Defender staat voor pure kracht, beleving en moderne luxe. Wij trekken met de nieuwe Defender de wilde natuur in, langs grootse landschappen en gastronomische, luxueuze hotspots in België en Noord-Frankrijk. Van de krijtrotsen aan de Côte d'Opale tot aan het prachtige Domaine du Marquenterre: de Defender is een perfecte partner om zelfs het meest ongetemde terrein te overwinnen, in een comfortabel en state-of-the-art jasje.

Waar architectuur en avontuur elkaar ontmoeten

Beginnen doen we goed, met een bezoek aan het unieke restaurant van Willem Hiele in Oostende op slechts 244 kilometer van Utrecht. Midden in de polders staat de architectonische parel, ontworpen door de Belgische kunstenaar-architect Jacques Moeschal, in een sterk contrast met de omgeving. Het pand is imposant, robuust aan de buitenkant, maar verfijnd en luxueus vanbinnen, net zoals de nieuwe Defender. De prachtige wilde natuur rondom biedt het perfecte vertrekpunt voor een avontuurlijke roadtrip naar het noorden van Frankrijk.

Een perfecte koffiepauze

Met de handen aan het stuur en de blik gericht op de (on)verharde weg voor ons, flitsen de majestueuze natuurgebieden voorbij. Niet ver van de Belgische grens, in het Franse departement Nord-Pas-de-Calais, ligt de indrukwekkende kalkrots Cap Blanc-Nez. De combinatie van woeste golven, frisse zeelucht en weelderig groen maken de locatie bovendien tot een uitstekende plek om tot rust te komen en een band met de natuur te zoeken. Op het juiste punt en bij helder weer kunt u bovendien ver over het Kanaal een glimp opvangen van Engeland, het thuisland van de Defender.

Ongekende gastronomie

Het tweesterrenrestaurant La Grenouillère staat bekend om een moderne Franse keuken, waarin chef Alexandre Gauthier op een unieke, maar steeds authentieke manier experimenteert. De locatie en het interieur werden onder handen genomen door architect Patrick Bouchain en getransformeerd naar een hedendaagse plek waar vrijheid en expressie in koken de scepter zwaaien. Dat het restaurant ook nog eens wordt omringd door rijk en overvloedig groen, past perfect bij het sentiment en de bedoeling van deze roadtrip.

Sterrenhotel

Een avontuur met de Defender vraagt om een overnachting in alle luxe en comfort. Na een gastronomische verwennerij in het sterrenrestaurant La Grenouillère, kun je er ook heerlijk overnachten. Men moet zich vooral niet laten misleiden door de benaming van de accommodatie, want ‘The Huts’ zijn allesbehalve dat. Prachtige kamers die zijn omgeven door weelderig groen en die toegang bieden tot een eigen terras. Dankzij het unieke ligbad in de binnentuin van deze setting wordt ontspanning naar een nieuw en vooral luxueus niveau getild. Waar wij de dag startten in de krachtige Defender in de wilde natuur, eindigen wij deze in dezelfde pracht, maar in een andere en vooral rustigere omgeving.

Krachtig afsluiten

Bartel ontwaakt door het zachte licht van de opkomende zon, klaar voor het volgende avontuur tussen de duinen van het fantastische en uitgestrekte Domaine du Marquenterre. Dit natuurreservaat ligt aan de baai van de Somme en staat bekend om de vele zeldzame vogelsoorten die er zijn te vinden. Een wild terrein van zo’n 1.000 hectare waar de kracht en kunde van de Defender onbegrensd kunnen schitteren.

Het Land Rover Experience-programma 

Een onroad- en offroad-avontuur hoeft niet altijd ver weg te zijn. Zo kunt u via het Land Rover Experience-programma ook in Nederland exclusieve belevenissen boeken: van een cursus om uw 4x4-rijtechnieken te verbeteren tot diverse teambuildingactiviteiten op maat. Ontdek het Land Rover Experience-programma, de prijzen en mogelijkheden.
https://www.landrover.nl/experiences/land-rover-experience/index.html

Overtuigd van een roadtrip naar Marquenterre? Via de Belgische website boekt u gemakkelijk een trip naar het Noord-Franse natuurgebied met uw eigen Defender.
https://experience.landrover.be/nl/adventure/de-marquenterre.html

THE PERFECT STORM CHALLENGE

Dat ook de Land Rover plug-in electric hybrid-modellen tegen extreme weersomstandigheden zijn opgewassen, blijkt uit de challenge die Land Rover aanging met wereldkampioen kitesurfen Youri Zoon. Zij bonden tijdens 'The Perfect Storm' op het strand van Terschelling de strijd aan met elkaar én met de elementen.

MET EEN RANGE ROVER DOOR DUITSLAND OP ZOEK NAAR DE MOOISTE KASTELEN

Yannick De Pauw neemt de Range Rover mee op een tocht langs de mooiste kastelen van Duitsland.