STEUN SAMEN MET LAND ROVER HET RODE KRUIS

Land Rover Nederland steunt 3FM Serious Request

Naast ondersteuning op internationaal niveau kunnen nationale Rode Kruis afdelingen over de hele wereld rekenen op de steun van lokale Land Rover organisaties. In ons land heeft Land Rover Nederland gekozen voor samenwerking met 3FM Serious Request en het Nederlandse Rode Kruis. Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Dankzij 3FM Serious Request kan het Rode Kruis helpen bij deze stille ramp met opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, deze vrouwen helpen het leven op te bouwen, maar ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht te vragen voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

Land Rover Nederland steunt 3FM Serious Request

Internationale steun

Het wereldwijde Land Rover initiatief ‘Reaching Vulnerable People Around the World' ondersteunt het levensreddende werk van het Internationale Rode Kruis en maakt het mogelijk om kwetsbare personen in gemeenschappen verspreid over de hele wereld te bereiken. Het programma is actief in 15 landen ter ondersteuning van nationale Rode Kruis-organisaties en biedt hulp aan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. Land Rover richt zich vooral op twee zeer belangrijke humanitaire programma's. Allereerst in Sierra Leone - een land met een van de hoogste kindersterftecijfers ter wereld - waar het Rode Kruis met de steun van Land Rover afgelegen gemeenschappen kan bereiken, gezondheidszorg en veilige watervoorzieningen beter toegankelijk maakt, en de gemeenschapszin stimuleert. Ten tweede in China, waar het Chinese Rode Kruis met de steun van Land Rover mensen en gemeenschappen kan bereiken die het grootste gevaar lopen op besmetting met HIV.

Land Rover en het Rode Kruis hebben een korte film uitgebracht, waarin wordt getoond hoe in Sierra Leone het Rode Kruis en Land Rover samenwerken om jonge mensen te helpen bij het weer opbouwen van hun leven en bij het creëren van een meer hoopvolle toekomst. De film is te bekijken via https://www.youtube.com/watch?v=Bd0zZw08cAc

 

Land Rover maakt daadwerkelijk (nood)hulp mogelijk

Land Rover’s worden wereldwijd ingezet door het Internationale Rode Kruis bij hun humanitaire werkzaamheden. De technische capaciteiten van Land Rover modellen zijn één van de belangrijkste redenen waardoor de organisatie reddings- en hulpverleningsmissies zo snel mogelijk ter plaatse kan krijgen.

Goli Ameri, Onder-Secretaris Generaal voor Humanitaire Waarden en Diplomatie van het Internationale Rode Kruis, verklaart: “Het Rode Kruis is het grootste humanitaire netwerk ter wereld dat direct kan reageren op noodsituaties en uitdagingen op het gebied van ontwikkelingshulp overal op aarde. Het is van vitaal belang dat wij hulpbehoevenden binnen enkele uren na een ramp kunnen bereiken om hen levensreddende hulp te kunnen bieden. Wij worden vaak geconfronteerd met zware en moeilijk doorkruisbare gebieden waar wij doorheen moeten trekken om de zwaarst getroffenen te bereiken. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking met Land Rover, die ons zal helpen om onze rigoureuze eisen voor humanitaire werkzaamheden in de frontlinie te vervullen.”