De Tianmen Mountain Road in de Hunan-regio van China heeft maar liefst 99 duizelingwekkende – en scherpe – haarspeldbochten, en klimt over een lengte van 11,3 kilometer tegen de berg op. Aan de top eindigt deze weg bij de 999 treden van een steile trap die naar de Heaven’s Gate klimt, een natuurlijke rotsboog in de bergwand, die volgens lokale mythen de poort zou vormen tussen de mensenwereld en de wereld van de goden.

Het bereiken van de Heaven’s Gate is een gigantische uitdaging. De zware bergweg die over de berg omhoog kronkelt naar dit spektakel is zo formidabel, dat er geen ruimte is voor fouten. Bovenaan de weg komen de treden van de trap, die op het steilste punt een helling heeft van 45 graden. Hoewel de rit naar boven over de 11,3 kilometer kronkelende bergweg al eerder was gedaan, is er nooit eerder een auto geweest die de gigantische uitdaging is aangegaan om zowel de weg als de 999 treden naar de top te beklimmen. Tenminste, tot nu toe.

De New Range Rover Sport PHEV beklom met gemak de uitdagende, 11,3 km lange bergweg

Om de top te kunnen bereiken is een auto nodig die zowel prestaties als capaciteiten biedt. Daarmee is de epische Tianmen Mountain Road, en de aansluitende trap, de ideale lokatie om de kracht van de New Range Rover Sport Plug-in Hybrid te demonstreren. Achter het stuur, en klaar voor de uitdaging, zit de Nederlandse coureur Ho-Pin Tung, Le Mans-winnaar en coureur bij het Panasonic Jaguar Racing Formula E-team.

Laten wij snel kijken hoe de New Range Rover Sport Plug-In Hybrid SUV presteerde bij deze unieke uitdaging, waarbij zijn prestaties en capaciteiten tot het uiterste werden beproefd en de grenzen van offroad-rijden naar een absoluut nieuw niveau werden getild.

Het project begon met een test in Groot-Brittannië, waar Ho-Pin kennismaakte met het Dragon Challenge-team op het testterrein van Jaguar Land Rover. Na de nodige berekeningen en evaluaties, begon het team met de eerste klimtests op een speciaal gebouwd testmodel van de trap, met onder 45 graden geplaatste treden, vergelijkbaar met die in China. Niet alle aspecten van deze uitdaging konden worden getest, en er bleef twijfel of deze gigantische challenge wel succesvol zou kunnen worden voltooid.

“De Dragon Challenge is de zwaarste uitdaging waarbij ik ooit betrokken ben geweest, omdat ik van tevoren absoluut niet kon zeggen of wij wel zouden slagen.”

Phil Jones, Land Rover Experience Special Projects Expert

Ondanks de enorme omvang van de uitdaging, vertrok het team naar China en al snel was het tijd om de Dragon Challenge aan te gaan.

De eerste sectie die de New Range Rover Sport Plug-in Hybrid moest overwinnen was de epische bergweg, die gewoonlijk alleen door ECO-bussen wordt gebruikt, met chauffeurs die speciaal worden getraind voor zijn 99 gevaarlijke haarspeldbochten.

De New Range Rover Sport Plug-in Hybrid combineert vermogen en superieure rijdynamiek, perfect voor de eerste sectie van de Dragon Challenge. Met zijn 297 kW/404 pk uit een combinatie van Si4 Ingenium benzinemotor en 85 kW elektromotor, maakte de hybride SUV licht werk van de uitdagingen van de steile, kronkelende bergweg.

De superieure handling van de auto was perfect voor de scherpe haarspeldbochten

Elke haarspeldbocht was een test voor de vaardigheden en capaciteiten, maar de superieure handling, ondersteund door het Terrain Response 2-systeem, zorgde dat de New Range Rover Sport met gemak alle 99 haarspeldbochten wist te nemen.

Zodra deze gigantische ‘slalom’ was afgelegd, moest de hybride SUV zorgvuldig naar de onderzijde van de trap worden gemanoeuvreerd, waarna hij kon beginnen aan het laatste deel van de uitdaging: een extreme offroad-beklimming van de 999 steile treden.

De rit tegen de torenhoge trap van 45 graden met 999 treden was nog nooit eerder gedaan

Na Terrain Response in de stand Modder/Sporen te hebben gezet, en dankzij het gecombineerde vermogen van 404 pk en het directe koppel van de elektromotor, kwam de New Range Rover Sport Plug-in Hybrid razendsnel in actie. Door optimaal gebruik te maken van de constante vermogensontwikkeling die te danken is aan de combinatie van benzine- en elektromotor, waagde de hybride 4x4 ‘s werelds eerste poging om de top van de trap per auto te bereiken.

Na een krachtige beklimming van de steile trap, die regelmatig aan het zicht werd onttrokken door de mist die altijd rond de berg hangt, wist de New Range Rover Sport Plug-in Hybrid succesvol de top te bereiken.

De New Range Rover Sport PHEV heeft de Tianmen Mountain overwonnen
De New Range Rover Sport PHEV heeft de Tianmen Mountain overwonnen

De hybride SUV voltooide de nooit eerder uitgevoerde uitdaging van 99 haarspeldbochten, 999 treden en het langzame manoeuvreren aan de onderzijde van de trap in de indrukwekkende tijd van slechts 22 minuten en 41 seconden. Aan de finish was het feest voor het Range Rover Sport Dragon Challenge-team; de kroon op het succesvol voltooien van deze uitdaging, de jongste in een reeks zware Driven Challenges.

Dankzij een combinatie van de toonaangevende capaciteiten, de enorme en continue kracht van de hybride aandrijving, en de stuurmanskunst van de coureur, wist het team deze monumentale uitdaging succesvol te voltooien.

Maar het waren vooral het enorme vermogen, de prestaties en de capaciteiten van de New Range Rover Sport Plug-in Hybrid die het team in staat stelden om de Dragon Challenge succesvol te voltooien. Daarmee is het de eerste auto die de 99 haarspeldbochten en de 999 treden van de Tianmen Mountain heeft overwonnen.

NEW RANGE ROVER SPORT PLUG-IN HYBRID

ONTDEK DE AUTO DIE DE DRAGON CHALLENGE HEEFT OVERWONNEN

MEER DAN U VERWACHT

Bekijk de auto die de haarspeldbochten en steile treden van de Dragon Challenge heeft overwonnen, en ontdek de indrukwekkende kracht van een Plug-in Hybrid SUV.

SPANNEND RIJPLEZIER

Ga eens verder dan uw normale woon-werkverkeer met Land Rover Experience. Ontdek de ongeëvenaarde capaciteiten van uw auto en leer van professionals de kunst van het offroad-rijden in het comfort van een Land Rover.

ONTDEK EEN NIEUWE KRACHT

Ontdek onze Plug-in Hybrid met benzine- en elektromotor, en beleef hoe prestaties en verfijning perfect samengaan om ongeëvenaarde capaciteiten te bieden.