PIET BOON BRENGT UNIEKE HOMMAGE AAN 68-JARIG ICONISCH ONTWERP:

LAST DEFENDER BY PIET BOON

LAST DEFENDER BY PIET BOON

In januari 2016 stopte Land Rover met de productie van het Defender-model: 68 jaar na de eerste introductie op de AutoRAI in 1948. Land Rover nam daarmee afscheid van een icoon. Om op passende wijze stil te staan bij dit moment en een brug te slaan naar de toekomstige Defender, gaf Land Rover de Nederlandse ontwerper Piet Boon de unieke eer om van één van de laatste Defender-exemplaren een one-off te maken. Het resultaat is een eigentijdse en unieke interpretatie van het iconische model: Last Defender by Piet Boon.

Piet Boon: ‘De Defender is een fantastisch auto. Tijdloos en écht een icoon. Gevraagd worden om één van de laatste exemplaren van een esthetisch ontwerp te voorzien is een grote eer. Die kans krijg je gewoon niet meer. Met de Last Defender eren we het oorspronkelijke ontwerp en vieren we de geschiedenis van het bijzondere model.’

De carrosserie en de karakteristieke deur- en motorkapscharnieren zijn uitgevoerd in Pure Aluminum, waarbij de gloss black “sawtooth”-velgen en RVS-details, zoals de koplampunits, luchtinlaten en grille, voor extra contrast zorgen.

De canvas kapconstructie, de lederen stukken en riemen hebben een bruine kleur. Op de achterklep verwijst een ‘Last Defender’-badge in brons naar het unieke project van Piet Boon. De combinatie van Pure Aluminum met de bruine carrosserie en bruine kap is ook doorgetrokken naar het interieur. De voorstoelen, ‘cubby box’ en de binnenzijde van de deuren zijn bekleed met bruinkleurig leder in precies dezelfde tint als de carrosserie.

Marc Bienemann, Algemeen Directeur Jaguar Land Rover BeNeLux: ‘De Defender heeft in zijn bijna 68-jarig bestaan bewezen een tijdloze auto te zijn, maar ook relevant te zijn én te blijven in veranderende omstandigheden. Juist om deze reden was de keuze voor Piet om een eerbetoon te bewijzen aan de Defender een meer dan logische’.