JAGUAR LAND ROVER LANCEERT FUTURE SKILLS PROGRAMME: TRAININGEN IN KADER VAN ELEKTRISCHE TOEKOMST

Future Skills-trainingsprogramma

Met het Future Skills Programme lanceert Jaguar Land Rover een wereldwijd opleidingsprogramma om in de komende drie jaar 29.000 mensen op te leiden op het gebied van data en connectivity, en om de snelle overgang naar elektrificatie te ondersteunen.

In het kader van het Future Skills Programme worden in het Verenigd Koninkrijk meer dan 10.000 medewerkers van Jaguar Land Rover en de dealers van beide merken, plus bijna 19.000 elders in de wereld, opgeleid voor alle essentiële kennis en vaardigheden met betrekking tot geëlektrificeerde, digitale en autonome auto’s. Hiermee benadrukt Jaguar Land Rover zijn toewijding om toekomstige engineering- en productievaardigheden te ontwikkelen en worden de ‘net zero’-doelstellingen van het concern verder ondersteund.

Barbara Bergmeier, Executive Director Industrial Operations, Jaguar Land Rover: “Our plans to electrify our product portfolio are running at pace, and we are rapidly scaling up our Future Skills training programme to ensure we have the right talent to deliver the world’s most desirable modern luxury electric vehicles. Developing the skilled global workforces needed to design, build and maintain the vehicles of the future is foundational. I’m proud to say we are committing to help plug the electric and digital skills gap with a comprehensive, global training programme, which will power charge electrification both here in the UK and abroad.”

Het Future Skills Programme is de sleutel tot het succes van de Reimagine-strategie van Jaguar Land Rover, waarbij alle modellen van Jaguar en Land Rover tegen het einde van het decennium volledig elektrisch zijn aangedreven.

Momenteel kan men bij circa 80% van de bijna 1.300 wereldwijde servicepartners van Jaguar Land Rover terecht voor het onderhoud van elektrische auto’s. Om eventuele achterstanden op het gebied van technische vaardigheden te voorkomen, zorgt Jaguar Land Rover ervoor dat het merendeel van de onderhoudstechnici dit jaar al start met een elektrificatietraining.

Daarnaast is Jaguar Land Rover van plan om duizenden hoogopgeleide ingenieurs en productiemedewerkers – die voorheen werkten aan de ontwikkeling van auto’s met een verbrandingsmotor – om te scholen voor geëlektrificeerde, digitale en autonome modellen.

Naarmate de productie van elektrische auto’s in de fabrieken van Jaguar Land Rover toeneemt, moeten productiemedewerkers van alle niveaus worden opgeleid om veilig te kunnen werken met de hoogspanningssystemen in elektrische modellen.

Karl ‘Freddy’ Gunnarsson, Lead Cell Engineer bij Jaguar Land Rover, maakte in zijn eerste functie deel uit van het Emissions After Treatment-team dat werkte aan dieselkatalysatoren. In januari maakte hij de overstap naar het Battery Cell Team.

Karl Gunnarsson en zijn team werken onder andere aan het verhogen van de energiedichtheid van de accu’s om de actieradius van de elektrische modellen te maximaliseren. Dit wordt onder meer bereikt door de celchemie te verbeteren en het celformaat te wijzigen, waardoor meer cellen in de accu kunnen worden opgenomen.

“The transition from working on internal combustion to electric was fairly straightforward. Both require a good understanding of material chemistry, and I was able to dedicate around 30 per cent of my time to independent learning. Now, working on electric vehicles, I can see the longevity of the programme and how it supports the company’s Reimagine strategy”, aldus Karl Gunnarsson.

Om ervoor te zorgen dat de volgende generatie ook over toekomstige vaardigheden beschikt, versterkt de onderneming zijn wereldwijde leerprogramma door honderden leerlingen toe te voegen aan de programma’s van Jaguar Land Rover en dealers over de hele wereld.

* 47.000 mensen, rechtstreeks in dienst bij Jaguar Land Rover of werkzaam in het dealernetwerk.