DEFENDER NU LEVERBAAR MET ONOPVALLENDE A-KIP®, PROJECTIEL EN EXPLOSIEVEN BESCHERMING

Land Rover Defender met onopvallende A-KIP-pantsering.

Land Rover kan nu een Defender 110 leveren die voldoet aan specifieke eisen op het gebied van persoonsbeveiliging. De carrosserie is onderhuids voorzien van pantsering tegen kogels en de impact van explosieven. Deze speciale versie is mogelijk dankzij een exclusieve accreditatieovereenkomst tussen Jaguar Land Rover en voertuigbeschermingsspecialist TRASCO.

De lichtgewicht Anti-Kidnap of A-KIP®-conversie biedt bescherming met een minimaal compromis. Het onopvallende ontwerp maakt dat een Defender met de pantsering van TRASCO haast niet te onderscheiden is van een standaard model.

De bescherming bestaat uit veiligheidsstaal, glas en composietmaterialen die licht van gewicht zijn, maar toch veel veiligheid bieden aan klanten die specifieke eisen stellen aan persoonsbeveiliging, zoals overheidsinstanties en in high-risk landen opererende bedrijven. Er is keuze uit pantsering van het niveau VPAM 4 of VPAM 6.

De carrosseriedelen die zijn uitgerust met VPAM-gecertificeerde kogelwerende materialen zijn onder meer de voorruit, de zijruiten, de portieren, het dak en de voetenruimten. Ook omvat de pantsering een nieuw, kogelvrij schot met ruit achter de tweede zitrij.

Nick Collins, Executive Director, Vehicle Programmes, Land Rover: “Defender is the most capable Land Rover ever made and this new collaboration makes it even more dependable than before. The new A-KIP® lightweight protection solution from TRASCO turns our award-winning all-terrain vehicle into a highly capable and discreet refuge for its occupants, providing enhanced security and protection.”

Extra veiligheidsuitrusting is er in de vorm van een brandblussysteem voor de motorruimte met automatische of handmatige inschakeling, blauwe zwaailichten en een sirene in de grille*, een intercom, run-flatbanden, versterkte elektrische ruitbediening, kogelwerende bescherming voor de voorzijde en een zelfdichtende brandstoftank.

Allan Petty, European Sales Manager, TRASCO: “Our inconspicuous in-house designed and manufactured A-KIP® concept was conceived to help protect the most valuable of assets, human life. Discretion is often the best form of defence, and what we have created for Defender allows those who need additional protection to blend in with normal traffic as the vehicle is virtually indistinguishable from a standard model.”

Kijk voor meer informatie op: https://www.landrover.com/fleet-and-business/defender-akip-protection.html