DISCOVERY SPORT VERNIEUWD: VERFIJND NIEUW INTERIEUR, MODERNE TECHNOLOGIE EN NOG VEELZIJDIGER

Discovery Sport.

De Discovery Sport is van nature veelzijdig en dankzij zeven zitplaatsen klaar voor avonturen met het hele gezin. Het nieuwe interieur is ingrijpend verfijnd en ademt Modern Luxury. Klanten profiteren van het nieuwste Pivi Pro-infotainmentsysteem met een elegant touchscreen van gebogen glas, evenals van alle praktische opbergmogelijkheden, stoelconfiguraties en comfortfuncties die de Discovery Sport tot een favoriet maken onder actieve, moderne gezinnen.

Zorgvuldig vervaardigde materialen vormen de basis voor de luxueuze kwaliteit van het interieur. Het interieur voelt licht, ruim en luchtig dankzij een stoelopstelling die zorgt voor optimaal zicht vanuit alle zitrijen. Het optionele, glazen panoramadak draagt verder bij aan het ruimtelijke gevoel.

Het interieur van de Discovery Sport is voorzien van een nieuwe transmissiekeuzehendel en een in Dark Anodised uitgevoerde middenconsole. Afhankelijk van de uitvoering is de interieurafwerking uitgevoerd in Gloss Black of Dark Shadow aluminium. Het elegante driespaaks multifunctionele stuurwiel is bekleed met zacht Windsor leder op de Dynamic HSE of een ledervrij textielmateriaal op de S en Dynamic SE. Verder heeft het stuurwiel toetsen voor de bediening van Pivi Pro en de activatie van de spraakassistent. De S-uitvoering van de Discovery Sport heeft DuoLeather stoelbekleding met maximaal drie kleuropties. Klanten die geen leder wensen, kunnen kiezen voor Suedecloth in combinatie met het luxueus en zacht aanvoelende Luxtec, gemaakt van gerecycled polyester microvezel.

Discovery Sport.

De Dynamic SE en Dynamic HSE worden standaard geleverd met stoelbekleding in Ebony Windsor leder met contrasterende stiknaden in Lunar Grey. Als alternatief kunnen klanten kiezen voor een DuoTone-combinatie in Light Oyster en Ebony met dezelfde zorgvuldige afwerking.

Prof Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, JLR: “Discovery Sport is a characterful, modern, compact SUV, with a versatile interior and intuitive technology – perfect for active family life.”

Het veelzijdige en ruime interieur van de Discovery Sport biedt comfort en ruimte voor iedere inzittende. De Discovery Sport is leverbaar met maximaal zeven zitplaatsen en biedt tot wel 24 mogelijke configuraties voor de stoelen. De tweede zitrij is als optie in lengte verstelbaar, met een eveneens verstelbare rugleuning, waarbij deze dan in de verhouding 40:20:40 kan worden neergeklapt. Standaard is een 60:40 gedeelde achterbank. Met neergeklapte achterbank biedt de bagageruimte een inhoud van 1.574 liter (VDA-norm), waarmee de Discovery Sport ruimte biedt voor spontane avonturen. Vanaf de Dynamic SE maakt de elektrisch bedienbare achterklep het in- en uitladen van bagage nog gemakkelijker.

De Discovery Sport is nu standaard uitgerust met een digitaal instrumentenpaneel, dat vanaf de Dynamic SE nog extra functies biedt. Ook schakelpaddles aan het stuurwiel zijn voortaan standaard op alle uitvoeringen. De nieuw ontworpen en strakkere middenconsole heeft een nieuw, elegant en zwevend 11,4-inch touchscreen met gebogen glas. De nieuwste configuratie van het Pivi Pro-infotainmentsysteem heeft permanent toegankelijke zijbalken die snelle toegang bieden tot belangrijke bedieningselementen en functies van de auto, zoals media, audiovolume, klimaatregeling en navigatie. Daarmee hebben gebruikers binnen twee tikken vanaf het startscherm toegang tot 90% van de functies.

Amazon Alexa voice AI, Wireless Apple CarPlay en Android Auto® zijn standaard en maken het eenvoudig om belangrijke functies te bedienen. De vernieuwde middenconsole biedt nog meer opbergruimte en biedt standaard een geïntegreerde draadloze telefoonlader. De Discovery Sport heeft een van de grootste open opbergvakken in zijn klasse en biedt superieure dagelijkse bruikbaarheid voor het hele gezin. In aanvulling daarop zijn twee USB C-poorten standaard voor iedere zitrij om iedereen volledig verbonden en opgeladen te houden. Voor de tweede zitrij en in de bagageruimte zijn daarnaast nog 12V-aansluitingen aanwezig. Klanten die kiezen voor zeven zitplaatsen profiteren ook van climate control en een USB-aansluiting voor de derde zitrij.

James Sanderson, Lifecycle Chief Engineer, JLR: “Discovery Sport now offers a groundbreaking suite of technology features for the whole family thanks to the introduction of the latest Pivi Pro. The reductive new centre console complements the refreshed exterior and liberates even more generous stowage areas. Meanwhile, its range of power options, all-terrain capability technologies and impressive flexibility with up to seven seats mean it is truly capable of taking everything family life can throw at it.”

Discovery Sport.

De Discovery Sport biedt met het optionele Cabin Air Purification Plus één van de meest geavanceerde interieurluchtfiltersystemen. Dankzij PM2.5-filtratie en CO2-management vergroot het systeem het welzijn voor alle inzittenden. Bovendien draagt het systeem bij aan de concentratie en alertheid van de bestuurder door het evalueren en regelen van het CO2-niveau in de auto. Het geavanceerde systeem bevat nanoe™ X-technologie om ziekteverwekkers te bestrijden en geuren, bacteriën en allergenen aanzienlijk te helpen verminderen. De Air Quality Index (AQI) app-technologie stelt klanten in staat de buitenluchtkwaliteit op hun locatie en bestemming via het scherm in de gaten te houden.

Verder is de Discovery Sport optioneel leverbaar met één van de compleetste camerasystemen in zijn klasse. De bestuurder krijgt meer zekerheid dankzij 3D Surround Camera en ClearSight Ground ViewTM, waarvan de beelden te zien zijn op het 11,4 inch touchscreen. De ClearSight-achteruitkijkspiegelTM biedt onbelemmerd zicht naar achteren, ongeacht wat zich achter in de auto bevindt.

De vernieuwde Discovery Sport heeft ook subtiele exterieurupdates die zijn kenmerkende Discovery-DNA benadrukken. De Discovery Sport S heeft voortaan dorpels en wielkastranden in carrosseriekleur, een nieuwe, in contrasterend Gloss Black uitgevoerde grille met kenmerkend zeshoekig Discovery-motief, bodembescherming in Indus Silver en de Discovery merknaam in Silver Atlas op de motorkap en achterklep.

De Dynamic-uitvoeringen zijn assertiever en doelgerichter, met een contrasterend dak en exterieuraccenten – inclusief de Discovery merknaam, grille, dorpels, wielkastranden en onderzijde bumpers in Gloss Black. De buitenste luchtinlaten in de voorbumper zijn uitgevoerd met drie lamellen in Gloss Black die de vastberaden houding versterken.

Ook nieuw en opvallend zijn de optionele 21 inch lichtmetalen velgen in Gloss Black en de 19 inch lichtmetalen velgen in Gloss Black of Diamond Turned Finish & Contrast Gloss Dark Grey. Varesine Blue is een nieuwe toevoeging aan het palet carrosseriekleuren.

Discovery Sport.

De Discovery Sport is ongewijzigd leverbaar met plug-in electric hybrid (PHEV) en mild hybrid (MHEV) aandrijflijnen met een optimale combinatie van efficiency en prestaties. De nieuwe accusamenstelling van de P300e biedt een verbeterde elektrische actieradius tot 47 kilometer in de praktijk, voldoende om 90% van de gemiddelde dagelijkse ritten in de stille, elektrische rijmodus af te leggen. Klanten kunnen er ook zeker van zijn dat het opladen van hun PHEV snel en eenvoudig verloopt. Het opladen van 0-80% is mogelijk in slechts 30 minuten, dankzij de standaard DC-snellaadfunctie, een uitzondering voor een PHEV.

De P300e combineert een 1.5 liter Ingenium driecilinder turbobenzinemotor met een elektromotor en een lithium-ion accu van 14,9 kWh. De WLTP-gecertificeerde elektrische actieradius is vastgesteld op 61 kilometer.

De P250 en P200 Ingenium benzinemotoren en de D200 en D165 Ingenium dieselmotoren maken het aanbod compleet. Bij beide brandstoftypes zorgt de geavanceerde MHEV-technologie voor een soepele werking van de start-stopfunctie voor rustig rijden in de stad. Met behulp van een door een riem aangedreven startmotor en een accupakket wordt de energie die normaal gesproken verloren gaat bij het vertragen teruggewonnen en opgeslagen in een 48-volt accu om de prestaties te verbeteren en het brandstofverbruik te reduceren.

De Discovery Sport is te bestellen vanaf € 63.670.