RANGE ROVER BIEDT NIEUWE SV BESPOKE-SERVICE VOOR NOG MEER INDIVIDUALISTISCHE LUXE EN VERFIJNING

Range Rover SV Bespoke
Range Rover SV Bespoke Colour Options

Range Rover zet met zijn personaliseringsdienst SV Bespoke een nieuwe norm voor moderne luxe. SV Bespoke biedt kopers van een Range Rover Autobiography of SV een nog hoger niveau van personalisering en verfijning. 

Een reeks verbeteringen zorgt dat de Range Rover zijn status als ’s werelds meest gewilde luxe SUV continueert. De Range Rover was immers de eerste luxe-SUV en is al meer dan vijftig jaar hét voorbeeld voor andere SUV’s doordat de Range Rover sereen comfort en rust combineert met zijn alles overwinnende capaciteiten.

De Range Rover heeft nieuwe updates ontvangen in de vorm van de nieuwste generatie van het Pivi Pro3-infotainmentsysteem en nieuwe, krachtigere extended range plug-in electric hybrid-motoren. De Range Rover met 390 kW (530 pk) V8-motor is nu voorzien van mild hybrid-technologie die de efficiency vergroot. Ook is er een nieuwe V8-motor voor de zeer exclusieve Range Rover SV met 452 kW (615 pk) vermogen.

SV Bespoke

SV Bespoke biedt het toppunt van personaliseringsmogelijkheden en is beschikbaar voor de Range Rover Autobiography en SV. Om de voor hen perfecte auto te creëren, kunnen klanten hun Range Rover persoonlijk samenstellen in de SV Bespoke Commissioning Suite in het Verenigd Koninkrijk, bij geselecteerde dealers of – voor het ultieme gemak – hun configuratie en bestelling online voltooien via een exclusieve virtuele service.

SV Bespoke biedt toegang tot een enorm aanbod materialen en afwerkingen voor in- en exterieur. Klanten doorlopen een uniek, uitgebreid creatieproces dat in zeven stappen de kleuren, thema's, exclusieve SV-opties, materialen, fineren en afwerkingen, maatwerk en personaliseringsmogelijkheden behandelt. Elke nieuwe auto is even uniek te maken als zijn eigenaar, hoewel ook de combinaties die het Range Rover Design-team heeft samengesteld, klanten helpen om hun droom waar te maken.

Voor de interieurbekleding en -afwerking zijn wel 391 kleurenthema’s beschikbaar, terwijl het palet van SV Bespoke 230 lakkleuren in satijn- en hoogglans omvat. De SV Bespoke Match to Sample lakservice kan elke gewenste carrosseriekleur realiseren, zodat de ruimte voor individualiteit onbeperkt is.

Het vakmanschap van de experts van SV Bespoke komt ook tot uiting in de aandacht voor de details van het ‘Range Rover’-woordmerk, op de motorkap en achterklep. Het woordmerk is verkrijgbaar in een reeks edelmetalen afwerkingen, zoals 24-karaats goud.

Aantrekkelijk motorenprogramma

Het uitgebreide motorenprogramma voor de Range Rover is ook verbeterd. De krachtige en efficiënte extended range plug-in electric hybrid-krachtbronnen zijn nu voorzien van een nieuwe, 160 kW sterke elektromotor die in combinatie met de 3,0-liter zescilinder Ingenium-benzinemotor in de P550e en P460e zorgt voor een systeemvermogen van respectievelijk 404 kW (550 pk) en 338 kW (460 pk) – dat was voorheen 375 kW (510 pk) en 324 kW (440 pk).

De verbeterde techniek zorgt ook voor een snellere acceleratie. Zo sprint de P550e in 5,0 seconden van 0 naar 0-100 km/h, tegenover 5,5 seconden voorheen. Ook in puur elektrische modus verloopt de acceleratie nu indrukwekkend sneller. Daarnaast bieden de nieuwe extended range plug-in electric hybrid-motoren een nog lagere CO2-emissie vanaf 16 g/km en een puur elektrische actieradius (WLTP) tot 121 km (was 113 km). In de praktijk betekent dit een elektrische actieradius tot 94 km (was 88 km)1, meer dan genoeg om de meeste ritten stil en zonder uitlaatemissies af te leggen.

De 390 kW (530 pk) V8-benzinemotor is voortaan uitgevoerd met MHEV-technologie (Mild Hybrid Electric Vehicle). Die techniek verbetert de efficiency van de aandrijflijn door bewegingsenergie terug te winnen tijdens het vertragen en remmen. Het systeem slaat die energie op als elektriciteit en zet die vervolgens weer in voor de elektromotor die de V8 ondersteunt tijdens de acceleratie. In combinatie met andere voordelen van het systeem, zoals de vlottere werking van de start-/stopfunctie, zorgt de MHEV-techniek voor minder CO2-uitstoot.

Voor de Range Rover SV is bovendien een nieuwe twin turbo V8-benzinemotor beschikbaar. Deze P615 heeft een vermogen van 452 kW (615 pk) en een koppel van 750 Nm – goed voor zeer soepele en krachtige prestaties.

Range Rover SV Bespoke Dashboard
Range Rover SV Bespoke Seats

Geïntegreerde technologie

Met de nieuwste generatie van het Pivi Pro3-infotainmentsysteem biedt de luxueuze Range Rover nu nog betere connectivity en nog intuïtiever te gebruiken technologie. Dankzij de heldere en intuïtief te bedienen interface kunnen klanten voortaan nog meer belangrijke voertuigfuncties bedienen via het elegante glazen en zwevende 13,1-inch touchscreen4.

Nieuwe sidebars met gebruiksvriendelijke schuifregelaars voor de volume- en klimaatregeling bieden directe en nauwkeurige bediening van de belangrijkste functies, ongeacht het weergegeven menu. Ongeveer 80 procent van de functies kan worden bediend met slechts twee tikken vanuit het startscherm. Haptische feedback zorgt voor extra gevoel bij en communicatie met de gebruiker.

Geïntegreerde Amazon Alexa voice AI4 en Land Rover stembedieningssystemen helpen de bestuurder zijn ogen op de weg te houden terwijl hij functies bedient en instellingen wijzigt. Geavanceerde Software Over The Air-updates zorgen ervoor dat de Range Rover altijd is voorzien van de nieuwste software, waardoor de auto en alle functies met de jaren steeds beter worden.

De nieuwe Country Road Assist-technologie is voor het eerst aanwezig in de Range Rover. Het verhoogt het comfort van alle inzittenden en zorgt dat de bestuurder relaxter kan rijden als hij Adaptive Cruise Control heeft ingeschakeld. Het intelligente systeem gebruikt navigatiegegevens om automatisch en soepel de snelheid aan te passen aan bochten en snelheidslimieten op de route.

Dynamic Response Pro2 (elektronische rolstabilisatie) tilt de stabilisatie van de Range Rover carrosserie naar een ongekend hoog niveau. De technologie reduceert het overhellen van de carrosserie in bochten en zorgt daarmee voor een nóg relaxter en aangenamer rijgedrag. Het systeem gebruikt actuatoren die op elke as tot 1.400 Nm koppel kunnen uitoefenen.

De ongeëvenaarde offroad-capaciteiten van de Range Rover zijn ook verbeterd met de introductie van Adaptive Offroad Cruise Control. Dat is een functie van het geavanceerde Terrain Response 2®-systeem en helpt de bestuurder bij rijden op uitdagend terrein door een constant tempo aan te houden dat geschikt is voor de ondergrond. De bestuurder kan kiezen uit vier comfortinstellingen en het systeem past de rijsnelheid daarop aan, zodat de bestuurder zich volledig kan concentreren op het rijden en sturen in lastig terrein.

De Range Rover is leverbaar vanaf € 146.623. 

Cijfers op basis van officiële tests door de fabrikant, uitgevoerd volgens de EU WLTP-wetgeving, met een volle accu. Cijfers uitsluitend bedoeld voor vergelijkingsdoeleinden; resultaten kunnen in de praktijk afwijken. Cijfers voor CO2-emissie, brandstof- en stroomverbruik en actieradius kunnen variëren, afhankelijk van factoren als rijstijl, omstandigheden, belading, gemonteerde velgen, banden en accessoires, route en conditie van de accu. Cijfers gelden voor Europese EU6-markten; andere certificeringen voor verbruik en actieradius zijn te vinden op www.landrover.com. Alle cijfers m.b.t. emissie, verbruik en elektrische actieradius zijn EU WLTP (TEL) gecombineerd.

Dynamic Response Pro behoort tot de standaarduitrusting van de P530 en P550e. Het systeem is optioneel voor de D300, D350 en P460e, altijd gekoppeld aan het Electronic Active Differential met Torque Vectoring by Braking.

Functies, opties en beschikbaarheid van Pivi Pro zijn marktafhankelijk – vraag de dealer naar de beschikbaarheid op de lokale markt en de gebruiksvoorwaarden. Voor bepaalde functies is een geschikte simkaart met een geschikt datacontract vereist, waarvoor een nieuw abonnement vereist is na de eerste periode die door de dealer wordt geadviseerd. Mobiele connectivity is niet op alle locaties gegarandeerd.

Functies in de auto mogen alleen door de bestuurder worden gebruikt als dat veilig kan. De bestuurder moet te allen tijde de volledige controle over de auto behouden. Amazon Alexa Voice AI is alleen beschikbaar in bepaalde markten. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn dochterondernemingen. Bepaalde Alexa-functies zijn afhankelijk van smart home-technologie. Voor gebruik van Amazon Alexa is een Amazon-account vereist.