PUBLIEKSLIEVELING: LAND ROVER DEFENDER VERKOZEN TOT BESTE SUV/OFFROADER BIJ BEST CARS VERKIEZING DUITSLAND

Defender gekozen tot beste SUV/offroader.

De Land Rover Defender is bij de uitreiking van de Best Cars 2023 awards van het magazine auto motor und sport uitgeroepen tot beste grote SUV/offroadauto (geïmporteerd). Lezers van het invloedrijke Duitse automagazine verkozen in de jaarlijkse enquête de Land Rover Defender boven 38 andere SUV’s. De Range Rover deed het ook uitstekend en behaalde de tweede plaats in de categorie geïmporteerde luxe SUV's/terreinauto’s.

Het Duitse auto motor und sport is een van de meest gerespecteerde en invloedrijke autotijdschriften ter wereld. De afgelopen editie van de enquête was de 47e jaarlijkse Best Cars-verkiezing. Maar liefst 101.550 lezers brachten hun stem uit in dertien categorieën.

De New Defender is al sinds zijn debuut een prijswinnaar en is wereldwijd zeer gewild. Het model is uitgegroeid tot een familie van unieke, onstuitbare offroad-auto’s met 21e-eeuwse technologie en ongeëvenaarde terreinvaardigheid.

Klanten hebben keuze uit de modellen Defender 90, Defender 110 en Defender 130, met maximaal acht zitplaatsen. Alle zijn uitgerust met snel en intuïtief te bedienen Pivi Pro-infotainment en de intelligente offroad-technologie van Land Rover. Er is een uitgebreid aanbod van krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren met mild hybrid-technologie, een indrukwekkende V8 benzinemotor en een geavanceerde plug-in electric hybrid (PHEV).

Jan-Kas van der Stelt (Managing Director van Jaguar Land Rover Duitsland): “Wij zijn trots dat de lezers van auto motor und sport de Land Rover Defender hebben verkozen tot Best Car 2023 in zijn klasse. Met zijn iconische naam, vormgeving en vermogen is de Defender een klasse op zichzelf, met een ruime keuze aan carrosserievarianten en aandrijflijnen, waaronder een geavanceerde electric hybrid.“

De New Defender werd op het podium van Best Cars 2023 vergezeld door de New Range Rover, die tweede werd in de categorie geïmporteerde luxe SUV's/terreinauto’s. De nieuwste generatie van beide modellen definieert moderne luxe door design en biedt meer verfijning, meer keuze voor de klant en meer ruimte voor personalisatie dan ooit tevoren.