RANGE ROVER EVOQUE – NIEUW DESIGN EN HOOGWAARDIGE TECHNOLOGIEËN VERGROTEN AANTREKKINGSKRACHT

De vernieuwde Range Rover Evoque.

De Range Rover Evoque is voor modeljaar 2024 aantrekkelijker dan ooit. Zijn charismatische, verfijnde karakter wordt verder versterkt dankzij aansprekende, nieuwe exterieurkleuren en -afwerkingen, toepassing van een nieuw zwevend 11,4-inch gebogen glazen touchscreen, nieuwe koplampen en achterlichten, en een herzien interieur met luxueuze materiaalkeuzes, inclusief een hoogwaardige ledervrije optie. De vernieuwde Range Rover Evoque is in Nederland per direct bestelbaar vanaf € 64.463, inclusief de krachtige Range Rover Evoque P300e plug-in electric hybrid (PHEV) met een EV-actieradius tot 62 km.

De minimalistische en toch krachtige uitstraling van het exterieur van de Range Rover Evoque wordt versterkt door een nieuwe grille en superslanke Pixel LED-koplampen met markante dagrijverlichting, die de lichtunits een technische, juweelachtige uitstraling geven. Nieuwe exterieurkleuren en -afwerkingen vormen een perfecte aanvulling op het optisch zwevende dak, de ononderbroken taillelijn en de verzonken portiergrepen die het design-DNA van de Range Rover Evoque bepalen.

De minimalistische Range Rover ontwerpfilosofie wordt in het interieur versterkt dankzij een vernieuwde middenconsole en een nieuw 11,4-inch touchscreen van gebogen glas, dat voor een beter zicht lijkt te zweven in de zichtlijn van de bestuurder. Bijkomend voordeel: er ontstaat extra opbergruimte in de console en ruimte voor de standaard draadloze telefoonlader. Het infotainmentsysteem draait op Pivi Pro, met draadloze Software Over The Air-updates en ingebouwde Amazon Alexa10.

De nieuwste technologieën en materiaalinnovaties bevorderen ook het welzijn van de inzittenden in het vernieuwde interieur, dankzij een van de meest geavanceerde technologieën voor luchtkwaliteit in zijn klasse – Cabin Air Purification Plus. De Range Rover Evoque is ook verkrijgbaar met een ledervrije interieurafwerking: UltrafabricsTM- en KvadratTM-stoelbekleding. De unieke stoffenmix biedt een ​​nieuwe dimensie van moderne luxe.

Geraldine Ingham, Managing Director, Range Rover: “The original compact luxury Range Rover for the city is even smarter and more sophisticated than its predecessor. The cabin is reductive and serene, with new materials and colourways for effortless luxury. A single curved glass interface and clean air technology allows clients to enjoy the calm and tranquility that is the hallmark of a Range Rover.”

Er is keuze uit verschillende uitvoeringen: Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE en Autobiography. Met de P300e plug-in electric hybrid (PHEV) kunnen klanten hun gemiddelde dagelijkse ritten volledig elektrisch afleggen, zonder uitlaatemissies. Volgens de WLTP-cyclus kan deze motorvariant tot 62 km volledig elektrisch rijden, waarbij een nieuwe chemIsche samenstelling van de accucellen ook zorgt voor een grotere actieradius in de praktijk tot 48 km. Elke P300e is standaard geschikt voor snelladen (DC). De Range Rover Evoque biedt verder een uitgebreide reeks verfijnde, zuinige motoropties bestaande uit drie- en viercilinder Ingenium-benzine- en dieselmotoren met mild hybrid-technologie.

Range Rover Evoque: aantrekkelijk design

Het minimalistische exterieurdesign van de nieuwe Range Rover Evoque onderging een subtiele evolutie, waarbij onmiskenbare kenmerken zoals zijn coupéachtige silhouet, zwevende dak, doorlopende taillelijn en verzonken uitklapbare portiergrepen behouden zijn gebleven. De nieuwe grille sluit perfect aan op het familiegezicht van Range Rover, zodat een uniforme uitstraling van het merk Range Rover ontstaat.

Prof Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, JLR: “Range Rover Evoque’s unique personality has put its indelible mark on the automotive landscape. Its sophisticated design and timeless sense of modernity continues to strike that all important emotional chord.”

Verfijnd design en innovatie gaan hand in hand met een vernieuwd interieur. De nieuwe middenconsole is voorzien van een compacte keuzehendel voor modellen met automatische transmissie, terwijl de belangrijkste voertuigfuncties toegankelijk zijn via een nieuw 11,4-inch gebogen glazen touchscreen van het Pivi Pro-infotainmentsysteem. Het touchscreen is nu hoger en dichter bij de bestuurder geplaatst waardoor ruimte vrijkomt, onder meer voor een draadloze telefoonlader en extra opbergruimte. Een optioneel glazen panoramadak zorgt voor een nog lichtere en ruimere interieurbeleving.

De vernieuwde Range Rover Evoque.

Hoogwaardig ledervrij interieur

De Range Rover Evoque is de enige SUV in zijn klasse die verkrijgbaar is met KvadratTM wolmixstof** – een luxueus aanvoelend en eigentijds alternatief voor leder. Deze stoelbekleding in Ebony bestaat uit een combinatie van ledervrije KvadratTM-wolmix en geperforeerde Ultrafabrics™ polyurethaanstof voor de inzetstukken van de bekleding. De wolmengsels zijn liefst 58 procent lichter dan leder en zorgen voor een eigentijdse uitstraling en een hoog kwaliteits- en luxegevoel. Het innovatieve textiel is onderworpen aan uitgebreide duurzaamheidstests in het materialenlaboratorium van Range Rover. Om zeker te zijn dat het materiaal een lange levensduur en robuustheid biedt, ondergaan de materialen 60.000 cycli van slijtagetests – het equivalent van 10 jaar gebruik – met UV-tests die drie jaar blootstelling aan fel zonlicht in slechts één maand simuleren.

Aandacht voor de kleinste details

De Range Rover Evoque biedt niet alleen innovatieve materiaalopties als alternatief voor traditioneel leder, maar is ook uitgevoerd met andere verfijnde, nieuwe details. Zo zorgt Moonlight Chrome voor stuurwieldetails, de afwerking van de middenconsole en de ventilatieopeningen voor een nieuw gevoel van verfijning. Dit vormt een sfeervolle aanvulling op de nieuwe, technische interieurafwerkingen in Light Anodised of Dark Anodised aluminium (afhankelijk van het model) of Shadow Grey Ash houtfineer voor de Range Rover Evoque Autobiography.

Nieuwe kleuren

Het kleurenpalet van de Range Rover Evoque omvat nu Arroios Grey, Tribeca Blue en Corinthian Bronze, terwijl klanten hun individualiteit kunnen uiten met contrasterende dakopties in Narvik Black of Corinthian Bronze. De Range Rover Evoque biedt verder de keuze uit negen lichtmetalen velgen tot 21-inch, waarvan vijf nieuwe modellen. Op de Range Rover Evoque Dynamic SE, Dynamic HSE en Autobiography hebben de velgen een hoogwaardige afwerking in Diamond Turned Finish, aangevuld met een contrastkleur.

Maximale connectivity

De nieuwste generatie Pivi Pro-infotainmenttechnologie is na de introductie op de nieuwe Range Rover Velar nu ook verkrijgbaar in de Range Rover Evoque. De gebruiker bedient alle belangrijke functies via een elegant, nieuw 11,4-inch touchscreen van gebogen glas dat naadloos lijkt te zweven voor de middenconsole. Bedieningselementen voor de climate control, de stoelen en het audiovolume zijn altijd zichtbaar via nieuwe zijbalken met multifunctionele schuifregelaars. Deze virtuele knoppen bieden direct toegang tot veelgebruikte items, waaronder individuele temperatuurregeling voor bestuurder en voorpassagier, camera's, navigatie en audiovolume.

Aan het begin van elke rit krijgen bestuurders een Pre-Drive-paneel te zien voor snelle toegang tot veelgebruikte functies, zoals voorruitverwarming en stoelverwarming. Na vertrek verdwijnt dit menu naar de achtergrond en verschijnt het vertrouwde startscherm met drie panelen in beeld. De menu’s zijn volledig personaliseerbaar dankzij de kenmerkende Pivi Pro-intelligentie en flexibiliteit.

Range Rover heeft het infotainmentsysteem zo ontworpen dat de opdracht- en interactietijd minimaal is, zodat de meest gebruiksvriendelijke beleving ontstaat. Ongeveer 80 procent van alle functies kan worden bediend met maximaal twee tikken vanaf het startscherm. Pivi Pro ondersteunt ook Wireless Apple CarPlay en Wireless Android Auto®. Een standaard draadloze telefoonlader is geïntegreerd in het nieuwe opbergvak voor in de middenconsole.

De vernieuwde Range Rover Evoque heeft ook een WiFi-verbinding aan boord. Pivi Pro beschikt over dubbele eSIM-technologie en cloud based-architectuur, wat betekent dat het volledige toegang biedt tot een reeks online apps – waaronder Spotify en Deezer – die zijn geïntegreerd in het infotainmentsysteem.

Amazon Alexa vergroot het bedieningsgemak en biedt de mogelijkheid om verschillende instellingen en functies te bedienen met behulp van natuurlijke spraakopdrachten, waarmee de kans op afleiding vermindert. Alexa is ingebouwd in Pivi Pro en wordt geactiveerd door ‘Alexa’ te zeggen of op de Alexa-knop op het touchscreen te drukken. De Range Rover Evoque biedt ook enkele van de meest geavanceerde cameratechnologieën in zijn klasse, met 3D Surround Camera, ClearSight Ground ViewTM en ClearSight-achteruitkijkspiegel die de bestuurder meer zekerheid bieden.

De vernieuwde Range Rover Evoque.

Superieure luchtkwaliteit

De Range Rover Evoque streeft naar een zo gezond mogelijk interieurklimaat, met een van de meest geavanceerde technologieën voor luchtkwaliteit in zijn klasse. Cabin Air Purification Plus is voor het eerst beschikbaar op de Evoque en vormt een verbetering ten opzichte van het vorige systeem. Het maakt deel uit van het optionele Comfort Pack en is standaard op de Autobiography.

Cabin Air Purification Plus beschikt over een PM2.5-filtersysteem en CO2-management die samen de luchtkwaliteit aan boord van de auto bewaken. Gezondere lucht verhoogt de alertheid van de bestuurder en is beter voor het welzijn van alle inzittenden. Het filterproces start door op de knop Purify te drukken in het menu Air Quality in Pivi Pro2. Cabin Air Purification Plus maakt gebruik van nanoeTM X-technologie om ziekteverwekkers te bestrijden en geuren, bacteriën en allergenen (inclusief pollen) aanzienlijk te verminderen, terwijl de Air Quality Index (AQI) app-technologie klanten in staat stelt de buitenluchtkwaliteit op hun locatie en hun bestemming via het scherm in de gaten te houden.

Nieuwe Pixel LED-koplampen

Nieuwe Pixel LED-koplampen met Signature-dagrijverlichting verbeteren het zicht ’s nachts. Het nieuwe systeem – standaard op de Dynamic HSE en Autobiography – heeft drie keer zoveel LED’s als de vorige Matrix LED-koplampen. Elke koplamp heeft vier pixelmodules met daarin 67 afzonderlijk aangestuurde LED's. Ze passen zich nauwkeurig aan de wegomstandigheden aan voor een optimale lichtbundel.

Dynamic Bend Lighting

Dynamic Bend Lighting maakt gebruik van snelheids- en stuurgegevens om snel te reageren op het wegverloop. Het systeem verlicht donkere bochten en bermen voor maximaal zicht, terwijl het grootlicht een bereik heeft tot bijna 500 meter vóór de auto. Adaptive Driving Beam past zich automatisch aan de snelheid van de auto aan en werpt een brede lichtbundel bij lage snelheden en een intensere, langere bundel boven 70 km/h. Ook kan dit systeem schaduwen werpen rond vier tegemoetkomende voertuigen om zo bijvoorbeeld verblinding van tegenliggers te voorkomen.

Verbeterde plug-in hybrid-accutechnologie

De vernieuwde Range Rover Evoque is beschikbaar met een krachtige plug-in electric hybrid-aandrijflijn. Met deze P300e kunnen bestuurders van de Range Rover Evoque hun gemiddelde dagelijkse ritten afleggen zonder lokale uitlaatemissies. Dit is mogelijk dankzij een accu van 14,9 kWh met een elektrisch rijbereik tot maximaal 62 km (WLTP).

De aandrijflijn van de PHEV bestaat uit een efficiënte driecilinder Ingenium-benzinemotor en een elektromotor van 80 kW, goed voor een systeemvermogen van 227 kW (309 pk) en een 0-100-tijd van 6,4 seconden. Verbeterde batterijchemie resulteert in een grotere elektrische actieradius in de praktijk: tot wel 48 km. De gecombineerde actieradius in de praktijk komt uit op 651 km met een CO2-uitstoot vanaf 31 g/km.

Snelladen met gelijkstroom (DC) is standaard op de Evoque P300e, waardoor snel opladen onderweg in slechts 30 minuten mogelijk is. Met een thuislader van 7 kW duurt het opladen van de accu van 0-100% ongeveer twee uur. 

De vernieuwde Range Rover Evoque.

Efficiënte mild hybrid Ingenium-motoren

Ook zijn er mild hybrid Ingenium-benzine- en dieselmotoren beschikbaar. De MHEV-technologie verbetert de efficiency en het reactievermogen door gebruik te maken van een door een riem aangedreven startgenerator (BiSG) om energie terug te winnen die normaal gesproken verloren gaat bij remmen en vertragen. Het systeem slaat energie op in een 48-volt lithium-ion accu onder de bagageruimtevloer. Bij accelereren gebruikt de elektromotor deze energie voor een extra zetje in de rug, met een lager brandstofverbruik als resultaat.

Geavanceerde ondersteltechnologieën

Dankzij geavanceerde ondersteltechnologieën biedt de Range Rover Evoque op elke ondergrond de evenwichtige rijeigenschappen die van een Range Rover worden verwacht. Adaptive Dynamics – indien aanwezig – optimaliseert de stijfheid van de wielophanging voor de rijomstandigheden, waardoor het rijcomfort en de wegligging verbeteren. Er is zelfs gedacht aan een specifieke setting voor offroad-rijden. Instellingen zijn snel te wijzigen via het Configurable Dynamics-systeem.

De intelligente koppel-on-demand vierwielaandrijving (AWD) garandeert de beste capaciteiten op elke ondergrond, van asfalt tot offroad. Terrain Response 2® is toegankelijk via Pivi Pro en stelt de bestuurder in staat de voertuiginstellingen aan te passen aan de rijomgeving. Er is keuze uit Eco, Comfort, Gras/Grind/Sneeuw, Modder/Sporen, Zand, Dynamic (alleen i.c.m. Adaptive Dynamics) en Automatisch. Elke modus verandert de afstemming van de motor, transmissie, vierwielaandrijving, wielophanging en stabiliteitscontrolesystemen voor optimale tractie en een evenwichtig rijgedrag.

De vernieuwde Range Rover Evoque is in Nederland per direct bestelbaar vanaf € 64.463, inclusief de krachtige P300e plug-in electric hybrid (PHEV) met een EV-actieradius tot 62 km.