Door de uitdagende condities van de legendarische Silk Trail route te overwinnen, bewezen drie Range Rover diesel-hybride prototypes dat het model de meest capabele hybride ter wereld is.

Range Rover next to an elephant

Als extreme eindtest van de ontwikkelingsafdeling, vertrokken drie Range Rover Hybrids uit Solihull voor een expeditie van 16.800 km via de verlengde Silk Trail naar Mumbai, India. Na 53 dagen bereikten ze hun bestemming. Tijdens deze reis reden de auto's dwars door Europa en centraal Azië, waarbij klassieke Silk Trail-steden als Bukhare en Samarkand werden aangedaan op weg naar de ultieme uitdaging: het Himalaya gebergte.

Range Rover vehicles driving in mud

De grote hoogte van het Tibetaanse plateau was voor de Range Rover Hybrids een onbekende technische uitdaging. In de ijle lucht rond 5.000 meter hoogte betekende de lagere atmosferische druk een uidaging voor motoren en koelsystemen - en ook voor de inzittenden van de Land Rovers. Meer dan een derde van het 14-koppige team had last van hoofdpijn en twee personen moesten extra zuurstof toegediend krijgen. Maar de Hybrides onthulden een voordeel. De elektromotoren compenseerden de efficiency- en prestatieverlagende effecten van het lage zuurstofgehalte in de lucht op de verbrandingsmotoren.

Land Rover Riding on Hilly Road

Bij aankomst in Mumbai bleek dat de zwaar beladen en intensief gereden Hybrids een gemiddeld verbruik hadden gerealiseerd van 15,5-15,7 km/l (6,45-6,37 l/100 km); een bevestiging dat de Range Rover Hybrids niet alleen even robuust zijn als elke andere Land Rover, maar ook bijzonder efficiënt. Een magnifiek offroad-model, berekend op elke uitdaging.

Range Rover vehicles driving through a desert