UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

LAND ROVER DEFENDER INSPIREERT HORLOGE VAN BAMFORD LONDON: DUURZAAM DOOR LANGE LEVENSDUUR

Het door de Defender geïnspireerde horloge van Bamford London.

Bamford London en Land Rover hebben hun passie voor design en precisie verenigd voor de ontwikkeling van het exclusieve LR001-horloge. Dit exclusieve uurwerk wordt in een oplage van slechts honderd exemplaren uitgebracht. Net als de unieke Defender, die diende als inspiratie voor het horloge, is de LR001 van Bamford London ontworpen voor avontuurlijk ingestelde fijnproevers. Het horloge is een creatie van het designteam van Land Rover en wordt vervaardigdt door de experts van Bamford London.

Geheel volgens de designtaal van de Land Rover Defender combineert het LR001-horloge ingetogen oppervlakken met beproefde kwaliteiten. Met zijn 40 mm titanium kast en het hoogwaardige, automatische Sellita SW200-1b-uurwerk is de LR001 voor de eeuwigheid gebouwd. Het horloge is met de afwerking in ruthenium antraciet het toonbeeld van duurzaamheid door de lange levensduur.

Het aantrekkelijke design is uitgevoerd in grijs titanium met een grijze wijzerplaat die de technische precisie van het horloge benadrukt. De verlichting is verborgen onder de uitsneden in de wijzerplaat, wat voor een subtiele, groene tint zorgt voor gebruik bij weinig licht. Onderaan op de wijzerplaat is het subtiele opschrift ‘LR001’ aangebracht in het van Bamford London bekende aquablauw.

Er is keuze uit vier soepele horlogebandjes van 18 mm op biologische basis, in zwart, marineblauw, lichtbruin en donkerbruin. De zwarte, lichtbruine en donkerbruine horlogebandjes zijn gemaakt van duurzaam PU-leder op basis van maïs. De marineblauwe band is vervaardigd uit Cordoba, geweven van gerecycled nylon en voorzien van een waterafstotende en duurzame coating. Deze horlogebandjes zijn dus een duurzaam alternatief voor traditioneel leder.

George Bamford (founder & CEO Bamford London): “I am proud and excited to reveal this collaboration inspired by one of the world's most iconic vehicles, the Defender. The grey dial on a fixed lug, grey titanium case is the first iteration of the LR001. I have a long-standing relationship with Land Rover and I am honoured to work with the design team as we unveil our first watch.”

Prof Gerry McGovern OBE (Chief Creative Officer, Jaguar Land Rover): “Created with intrinsic longevity and encompassing Defender’s reductive character, the LR001 has a compelling design which is precisely executed though its refined and crafted form.”

Het LR001-horloge is rechtstreeks bij Bamford London te koop, voor een prijs van £ 1.350 inclusief VAT (BTW). Kijk voor mee informatie op www.bamfordlondon.com

Technische informatie:

  • TYPE: automatisch horloge in titanium kast
  • UURWERK: Sellita SW200-1b, 26 jewels lagerbehuizing, 28.800 Vph, 41 uur energiereserve, verfijnde ruthenium antraciet afwerking, blauw getinte schroeven. Premium (Top) regulatie/verstelling. Glucydur balans. Incabloc schokbescherming.
  • FUNCTIE: Zelfopwindend mechanisme met kogellager; uren, minuten en seconden, stopwatch
  • KAST: Titanium, ook achterzijde
  • DIAMETER KAST: 40 mm
  • DIKTE KAST: 13,25 mm
  • WATERBESTENDIG: tot 100 m/10 ATM
  • BEVESTIGING BAND: 18 mm