DE BORN FREE FOUNDATION

De basis voor Land Rover's historische band met Born Free gaat terug tot het allereerste begin, toen Land Rovers werden gebruikt in de klassieke natuurfilm Born Free uit 1966, met Born Free-oprichters Virginia McKenna en Bill Travers. De eisen waren toen hetzelfde als nu: dankzij Land Rovers konden dieren in de meest afgelegen gebieden worden bereikt.

Land Rover

Land Rover ging in 2002 voor het eerst structureel samenwerken met Born Free en wij hebben onszelf verplicht om de organisatie op een praktische manier te blijven steunen met de levering van auto's en door ondersteuning van projecten voor de komende vijf jaar. Dit is een afspiegeling van onze integrale benadering voor het uitbouwen van wereldwijde duurzaamheid.

In het kader van deze samenwerking zullen Land Rover's door de Born Free Foundation worden ingezet in Kenia, Ethiopië, India en Zuid-Afrika, waar ze zullen worden gebruikt bij het belangrijke veldwerk van de organisatie. Andere steun aan de organisatie bestaat uit het ondersteunen van initiatieven op het gebied van dierenbescherming en -welzijn in andere delen van Afrika en het zuiden van Azië. Daarnaast zullen in Groot-Brittannië, waar dit goede doel haar hoofdkwartier heeft, Land Rovers worden ingezet voor logistieke ondersteuning, representatie en fondsenwerving.

Will Travers OBE, President van de Born Free Foundation, verklaarde: "De Born Free Foundation vecht aan de frontlinie van dierenbescherming en -welzijn, en om aan die frontlijn te komen, vertrouwen wij op Land Rovers. Dit is niet alleen van essentieel belang om bijzonder uitdagende locaties te bereiken, zodat wij op succesvolle wijze onze missie kunnen uitvoeren, maar ook om weer veilig terug te keren. Veiligheid, bescherming en betrouwbaarheid zijn letterlijk van levensbelang."