SUCCESVOLLE DEFENDER RALLY SERIES BY BOWLER OOK IN 2023 WEER VAN START

Defender Rally Series by Bowler

In navolging van een enorm succesvol eerste seizoen kondigt Bowler de Defender Rally Series voor 2023 aan. Dit rallykampioenschap is niet alleen een etalage voor specialistische offroad-technologie, maar staat ook in het teken van kameraadschap, competitie en ontwikkeling.

De Defender Rally Series by Bowler staat zowel open voor beginners als voor meer ervaren rallyrijders. Verdeeld over twaalf teams rijden de coureurs in identieke Land Rover Defenders die speciaal voor de rally zijn geprepareerd. Er zijn negen rondes gedurende het seizoen. Zeven daarvan tellen mee voor het kampioenschap. De eerste ronde is een besloten event zonder publiek, waar de deelnemers de tijd krijgen om te proeven aan alles wat met de rallycompetitie te maken heeft, op zowel organisatorisch vlak als het rijden zelf.

Meer dan alleen racen

Voortbouwend op de populariteit van de Tata Elxsi Bowler Defender Challenge 2022 is de Defender Rally Series by Bowler 2023 ontwikkeld om ervaring en kennis op te doen in de rallysport, zodat de deelnemers gemakkelijker kunnen doorstromen naar rally-raid-evenementen in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. De Bowler Works crew voorziet daarbij in de nodige ondersteuning en training.

Het kampioenschap zorgt niet alleen voor gezonde rivaliteit, maar moedigt ook kameraadschap aan en dat alles in een professionele omgeving en een echte teamsfeer. Er is uitgebreide ondersteuning en beschikbaarheid van reserveonderdelen tijdens de evenementen. Bovendien staat bij iedere wedstrijd een speciale hospitality-unit klaar in de paddock. Het onderstreept de unieke propositie van Bowler en de betrokkenheid bij de sport.

Bowler rally-pakketten

Pakketten voor de Defender Rally Series by Bowler 2023 zijn er vanaf 108.334 GBP (excl. BTW). De koper verwerft zich daarmee allereerst het eigendom van een gloednieuwe, volledig geprepareerde Defender 90 P300*. Ook inbegrepen zijn management en ondersteuning tijdens de negen evenementen, waaronder de zeven wedstrijden waar de punten voor het kampioenschap zijn te verdienen.  Een toegewijd team van racetechnici staat klaar en deelnemers kunnen gebruikmaken van hospitality-voorzieningen, professionele begeleiding en een uitgebreide voorraad reserveonderdelen plus trainingen. De prijs is exclusief inschrijfgeld voor de wedstrijden.

Optioneel kan er worden gekozen voor ‘Arrive and Drive’, waarbij de rallyauto tijdens het kampioenschap volledig in beheer is bij Bowler. Auto’s worden schoongemaakt, geïnspecteerd, waar nodig gerepareerd, gestald tussen wedstrijden en raceklaar afgeleverd voor de wedstrijden die worden gehouden in tamelijk afgelegen gebieden in het Verenigd Koninkrijk. ‘Arrive and Drive’ is vooral aantrekkelijk voor internationale coureurs of coureurs met weinig tijd. Verdere opties zijn uitbreiding van de rallylicenties en trainingen op maat door een professionele rallyrijder.

Calum McKechnie, Bowler General Manager: “The 2022 Defender Bowler Championship has exceeded expectations on all fronts. As we anticipated, the latest generation Defender has proven to be a highly capable and extremely tough rally car which continues to surprise and thrill anyone who has experienced it. It has delivered incredibly close competition amongst the teams whilst still competing aggressively against the competition in the open rounds. Above all, the team camaraderie and relationships formed around the Championship have been a highlight which has attracted many new interested customers.”

Dave Marsh, Bowler Head of Motorsport: “We knew from our initial test programme with a pre-production Defender we had the basis of a rally car that would deliver great poise and stability under race conditions – essential for new drivers but still bringing great capability for experienced drivers. The big test was always going to be whether our 2022 competitors agreed, the answer has been an unequivocal yes! It’s been fantastic to see the cars relative performance against very serious competition in the diverse range of events selected for the Championship.”

De Defender Rally Series by Bowler 2023 zal profiteren van de ervaringen en kennis die Bowler heeft opgedaan in 2022. Het seizoen 2023 zal naar verwachting meer strijd bieden met een auto die overal de aandacht trekt. Bowler is blij met dit kampioenschap dat unieke uitdagingen, avonturen en ervaringen biedt die volledig aansluiten bij de Bowler teamgeest en heritage.

Voor meer informatie over deelname aan de Defender Rally Series by Bowler 2023: info@bowlermotorsport.com of +44 (0)1773 824111.

*De Defender is in Nederland niet beschikbaar met de P300-motor.