeterd door ons gepassioneerde team van specialisten. Onze klanten ontvangen niet alleen een bijzonder verzamelobject, maar krijgen ook de unieke kans om hun vaardigheden op ultieme wijze te testen tijdens een speciaal Land Rover Trophy-evenement.”

De Classic Defender Works V8 Trophy II wordt aangedreven door de 5.0-liter V8 benzinemotor met 297 kW (405 pk) en 515 Nm koppel, die voor deze limited edition is gekoppeld aan een achttraps ZF-automaat. Tevens wordt ieder exemplaar voorzien van een sterkere wielophanging, verbeteringen aan de besturing en een krachtiger remsysteem. De Classic Defender Works V8 Trophy II wordt aangeboden als 90, 110 Station Wagon en voor het eerst ook als 110 Double Cab Pick-Up. Van de 25 exemplaren bouwt Land Rover Classic slechts vijf stuks van de Double Cab Pick-Up, terwijl de overige twintig gelijk worden verdeeld over de 90 en 110 Station Wagon.

Het exterieur heeft een kenmerkend zwart-wit kleurthema met een uniek camouflagepatroon ontwikkeld door het designteam van Land Rover Special Vehicles. De carrosserie is uitgevoerd in Fuji White, met een contrasterend Narvik Black dak en Gloss Black exterieurelementen. Daartoe behoren ook details als klinknagels, schroeven en luchtroosters. De 18-inch lichtmetalen Gloss Black Sawtooth velgen maken het exterieur compleet.

In het camouflagepatroon zijn 23 locaties te vinden van de vele, uitdagende expedities waaraan Land Rover de afgelopen 70 jaar heeft deelgenomen. Daartoe behoren zowel historische offroad-wedstrijden als recente expedities in regio’s van Zuid-Afrika tot Laos en Peru.

Het exterieur is ook voorzien van verschillende uitrustingsdetails om de prestaties in het terrein verder te verbeteren. Aan de voorzijde biedt een ‘A’-frame met een geïntegreerde lier bescherming aan de unieke grille. De motorkap is uitgevoerd in Satin Black om hinderlijke reflectie van fel zonlicht te voorkomen. Daarnaast zorgt de 1,27 meter brede LED-lichtbalk voor optimaal zicht in het donker.

De Classic Defender Works V8 Trophy II heeft een doorwaaddiepte van 500 mm, een sleepoog aan de achterzijde en is voorzien van rock sliders en een externe rolkooi voor extra bescherming. Een ladder achterop biedt eenvoudig toegang tot het dak. Verder zijn er diverse subtiele details, zoals de Land Rover Trophy-logo’s en de witte logo’s op de spatlappen.

Het interieur is voorzien van Recaro-sportstoelen in hoogwaardig zwart-wit Windsor leder met contrasterende stiknaden, die zowel comfort als ondersteuning bieden. De lederen bekleding strekt zich ook uit over het dashboard, de portieren en de hemelbekleding. Alles is met de hand afgewerkt.’

Het moderne infotainmentsysteem van Land Rover Classic beschikt over geïntegreerde navigatie en connectivity voor smartphones, waarmee het authentieke dashboard is voorzien van de nieuwste multimedia. De ergonomische Land Rover transmissiehendel voor de ZF-automaat biedt extra bedieningsgemak.

Het interieur wordt verder gekenmerkt door een klokje met unieke Land Rover Trophy wijzerplaat van Elliot Brown, als centraal element van het dashboard. In het klokje komt ook het camouflagedesign van het exterieur terug.

Voor wie geen Classic Defender Works V8 Trophy II weet te bemachtigen, maar wel zijn eigen Defender wil voorzien van eenzelfde uitstraling, worden later in 2022 op de Trophy geïnspireerde Genuine Accessories geïntroduceerd.

De Classic Defender Works V8 Trophy II als 90 & 110 Station Wagon en 110 Double Cab Pick-Up is per direct te bestellen bij Land Rover Classic. De prijs is op aanvraag.

Exclusieve Elliot Brown-horloges
Land Rover Classic zet de samenwerking met Elliot Brown Watches – officieel tijdwaarnemer van de Land Rover Trophy – voort met de introductie van duizend nieuwe Trophy Expedition-horloges. Het horloge kost 595 Britse pond en is geïnspireerd door de nieuwe Classic Defender Works V8 Trophy II.
De exclusieve horloges zijn gebaseerd op de populaire Holton Professional van Elliot Brown. Ieder horloge bezit een aantal kenmerken van de iconische 4x4, zoals het unieke camouflagedesign met de 23 locaties en silhouetten van zowel historische als moderne Land Rovers uit de expedities. De silhouetten worden in het donker zichtbaar met het meegeleverde UV-lampje. Ook de wijzerplaat licht op in het donker dankzij het hoogwaardige SuperLuminova® in de kleuren wit, ijsblauw en lichtgroen. Het horloge is leverbaar naast het unieke Competitor’s Edition-horloge dat exclusief is gereserveerd voor klanten van de Classic Defender Works V8 Trophy II.

Andere unieke details zijn de zwarte wijzers en het witte contragewicht op de ijsblauwe, tweede wijzer. Onderaan de wijzerplaat, onder de zesuursmarkering, staan de woorden ‘Freezing Point’ en bij de 32-secondenmarkering een ijskristal in licht ijsblauw. De kast is voorzien van een uniek serienummer, samen met het Land Rover Trophy-logo, de Union Jack en silhouetten van de Land Rover Series, die met hun geborstelde afwerking contrasteren met de donkere matte achtergrond. De voor Elliot Brown kenmerkende horlogeband van zacht rubber biedt de perfecte combinatie van comfort, draaggemak en esthetiek.

Ian Elliot, Co-Founder, Elliot Brown Watches: “The Holton Professional is a watch with rare pedigree, designed for professional duty and widely chosen by adventurers, specialist military operators and emergency services. Developing the Holton Land Rover Trophy Expedition limited edition is one of the most enjoyable projects we have ever embarked upon, boasting many imaginative details that celebrate the exceptional nature of the Classic Defender Works V8 Trophy II vehicles.”

Contact opnemen met Land Rover Classic kan via: www.landrover.com/classic, +44 (0) 2476 566 600 of sales@classic-jaguarlandrover.com.

Contact opnemen met Elliot Brown Watches kan via: https://elliotbrownwatches.com/pages/land-rover-classic-trophy, +44 (0) 1202 338600 of info@elliotbrownwatches.com