JLR GEBRUIKT DE KRACHT VAN AI OM DE TOELEVERINGSKETEN TE BESCHERMEN EN TE VERSTERKEN

JLR gebruikt AI om de toeleveringsketen te beschermen en te versterken.

JLR heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Everstream Analytics, de toonaangevende expert in Supply Chain Mapping en Risicoanalyses, die AI zal integreren in het Supply Chain Management van JLR.

Met deze nieuwe technologie kan JLR zijn toeleveringsketen in real time opvolgen om toekomstige wereldwijde leveringsproblemen te helpen voorkomen en de productie van zijn huidige modellen en de volgende generatie volledig elektrische auto’s te beschermen.

De technologie analyseert gegevens met een mix van kunstmatige intelligentie, voorspellende analyses, machine learning en menselijke intuïtie om nieuwe incidenten zoals natuurrampen, stakingen, gegevensinbreuken en exportproblemen wereldwijd in kaart te brengen, en JLR te waarschuwen voor een mogelijke impact op zijn toeleveringsketen.

Deze capaciteit, die in real time wordt bijgewerkt, neemt maatregelen om elke industriële verstoring te voorkomen, die de productie kan hinderen en de kosten kan opdrijven.

De ongekende wereldwijde pandemie en de halfgeleidercrisis zorgden voor een enorme verstoring van de toeleveringsketen in de autosector. Dankzij het onvermoeibare werk van zijn teams, die alles in het werk stellen om de bevoorrading te verzekeren, kan JLR deze periode van productieverstoring nu van zich afschudden, zodat de productie en groothandelsvolumes vanaf Q3 2023 elk kwartaal kunnen groeien.

JLR introduceert de Everstream-technologie als onderdeel van een bredere strategie om een geavanceerd digitaal ondersteund toeleveringsecosysteem te bouwen dat een totale zichtbaarheid en veiligheid biedt. JLR gebruikte de inzichten van Everstream eerder al om positieve maatregelen te nemen om de verstoring van de wereldwijde goederenhavens te voorkomen en de levering van auto’s aan klanten te ondersteunen.

Barbara Bergmeier, Executive Director, Industrial Operations bij JLR: “In het kader van onze Reimagine-strategie bouwen wij een robuust ecosysteem voor onze industriële activiteiten uit, dat de nadruk legt op digitale technologie en dat steunt op geavanceerde technologieën en strategische langetermijnrelaties die ons een totale zichtbaarheid geven van de wereldwijde schokken in een steeds onvoorspelbaarder wordende wereld. Dankzij onze samenwerking met Everstream Analytics gebruiken wij de kracht van AI om risico’s proactief te beheren voor ze de productie verstoren. Zo garanderen wij dat wij veerkrachtig zijn en onze afspraken ten opzichte van onze klanten kunnen nakomen. Die vooruitziendheid zal nog belangrijker worden naarmate wij een nieuwe waardeketen ontwikkelen rond onze uiterst verleidelijke moderne elektrische modellen van de volgende generatie.”

Julie Gerdeman, Chief Executive Officer, Everstream Analytics: “De wereldwijde waardeketens voor elektrische auto’s behoren tot de meest complexe om te navigeren. Met de AI-ondersteunde zichtbaarheid en inzichten van Everstream Analytics kan JLR risico's proactief beperken, de flexibiliteit verbeteren en de veerkracht van de toeleveringsketen bevorderen. Wij zijn er trots op te kunnen samenwerken met deze visionaire marktleider in hun streven naar positieve, duurzame verandering in de autosector.”