HET INTERNATIONALE RODE KRUIS

Het Internationale Rode Kruis is het grootste humanitaire netwerk ter wereld en bereikt 150 miljoen mensen via 189 nationale organisaties en het werk van meer dan 13 miljoen vrijwilligers.

Land Rover's lange relatie met het Rode Kruis

Land Rover's lange relatie met het Rode Kruis begon in 1954 toen wij een Land Rover Series 1 leverden aan het Britse Rode Kruis voor gebruik als mobiele apotheek in Dubai. 

De relatie werd verder versterkt in 2007 in het kader van de ontwikkeling van de Land Rover G4 Challenge. Sinds die tijd is de wereldwijde samenwerking enorm uitgegroeid en omvat onder meer 120 gedoneerde en uitgeleende auto's en het bieden van directe hulp aan meer dan 800.000 mensen. Wereldwijd hebben nog eens meer dan een miljoen mensen indirect geprofiteerd van Land Rover's steun aan het Internationale Rode Kruis, waarvoor sinds 2007 meer dan 6,4 miljoen pond bij elkaar is gebracht.

Een van de meest invloedrijke projecten van de samenwerking was de 'Journey of Discovery' expeditie in 2012. Land Rover maakte het Rode Kruis-project voor duurzaam drinkwater en sanitatie in Oeganda tot speerpunt van een ambitieuze fondsenwervings-activiteit, waarbij meer dan 16.000 kilometer werd afgelegd tijdens een expeditie van Solihull naar Beijing in China. Deze reis werd afgelegd met de 1 miljoenste Land Rover Discovery die in Solihull, de thuisbasis van Land Rover, was gebouwd. De 50 dagen durende expeditie slaagde in de doelstelling om 1 miljoen pond bij elkaar te brengen voor het project en vergrootte daarnaast wereldwijd het besef van het belangrijke werk dat door Rode Kruis-teams in Afrika wordt gedaan.

In 2013 verlengde Land Rover de wereldwijde samenwerking met het Internationale Rode Kruis met nog eens vijf jaar, met als doelstelling om tot 2018 de organisatie met zo'n 15 miljoen pond te steunen. Dit werk zal bijdragen aan Jaguar Land Rover's totale bedrijfsdoelstelling om tot 2020 via het Global Corporate Social Responsibility-programma kansen te creëren voor 12 miljoen mensen.