ICON: HET ULTIEME BOEK OVER DE LAND ROVER SERIES EN DEFENDER

Defender-boek Icon
  • Land Rover produceert het enige officiële Series- en Defender-boek: Icon
  • Aankondiging van boek volgt precies 69 jaar na presentatie van originele Land Rover op de AutoRAI in Amsterdam op 30 april 1948
  • Hoogwaardig boek met harde cover is absoluut collector’s item met nog niet eerder gepubliceerde foto’s, exclusieve interviews en prachtige vormgeving

Precies 69 jaar geleden, op de AutoRAI in Amsterdam, werd een legende geboren: de eerste Land Rover. Op 30 april 2018 viert deze iconische 4x4 dus zijn 70-jarige bestaan. Land Rover blikt vooruit op dit bijzondere moment met de presentatie van het stijlvolle boek Icon, de ultieme, officiële geschiedenis van de Land Rover Series en Defender. Het boek is nu al online te reserveren en vanaf juli verkrijgbaar.

Het zorgvuldig geproduceerde boekwerk wordt uitgegeven met een harde cover en is een tijdreis langs alle legendarische expedities, reddingsoperaties en avonturen die met deze indrukwekkende auto’s zijn ondernomen. En natuurlijk langs alle mensen die de auto mogelijk hebben gemaakt.

Land Rover heeft zorgvuldig foto’s uit zijn uitgebreide archieven geselecteerd om de rijke geschiedenis van misschien wel de meest herkenbare 4x4 ter wereld te illustreren. Ook interviewde Land Rover de mensen achter de auto’s: van productiemedewerkers tot belangrijke klanten en managers. De mensen verantwoordelijk voor de volgende generatie Defender – Chief Design Officer Gerry McGovern en Executive Director en Product Engineering Nick Rogers – delen eveneens hun gedachten over waarom de Series en de Defender zo speciaal zijn.

Beroemdheden

In de afgelopen 69 jaar waren de Series- en Defender-modellen populair onder politici, beroemdheden en leden van koninklijke families. Daarom delen ook beroemdheden hun ervaringen in het boek. Het voorwoord is geschreven door de beroemde Land Rover-klant en The Grand Tour-presentator Richard Hammond. Avonturier Bear Grylls en modelegende Ralph Lauren zijn slechts een paar van de beroemde namen die op de pagina’s te vinden zijn.

Het boek Icon telt in tien hoofdstukken en meer dan tweehonderd pagina’s en beschrijft de essentie van de Series- en Defender-modellen. Niet alleen aan de hand van de auto’s zelf, maar ook van de mensen die in de afgelopen 69 jaar de auto’s hebben gekoesterd, erin hebben gereden en erop hebben vertrouwd.