RANGE ROVER VELAR: VERFIJNDER, SLIMMER EN NU OOK ALS PHEV

De Range Rover Velar is aantrekkelijker, duurzamer en slimmer dan ooit dankzij een grondige upgrade. Land Rover introduceert onder meer een efficiënte P400e Plug-in Hybride, maar ook nieuwe Pivi-infotainmentsystemen en elegante nieuwe designfeatures.

De Range Rover Velar – gepositioneerd tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport – biedt klanten de perfecte balans tussen design en technologie. En vanaf nu ook met elektrische power. De Velar P400e combineert efficiency met performance dankzij een 221 kW (300 pk) sterke 2.0 liter viercilinder Ingenium-benzinemotor en een 105 kW sterke elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt maar liefst 297 kW (404 pk) met een systeemkoppel van 640 Nm. Dit resulteert in een acceleratie van 0 naar 100 km/uur van slechts 5,4 seconden.

 

P400e Plug-in Hybride

De geavanceerde elektromotor wordt gevoed door een 17,1 kWh lithium-ion-accu, geplaatst onder de vloer van de bagageruimte. Met Fast Charging (32 kW gelijkstroom) is de accu in een half uur van 0 tot 80 procent op te laden. Met een wallbox thuis, met een capaciteit van 7 kW, kan dat in 1 uur en 40 minuten. Met een volle accu kan deze nieuwe Range Rover Velar P400e tot wel 53 kilometer volledig elektrisch en lokaal emissievrij rijden. De puur elektrische actieradius is ruim voldoende voor het meeste woon-werkverkeer (ongeveer 20 kilometer in Nederland) in de EV-modus zonder onderweg te moeten opladen. Het gemiddelde brandstofverbruik is beperkt tot 2,2 l/100 km* met een gemiddelde CO2-emisise vanaf 50 g/km*.

Nieuwe Ingenium-motoren

Voor het eerst introduceert Land Rover ook nieuwe 3.0 liter zes-in-lijn Ingenium-motoren in de Range Rover Velar. De nieuwe in eigen huis ontwikkelde motoren zijn verkrijgbaar als D300 (221 kW (300 pk)/650 Nm diesel) en als P400 (294 kW (400 pk)/550 Nm benzine). Al deze versies zijn standaard uitgerust met vierwielaandrijving en luchtvering voor het kenmerkende Range Rover-comfort. De nieuwste vier- en zescilinder Ingenium benzine- en dieselmotoren zijn voor het eerst ook met Mild Hybride-techniek verkrijgbaar voor een lager brandstofverbruik en lagere emissies. Het kan tijdens remmen en gas los de kinetische energie die anders verloren gaat, terugwinnen. Die energie wordt opgeslagen in een aparte 48-volt lithium-ion-accu, geplaatst onder de vloer van de bagageruimte. Deze accu levert energie voor de elektromotor als die de verbrandingsmotor ondersteunt bij accelereren en ondersteunt het verfijnde stop-startsysteem. De P400 sprint in slechts 5,5 seconden naar 100 km/uur. De D300 dieselmotor heeft hier 6,5 seconden voor nodig. Het gemiddelde verbruik van de D300 komt uit op 7,4 l/100 km* met een CO2-uitstoot van 196 g/km*. Hij voldoet nu all aan de emissienormen Real Driving Emissions Step 2 (RDE2) en Euro 6d-Final. Land Rover introduceert ook de nieuwe generatie viercilinder Ingenium D200 (150 kW/204 pk) MHEV dieselmotor. Deze biedt meer power, minder CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik. De CO2-uitstoot komt uit op 168 g/km*, met een gemiddeld brandstofverbruik van 6,3 l/100 km*.

 

Pivi-infotainmentsysteem

De nieuwe Velar is uitgerust met het nieuwste Pivi-infotainmentsysteem. Het slimme en intuïtieve systeem biedt de gebruiker nog meer digitaal gebruiksgemak. Een eenvoudige interface vermindert het aantal interacties om de veiligheid te vergroten. Klanten hebben ‘over-the-air’ toegang tot software-updates, waardoor ze niet meer naar een dealer hoeven te gaan voor updates. De geavanceerde connectivity zorgt ook voor minimale onderbrekingen vanwege weggevallen dekking, want het systeem scant de netwerkproviders voor het sterkste signaal. Het streamen van muziek en media was nog nooit zo makkelijk. Spotify is voor het eerst direct geïntegreerd in het infotainmentmenu. Bovendien is het mogelijk om twee telefoons tegelijk te koppelen via Bluetooth-technologie. Om snel toegang te bieden tot essentiële informatie is de Range Rover Velar uitgerust met een nieuwe 12-inch HD Interactive Driver Display. Met verbeterde weergave en een naar wens aan te passen lay-out kan de display navigatiekaarten op het volledige scherm met instructies per situatie weergeven, net als digitale meters, media, contactenlijst en infotainmentinformatie. In samenwerking met de nieuwste, optionele Head-up Display-technologie geeft de nieuwe Velar alle informatie die de bestuurder nodig heeft, zodat die zijn aandacht optimaal bij het verkeer kan houden.

 

3D Surround Camera en ClearSight Ground View

De nieuwe Range Rover Velar is verder uitgerust met nieuwe camera's die twee belangrijke nieuwe functies mogelijk maken: 3D Surround Camera en ClearSight Ground View, beide standaard aanwezig. De 3D Surround Camera geeft real time een 3D-perspectief van de omgeving rond het voertuig weer via het 10-inch touchscreen. Dit is vooral voor manoeuvres op lage snelheid handig, zoals parkeren bij een stoeprand en het in- en uitrijden van krappe plekken en voor kruispunten. De 3D Surround Camera kan ook het bovenaanzicht van de auto weergeven. Een andere innovatieve camerafunctie – mogelijk dankzij de 3D Surround Camera – is het bekroonde ClearSight Ground View. Dat koppelt op slimme wijze camerabeelden aan elkaar zodat een virtueel zicht onder de motorkap ontstaat. De motorkap wordt bij wijze van spreken onzichtbaar. Camera's in de grille en op de buitenspiegels bieden een nauwkeurige weergave van het terrein en mogelijke gevaren. Een virtueel beeld van 180 graden maakt manoeuvreren gemakkelijker bij snelheden tot 30 km/h.

 

Active Road Noise Cancellation

Dankzij Active Road Noise Cancellation-technologie is het interieur van de nieuwe Range Rover Velar stiller dan ooit. De werking van het systeem is vergelijkbaar met die van een koptelefoon met noise cancelling-technologie. Het systeem monitort continu de vibraties van het wegdek en berekent de benodigde geluidsgolven in de tegengestelde fase om het geluid te onderdrukken, zodat de inzittenden er geen last van hebben. Dat zorgt voor minder geluid en meer verfijning in het interieur, zodat de inzittenden minder vermoeid raken – vermoeidheid is een bekend verschijnsel bij mensen die langdurig blootstaan aan laagfrequent geluid. Het systeem houdt rekening met het aantal inzittenden terwijl het voortdurend zorgt voor de beste ervaring voor alle inzittenden. Het effect is subtiel, maar de reductie van minimaal 4 dB zorgt wel voor meer rust in het interieur.

 

Cabin Air Ionisation

Behalve op bescherming van het gehoor focust Land Rover zich ook op de luchtkwaliteit in de Velar. Cabin Air Ionisation verbetert de luchtkwaliteit in het interieur dankzij nanotechnologie waarmee allergenen en onplezierige geurtjes worden verwijderd. Het systeem filtert ultrakleine deeltjes (PM2,5) uit de lucht in het interieur. Inzittenden kunnen het systeem activeren met de Purify-knop op het onderste touchscreen. Op deze manier ademen inzittenden van een Velar altijd schone lucht, die zelfs schoner is dan de buitenlucht.

 

Activity Key

Ook verkrijgbaar is de tweede generatie van de Activity Key. Hiermee kan de Velar worden ver- en ontgrendeld en gestart. Het is niet nodig om de conventionele sleutel mee te nemen. Het oplaadbare apparaatje bevat ook een LCD-horloge en functioneert tot wel zeven dagen zonder tussentijds te moeten worden opgeladen. Bovendien is de Activity Key waterdicht en schokbestendig.

Een andere highlight van de nieuwe Range Rover Velar is het nieuwe stuurwiel met geïntegreerde zogeheten smart buttons. Die zijn voorbereid op komende ADAS-software-updates die over-the-air binnengehaald kunnen worden. Een nieuwe Drive Selector vervangt de transmissiedraaiknop.

 

Range Rover Velar Landmark Edition

De nieuwe Range Rover Velar is door de klant nog verder te personaliseren dankzij een combinatie van exterieur- en interieurupgrades. Er zijn twee nieuwe wieldesigns verkrijgbaar in de maten 19” en 21”. Er zijn ook nieuwe kleuren leverbaar, te weten Hakuba Silver en Portofino Blue. Land Rover levert de Range Rover Velar ook als Edition. Deze exclusieve uitvoering is gebaseerd op de R-Dynamic SE-versie en heeft als extra’s een in zwart uitgevoerd panoramadak en bijpassende zwarte lichtmetalen 20” velgen. De speciale uitvoering is uitsluitend in de kleuren Lantau Bronze metallic, Hakuba Silver, Santorini Black en Eiger Grey leverbaar.

De nieuwe Range Rover Velar is per direct te bestellen. Prijzen beginnen bij € 78.224,- voor de D200-versie. De efficiënte P400e Plug-in Hybrid is verkrijgbaar vanaf € 75.928,-.