NIEUWE TECHNOLOGIE EN MILD HYBRID DIESELS VOOR DISCOVERY SPORT

Discovery Sport

Land Rover breidt het aanbod van de Discovery Sport verder uit met twee nieuwe dieselmotoren. Tevens is de Discovery Sport beschikbaar met het geavanceerde Pivi (Pro) infotainmentsysteem waarmee de digitale beleving naar een nog hoger niveau getild wordt. De nieuwe Land Rover Discovery Sport is leverbaar voor prijzen vanaf € 55.358,-.

De Land Rover Discovery Sport – de bijzonder capabele en veelzijdige compacte SUV met 5+2 zitplaatsen* – is leverbaar met twee, nieuwe generatie Ingenium dieselmotoren. Het betreft de viercilinder D165 (120 kW/163 pk) en D200 (150 kW/204 pk) met een CO2-emissie vanaf 166 g/km** (6,2 l/100 km**). In combinatie met vierwielaandrijving zijn beide motorvarianten uitgerust met Land Rover’s nieuwste mild hybrid-technologie (MHEV), waarmee energie tijdens het vertragen wordt opgevangen en opgeslagen voor een vloeiender stop-startproces en extra efficiency.

 

Pivi (Pro) infotainment

De digitale beleving in de Discovery Sport is verder verbeterd met het Pivi en Pivi Pro***** infotainmentsysteem (afhankelijk van de uitvoering). Dit state-of-the-art systeem maakt gebruik van een afzonderlijk datasysteem en batterij, waardoor het na het activeren direct klaar is voor gebruik, zonder opstarttijd. Software-updates zijn kosteloos ‘over-the-air’ beschikbaar via de ingebouwde dataverbinding. Deze updates kunnen ook worden ingepland. Zo beschikt de bestuurder altijd over de nieuwste navigatiekaarten, apps en functies, zonder daarvoor de dealer te hoeven bezoeken.

Andere belangrijke eigenschappen van het infotainmentsysteem zijn de Bluetooth-verbinding voor twee smartphones tegelijk en de ingebouwde Spotify-app*** voor directe toegang tot meer dan 50 miljoen muzieknummers. Smartphones kunnen tevens draadloos worden opgeladen. De tweede generatie Activity Key is eveneens beschikbaar, waarmee eigenaren de portieren kunnen ont- en vergrendelen of de motor starten zonder gebruik van de traditionele sleutel. Zelfs de luchtkwaliteit in het interieur is via de touchscreen te bedienen met de Cabin Air Filtration**** die schadelijke deeltjes uit de lucht filtert. Dit systeem – dat een aanvulling is op het bestaande Cabin Air Ionisation – filtert behalve kleine deeltjes (zelfs tot kleiner dan PM2.5) ook allergenen, pollen en sterke geuren.

 

Intelligente rijhulpsystemen

Verder kunnen kopers rekenen op een uitgebreide reeks intelligente rijhulpsystemen, waaronder Rear Traffic Monitor met automatische remfunctie. Rear Collision Monitor maakt gebruik van radar en houdt continu de situatie achter de auto in de gaten. Hierdoor is de Discovery Sport voorbereid om de impact van een aanrijding te verkleinen. De optionele 3D Surround Camera biedt bij snelheden tot 30 km/h goed zicht op de situatie rond de auto. Deze systemen zijn een aanvulling op de in 2019 geïntroduceerde ClearSight Ground View en ClearSight-achteruitkijkspiegel: slimme cameratechnologie die het mogelijk maakt om als het ware ‘door de auto heen’ te kijken.

De Land Rover Discovery Sport is leverbaar voor prijzen vanaf € 55.358,-. Er is keuze uit de uitvoeringen S, SE, R-Dynamic SE en R-Dynamic HSE. De uitgebreide reeks motorvarianten omvat Ingenium benzine- en dieselmotoren en een bijzonder efficiënte en krachtige P300e Plug-in Hybrid.