DISCOVERY SPORT NU MET EFFICIËNTERE PLUG-IN HYBRID EN SCHONERE INGENIUM DIESELMOTOR

De Land Rover Discovery Sport

De Land Rover Discovery Sport is verder verbeterd voor modeljaar 2023. De compacte, gezinsvriendelijke premium-SUV met 5+2 zitplaatsen als optie is beschikbaar met een efficiëntere plug-in hybrid (PHEV) aandrijflijn, een schonere dieselmotor en geavanceerde technologie ten aanzien van infotainment, connectivity, ADAS en luchtzuivering. Ook is er een speciale uitvoering in de vorm van de Discovery Sport Urban Edition.

De Land Rover Discovery Sport is in Nederland verkrijgbaar met keuze drie aandrijflijnen. Behalve de mild hybrid (MHEV) P200 Ingenium benzinemotor is er ook de P300e Plug-in Hybrid (PHEV). Deze in 2020 geïntroduceerde PHEV is opnieuw WLTP-gecertificeerd met lagere CO2- en verbruikswaarden vanaf respectievelijk 34 g/km en 1,5 l/100 km. Dat was 44 g/km en 2,0 l/100 km. Deze gunstigere waarden resulteren uiteindelijk ook in een lager BPM-tarief.

De derde motorvariant in de reeks is de MHEV D165 Ingenium dieselmotor van de volgende generatie, die voor Nederland standaard met vierwielaandrijving wordt gecombineerd. Deze krachtbron met een vermogen van 120 kW (163 pk) staat garant voor verbeterde efficiency, een soepeler vermogensafgifte en ongekend raffinement – met een CO2-waarde vanaf 175 g/km en een brandstofverbruik vanaf 6,7 l/100 km. Om deze verdienstelijke waarden te bereiken, maakt de D165 gebruik van Land Rover’s nieuwste mild hybrid-technologie die energie terugwint tijdens vertragen en opslaat in een accu. Het resultaat is een vlotter werkend stop-startsysteem en een lager brandstofverbruik, waarmee klanten profiteren van de voordelen van geëlektrificeerde aandrijving, zonder te hoeven opladen.

Discovery Sport Urban Edition
De Land Rover Discovery Sport is ook beschikbaar als speciale Urban Edition. Deze is gebaseerd op de R-Dynamic-uitvoering en biedt opvallende designelementen, zoals Shadow aluminium interieurafwerking, non-lederen Luxtec Suedecloth bekleding en een contrasterend zwart dak. De Urban Edition is verkrijgbaar met keuze uit vijf exterieurkleuren: Carpathian Grey, Firenze Red, Santorini Black, Ostuni Pearl White en Hakuba Silver.

Standaard met Pivi Pro
De digitale ervaring in de Discovery Sport is getransformeerd dankzij Land Rover’s ultramoderne Pivi Pro-infotainmentsysteem. Dit is klaar voor gebruik zodra het wordt ingeschakeld. Een data-abonnement en separate accu zorgen ervoor dat er geen vertraging is. Software-updates zijn gratis ‘over-the-air’ beschikbaar via de geïntegreerde dataverbinding en kunnen zelfs op een tijdstip worden gepland dat het beste uitkomt. Hiermee beschikken klanten altijd over de nieuwste kaarten, apps en voertuigfuncties, zonder een dealer te hoeven bezoeken. Pivi Pro Connected inclusief navigatiesysteem wordt mogelijk gemaakt door de Electrical Vehicle Architecture EVA 2.0 en is standaard op alle uitvoeringen van de Land Rover Discovery Sport.

Favoriete muziek binnen handbereik
Ook muziek en media streamen was nog nooit zo eenvoudig in de Land Rover Discovery Sport dankzij geïntegreerde Spotify als ‘mediabron’ in het infotainmentmenu2 en Bluetooth-connectivity voor twee smartphones tegelijk. Een draadloze telefoonlader met of zonder signaalversterker is eveneens beschikbaar, net als de verbeterde Activity Key waarmee klanten zonder gebruik van de conventionele sleutel de portieren kunnen vergrendelen of ontgrendelen of zelfs de motor kunnen starten zonder de conventionele sleutel mee te hoeven nemen.

Altijd frisse lucht
Klanten kunnen de luchtkwaliteit in het interieur van de Land Rover Discovery Sport eenvoudig controleren door het slimme interieurluchtfiltersysteem te activeren via het touchscreen. Dit optionele systeem is een aanvulling op de bestaande Cabin Air Ionisation-functie en filtert fijne stofdeeltjes, allergenen, pollen, sterke geuren en schadelijke stofdeeltjes die vaak worden aangetroffen in steden en gebieden met veel verkeer (tot en zelfs onder PM2.5). Inzittenden hoeven enkel de ‘Purify’-modus te activeren, die de lucht in de cabine filtert en voortdurend controleert in verhouding tot de buitenlucht. Via het touchscreen kan vervolgens de luchtkwaliteit binnen en buiten de auto worden gemonitord.

Veiliger en alerter dan ooit
Andere geavanceerde technologieën zijn te vinden in de uitgebreide reeks rijassistentiesystemen (ADAS), zoals Rear Traffic Monitor met automatische remfunctie en Rear Collision Monitor die met radartechnologie voortdurend een oogje in het zeil houdt van wat er zich achter de auto afspeelt. Hiermee is de Discovery Sport in staat om zich voor te bereiden op een impact en daarmee de ernst van de aanrijding voor inzittenden te beperken. De optionele 3D Surround Camera kan de bestuurder bij snelheden tot 30 km/h ondersteunen in wat er zich afspeelt rondom de auto, waardoor manoeuvreren en zelfs navigeren op moeilijk terrein eenvoudiger is dan ooit.

De genoemde rijassistentiesystemen vormen een aanvulling op de in 2019 geïntroduceerde ClearSight Ground View en ClearSight-achteruitkijkspiegel. Dankzij het gebruik van slimme cameratechnologie worden beelden van het wegoppervlak ‘onder de motorkap’ getoond op het touchscreen, terwijl beelden van achter de auto op de (in- en uitschakelbare) digitale binnenspiegel kunnen worden getoond voor verbeterd zicht.

Nu te bestellen
De Land Rover Discovery Sport modeljaar 2023 – die dankzij de optionele 5+2-opstelling met in delen (40:20:20) neerklapbare tweede rij en maar liefst 24 verschillende zitconfiguraties buitengewoon praktisch is voor gezinsavonturen – is beschikbaar vanaf € 62.215. Klanten kunnen kiezen uit de Discovery Sport, S, SE, R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE en de speciale Urban Edition.