DEFENDER OFFICIAL VEHICLE PARTNER VAN GLASTONBURY FESTIVAL 2023

Kilchoman Distillery en Classic Defender Works V8 Islay Edition.

Defender is Official Vehicle Partner van het Glastonbury Festival 2023, het grootste livemuziekfestival ter wereld, dat van 21 tot en met 25 juni 2023 op het terrein van Worthy Farm in het Engelse county Somerset wordt gehouden. Daarbij worden twintig exemplaren van de Defender 110 P400e plug-in electric hybrid (PHEV) ingezet voor het betrouwbaar en comfortabel vervoer van wereldberoemde artiesten van en naar het hoofdpodium, de Pyramid Stage. De legendarische all-terrain-capaciteiten van de Defender maken hem zowel ideaal voor de uitdagingen van de heuvels van Glastonbury als voor de grillige weersomstandigheden waar Britse zomers om bekendstaan.

De organisator van het festival en eigenaar van Worthy Farm waar ‘Glastonbury’ al meer dan vijftig jaar wordt gehouden, de familie Eavis, heeft een lange historie met Defender. Oprichter Michael Eavis die in zijn klassieke Defender een weg baant over het heuvelige festivalterrein, is voor veel Glastonbury-fans een bekende verschijning.

Als Official Vehicle Partner zorgt de onstuitbare Defender ervoor dat de artiesten van de hoofdacts op tijd aankomen bij de Pyramid Stage, het legendarische hoofdpodium van het Glastonbury Festival. 

De Defender 110 P400e Electric Hybrid staat daarbij garant voor een comfortabele, geruisloze en emissievrije rit over het terrein.

Om obstakels op het festivalterrein te passeren, maakt de luchtvering van de Defender een maximale bodemvrijheid mogelijk, met een verhoging van 75 mm in de offroad-rijhoogte, met nog eens 70 mm extra voor extreme offroad-condities.

Met een elektrische actieradius tot 40 kilometer onder praktijkomstandigheden kunnen de twintig exemplaren van de Defender 110 P400e Electric Hybrid gedurende het gehele festival voor emissievrij vervoer verzorgen. De accu’s van de PHEV’s worden opgeladen met stroom van zonnepanelen op het festivalterrein en van andere duurzame energiebronnen.

Als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van het Glastonbury Festival nam de organisatie in 2010 een zonneweide van 250 kWp in gebruik, toentertijd de grootste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien is het veld vol zonnepanelen goed voor een besparing van 123 ton CO2 per jaar.

Defender car series

Mark Cameron, Managing Director, Defender: “The Defender electric hybrid’s zero-emission all-terrain capability makes it the perfect choice for Glastonbury, whatever the weather. Charging our electric hybrids with solar energy at the world’s greatest music festival shows Defender’s commitment to going anywhere and making a difference.”

De accu van de Defender P400e Electric Hybrid kan in ongeveer 2,5 uur van 0-100% worden opgeladen via een 7 kW thuislader of laadpaal. Dankzij de standaard DC-snellaadfunctie, een uitzondering voor een PHEV, kan hij bij snelladers in slechts 30 minuten van 0-80% worden opgeladen.

De Defender 110 P400e Electric Hybrid biedt een volledig elektrische actieradius tot 51 kilometer (WLTP) en naar verwachting tot 40 kilometer in de praktijk. De gecombineerde actieradius bedraagt naar verwachting tot 760 kilometer in de praktijk, met een gecombineerd verbruik vanaf 2,5 l/100 km en CO2-emissies vanaf 57 g/km.

Het aandrijfsysteem van de Defender 110 P400e Electric Hybrid bestaat uit een 2.0 viercilinder benzinemotor met 221 kW (300 pk) die optimaal samenwerkt met een 105 kW (143 pk) sterke elektromotor. Daarmee levert de P400e met 297 kW (404 pk) systeemvermogen nagenoeg dezelfde prestaties als de P400 met 3.0 liter zescilinder benzinemotor, maar met een hoger koppel en een lager brandstofverbruik.

Tijdens het uitverkochte Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts 2023, zoals het evenement officieel heet, treden honderden artiesten op. Het evenement telt meer dan honderd podia verdeeld over een gigantisch festivalterrein en biedt een indrukwekkende line-up met onder andere Elton John, Guns N' Roses en Arctic Monkeys.