PUBLIEKSKEUZE: DEFENDER VERKOZEN TOT TOP SUV/OFFROADER IN DUITSLAND'S BEST CARS AWARDS

Discovery Sport behaalt opnieuw 5 sterren in Euro NCAP.

De Defender is bij de Best Cars 2023 awards van het magazine auto motor und sport uitgeroepen tot beste grote SUV/offroad auto (geïmporteerd). Lezers van het invloedrijke Duitse magazine verkozen de Defender boven 38 andere SUV’s tot winnaar in zijn categorie bij de jaarlijkse enquête. De Range Rover deed het ook uitstekend en behaalde de tweede plaats in de categorie geïmporteerde luxe SUV's/terreinauto’s.

Het Duitse auto motor und sport is een van de meest gerespecteerde en invloedrijke autotijdschriften ter wereld. Dit was de 47e jaarlijkse Best Car Award, waarbij 101.550 mensen hun stem uitbrachten in 13 categorieën.

De nieuwe Defender, een prijswinnaar sinds zijn première, blijft wereldwijd zeer gewild. Het model is uitgegroeid tot een familie van onvergelijkbare, onstuitbare all-terrain-auto’s met 21e-eeuwse technologie en ongeëvenaarde terreinvaardigheid.

Klanten kunnen kiezen uit Defender 90-, 110- en 130-uitvoeringen met maximaal acht zitplaatsen, alle voorzien van snel, intuïtief Pivi Pro infotainment en intelligente Land Rover offroad-technologie. Voor de aandrijving is er keuze uit een uitgebreid aanbod krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren met mild hybrid-technologie, een indrukwekkende V8 benzinemotor en uit een geavanceerde plug-in electric hybrid (PHEV).

Jan-Kas van der Stelt, Managing Director van Jaguar Land Rover Duitsland : “Wij zijn verheugd dat de lezers van auto motor und sport de Defender hebben verkozen tot ‘Best Car 2023’ in zijn klasse. Iconisch in naam, vorm en vermogen, Defender blijft in een eigen categorie, met een keuze aan carrosseriestijlen en vermogens, waaronder een geavanceerde electric hybrid.“

De Defender werd op het podium van Best Cars 2023 vergezeld door de Range Rover, die als tweede werd gekozen in de categorie geïmporteerde luxe SUV's/terreinauto’s. De nieuwste generatie definieert moderne luxe door design en biedt meer verfijning, meer keuzemogelijkheden voor de klant en meer ruimte voor personalisatie dan ooit tevoren.