RANGE ROVER VELAR VERKOZEN TOT MOOISTE AUTO TER WERELD

Grey Range Rover 2019 World Car Design of the Year

De Range Rover Velar is verkozen tot de fraaist ontworpen auto ter wereld en wint daarmee de titel World Car Design of the Year tijdens de World Car Awards 2018.

De Velar voegt glamour, moderniteit en élégance toe aan de Range Rover familie en biedt een unieke combinatie van uitstekend design en doordachte technologie.

Dr Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover: “De Range Rover Velar is een uitmuntende, superieure SUV. Verleidelijke moderniteit, spraakmakend design, innovatieve Touch Pro Duo-infotainmenttechnologie en een duidelijke focus op duurzaamheid - wat een combinatie! Dit product spreekt voor zichzelf. Na de F‑TYPE, Evoque en F‑PACE wint nu ook de Range Rover Velar de titel World Car Design of the Year. Dit betekent veel voor ons. Ik voel mij zeer vereerd en ik wil alle leden van de jury bedanken voor hun vertrouwen en steun in het aanmoedigen van het Land Rover team om door te gaan op hun unieke weg. Ik wil ook ons Velar-team danken voor hun passie en toewijding. Zij hebben dat stapje extra gezet en grenzen verlegd om tot buitengewone oplossingen te komen.”

Het opvallende design van de Range Rover Velar wordt gekenmerkt door perfecte proporties en een prachtig silhouet. Zijn zeer ranke Matrix-laser LED-koplampen, uitklapbare en verzonken portiergrepen en strakke Touch Pro Duo-infotainmentsysteem zijn allemaal kenmerken van de minimalistische designfilosofie van Range Rover.

Gerry McGovern, Chief Design Officer van Land Rover: “De voortdurende evolutie van onze designfilosofie wordt gedreven door een niet-aflatende focus op het creëren van bijzonder verleidelijke auto's waar klanten een leven lang van houden. De Range Rover Velar voegt een nieuwe dimensie van moderniteit toe aan de Range Rover familie, met een overvloed aan innovatieve technologieën. Een genot om in te rijden! Wij zijn vereerd door de erkenning van de jury voor de onvermoeibare inzet van onze ontwerpers en ingenieurs om een auto te bieden met een aantrekkelijk design, technologie op maat en relevante innovaties die samenkomen in een auto met een onweerstaanbare aantrekkingskracht.”

De luxe SUV won van de Volvo XC60 en de Lexus LC 500 en bemachtigde de World Car Design of the Year Award. De jury van de World Car Awards bestaat uit 82 invloedrijke autojournalisten uit 24 landen.

Het succes van de Velar volgt op de dubbele overwinning voor de Jaguar F-PACE in 2017. De Velar werd vorig jaar geïntroduceerd en is vernoemd naar de codenaam van het originele concept van de Range Rovers van eind jaren 60. Hij vult de ruimte tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport.

Men kan kiezen uit zes motoren: van de schone en alerte 180 pk 2.0 liter Ingenium diesel tot de krachtige 380 pk 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor.

De Velar is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Groot-Brittannië en biedt het gebruiksgemak, de connectivity en de capaciteiten die u van een Range Rover verwacht. Met de nieuwste technologie en de toevoeging van duurzamere materialen is deze luxe SUV ontworpen om Above and Beyond te gaan.

De Range Rover Velar is nu beschikbaar bij de Land Rover dealer.

U kunt hem hier zelf configureren.