UNIEKE DEFENDER 110 ONTHULD OM RUGBY WORLD CUP-TROFEE TENTOON TE STELLEN TIJDENS AFTELTOUR DOOR FRANKRIJK

De Defender Rugby World Cup 2023 Trophy Car

Met nog slechts honderd dagen te gaan tot de Rugby World Cup France 2023 onthult Defender de Rugby World Cup 2023 Trophy Car, een unieke Defender 110 plug-in electric hybrid (PHEV). Defender bouwde deze auto speciaal om de Webb Ellis Cup tentoon te stellen tijdens een Rugby World Cup Trophy Tour door Frankrijk.

Defender is de trotse wereldwijde partner van de Rugby World Cup in Frankrijk en ondersteunt de duurzaamheidsbelofte van World Rugby voor de Rugby World Cup France 2023. Daarom maakte Defender een op maat gemaakte auto om de Webb Ellis Cup, één van de bekendste trofeeën in de wereldwijde sport, te kunnen laten zien.

De afdeling Special Vehicle Operations van JLR ontwikkelde en bouwde de speciaal aangepaste Defender 110 plug-in electric hybrid (PHEV) in Coventry, Engeland. De Rugby World Cup 2023 Trophy Car, uitgerust met Defender’s geavanceerde electric hybrid-aandrijflijn, is ontworpen om de Webb Ellis Cup veilig tentoon te kunnen stellen en tijdens de Trophy-afteltour overal te presenteren.

Achter in de auto staat een op maat gemaakte vitrine die is ontworpen met hoogwaardige technologie om de trofee in optimale condities te kunnen vervoeren. Daarbij doet de vitrine geen afbreuk aan het direct herkenbare silhouet van de Defender. Op de motorkap en de deuren is een minimalistische Rugby World Cup France 2023-livery aangebracht.

Philippe Robbrecht, Executive Director JLR France: "We are delighted to be running the Trophy Tour in the host nation ahead of the Rugby World Cup 2023. Rugby embodies determination, integrity, courage, and capability – core values for Defender. Our partnership and the bespoke Rugby World Cup 2023 Trophy Car celebrate these shared values. We look forward to welcoming existing and prospective Defender customers to the Trophy Tour over the summer.”

Richard Woolley, Studio Director Brand Creation: “I am proud of my team for creating the incredible Rugby World Cup 2023 Trophy Car. Defender is all about embracing the impossible and it is very exciting for our vehicle to play such an important role in this fantastic tournament.”

De Defender Rugby World Cup 2023 Trophy Car

De Trophy Tour begint op 9 juni in Frankrijk tijdens de Top 14 halve finale in Biarritz. De Rugby World Cup 2023 Trophy Car is te zien voor genodigden als onderdeel van het hospitalityprogramma van Defender. De Rugby World Cup 2023 Trophy Car en de Webb Ellis Cup worden vervolgens getoond tijdens de daaropvolgende rugbywedstrijden en bij Defender dealers door het hele gastland. Rugbyfans en potentiële Defender-klanten krijgen de kans om de Webb Ellis Cup en de op maat gemaakte Defender 110 te bekijken en te fotograferen.

De Rugby World Cup 2023 Trophy Car en de Webb Ellis Cup worden op de volgende locaties getoond:

 • 9-10 juni: Top 14 halve finale, Biarritz*
 • 12 juni: 17ème dealer, Parijs
 • 15 juni: Montmartre dealer, Parijs
 • 16 juni: Boulogne dealer, Boulogne
 • 17 juni: Top 14 finale, Mortefontaine*
 • 18-19 juni: Casino de Deauville, Deauville / Hotel le Normandy, Deauville
 • 15-16 juli: Domaine de Biar, Montpellier
 • 17 juli: Marseille of Toulon dealer
 • 18-19 juli: Lounge Club, St Tropez
 • 10 augustus: Mas Tolosa, Toulouse / Le Manoir du Prince, Toulouse
 • 11-12 augustus: Château Mader, Arcachon 
 • 13-14 augustus: Cap Ferret 

De Rugby World Cup Trophy Tour in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk begon in mei en eindigt op 14 augustus voorafgaand aan de openingswedstrijd van de Rugby World Cup France 2023. Die vindt op 8 september plaats in het Stade de France in Parijs.

 

* Event is exclusief op uitnodiging te bezoeken.