NIEUWE LAND ROVER DISCOVERY SPORT: AANGESCHERPT VOOR ELK AVONTUUR

NIEUWE LAND ROVER DISCOVERY SPORT

Land Rover staat voor vrijheid: of het nu om de dagelijkse woon-werkkilometers gaat of om spannende offroad-avonturen met het gezin. De Discovery Sport is vernieuwd om hem efficiënter, technologisch geavanceerder en praktischer te maken, zodat de inzittenden te allen tijde veilig en comfortabel reizen. De New Discovery Sport is er in twee basismodellen: Discovery Sport en Discovery Sport R-Dynamic met sportievere uitstraling.

Het ruimtelijke, comfortabele 5+2-persoonsinterieur is compleet vernieuwd en voorzien van een geheel nieuw infotainmentsysteem, innovatieve connectiviteitsfuncties en een flexibel interieur met tot wel 24 configuraties. De vernieuwde SUV is veelzijdiger en verfijnder dan voorheen, en de praktische kwaliteiten van de Discovery Sport zijn uitgebreid met diverse kleine opbergmogelijkheden en een 20% grotere benzinetank. Met de optionele Activity Key is de SUV praktischer dan ooit tevoren.

Krachtige uitstraling

De nieuwe voor- en achterbumper, grille en kenmerkende LED-verlichting voor en achter geven de Discovery Sport een nog krachtigere uitstraling. Klanten kunnen kiezen uit twaalf carrosseriekleuren en optioneel ook voor een contrasterend zwart gespoten dak. Optioneel is de Land Rover Discovery Sport ook uit te rusten met een Black Pack. De Land Rover Discovery Sport is voor het eerst ook optioneel leverbaar met lichtmetalen 21-inch wielen.

Rijke uitrusting, met onder meer Touch Pro-infotainmentsysteem

Het Touch Pro-infotainmentsysteem behoort tot de standaarduitrusting van de Discovery Sport en bestaat uit een nieuw 10,25-inch touchscreen waarbij de gebruiker eenvoudig door de diverse menu’s kan swipen en inzoomen. Met een aanvullend kleiner paneel worden verwarming, koeling, klimaatcontrole, Terrain Response 2 en Advanced Tow Assist bediend.
Voor het eerst is de Discovery Sport leverbaar met een inductielader voor smartphones. De 4G WiFi-hotspot biedt ruimte aan maar liefst acht toestellen. Met de praktische en veelzijdige, 40:20:40 neerklapbare en verschuifbare achterbank is het interieur op maar liefst 24 manieren te configureren – ideaal voor vakanties met het gezin.
Een achteruitrijcamera is, net als diverse geavanceerde veiligheidssystemen, standaard op alle uitvoeringen. Adaptive Cruise Control met Steering Assist positioneert het voertuig in het midden van de rijbaan en bewaart een veilige afstand tot de voorganger. Andere veiligheidssystemen zijn Lane Keep Assist, Autonomous Emergency Braking en Driver Condition Monitor.

Nieuwe 48-volt mild hybride aandrijflijn

De Discovery Sport is voortaan leverbaar met een nieuwe 48-volt mild hybride aandrijflijn (MHEV). De kinetische energie die vrijkomt bij het remmen wordt door de startmotorgenerator teruggewonnen en opgeslagen in het accupakket onder de vloer. Vervolgens wordt die energie benut voor het accelereren, zodat het brandstofverbruik wordt beperkt. De nieuwe aandrijflijn is verfijnd, stil, efficiënt en zuinig en zorgt op elke rit voor een lager verbruik. Een nog efficiëntere plug-in hybride variant (PHEV) en driecilindervariant van de Ingenium benzinemotor zijn vanaf medio 2019 bestelbaar.

Active Driveline

De meest efficiënte variant van de Discovery Sport is de 110 kW (150 pk) Ingenium-dieselmotor met voorwielaandrijving, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Die laat een gecombineerd brandstofverbruik noteren van 5,9 l/100 km en een CO2-uitstoot van 140 g/km. Voor de grootst mogelijke efficiëntie zijn de versies met vierwielaandrijving uitgerust met Driveline Disconnect. Dat ontkoppelt bij normaal weggebruik de aandrijving naar de achterwielen. Binnen 0,5 seconden is de aandrijving naar de achterwielen weer actief als dat nodig is. De nieuwe Discovery Sport is standaard voorzien van schroefveren. Optioneel is Adaptive Dynamics, dat ongeacht de ondergrond voor een zijdezachte demping zorgt. Door middel van intelligente sensoren wordt elke 10 milliseconden de ondergrond gescand en de demping daarop aangepast.

Smart View-achteruitkijkspiegel

Als optie kan de Discovery Sport worden uitgerust met een Smart View-achteruitkijkspiegel. Met één druk op de knop verandert de binnenspiegel in een videoscherm voor een breedbeeldcamera aan de achterzijde van de aut0, waarvan de heldere beelden bij volle belading en in het donker het beeld van de binnenspiegel vervangen.

Clearsight Ground View

Met de Clearsight Ground View-technologie kan de bestuurder hoge stoepranden en ruig terrein onder de auto - dat buiten het zicht van de bestuurder blijft – waarnemen. Een camera onder de Discovery Sport projecteert op het touchscreen een 180 graden beeld van het terrein waarop de auto rijdt. Hierdoor wordt de motorkap als het ware transparant.

Echte Land Rover

De vernieuwde Land Rover Discovery Sport is van top tot teen een echte Land Rover, die bewezen terreinkwaliteiten met praktisch gebruiksgemak combineert. Uitvoeringen met vierwielaandrijving kunnen een helling van maximaal 45 graden bedwingen. De SUV heeft een doorwaaddiepte van maar liefst 600 mm. Verder detecteert Terrain Response 2 automatisch de ondergrond en past het koppel van de motor daarop aan. De bestuurder kan kiezen uit vier rijmodi (Comfort, Sand, Grass-Gravel-Snow en Mud & Ruts). In de Auto-modus selecteert de aandrijflijn zelf de beste rijmodus. Advanced Tow Assist maakt het achteruitrijden met een trailer (maximaal aanhangergewicht 2.500 kilogram) makkelijker en veiliger dan ooit tevoren.

De nieuwe Land Rover Discovery Sport is leverbaar vanaf € 54.800