EEN DROOM GAAT IN VERVULLING

Sergio Herman en Anton Corbijn samen

Een diepe wens van chef-kok en Range Rover ambassadeur Sergio Herman is in vervulling gegaan. Tijdens een lunch in Antwerpen mocht hij een zeer speciale foto in ontvangst nemen, gemaakt door niemand minder dan Anton Corbijn. Een geslaagde ontmoeting tussen twee creatieve uitblinkers, mede mogelijk gemaakt door Range Rover, bereikte op deze manier een succesvolle conclusie.

Sergio Herman heeft het nodige bereikt in zijn leven. Als aanvoerder van de Sergio Herman Group is hij de drijvende kracht achter een aantal van de meest spraak- en smaakmakende restaurants in Nederland en België. Hij is kok, ondernemer en leider, altijd met een volstrekt eigen visie en signatuur. Net als Range Rover, een merk waarvan hij trots ambassadeur is, heeft hij een unieke en eigenzinnige kijk op verfijning.

 

DE DROOM

Het ene moment kan Sergio bezig zijn met een nieuwe creatie in de keuken, en het volgende met het aansturen van nieuw talent in een van zijn restaurants. Wie leidt moet inspireren, wie creëert moet geïnspireerd raken. Voor een chef is zo’n wisselwerking van groot belang. Uit gesprekken die hij met Range Rover over dit onderwerp voert, blijkt dat Sergio ook buiten zijn eigen discipline inspiratie vindt, zoals in het oeuvre van Anton Corbijn van wie hij een groot bewonderaar is. Ook ontglipt hem dat hij het een enorme eer zou vinden als deze hem zou fotograferen.

De naam Anton Corbijn behoeft nauwelijks introductie: de Nederlander legde in zijn carrière grootheden als Lucian Freud, U2, Gerhard Richter, Depeche Mode, Clint Eastwood, Miles Davis, Luciano Pavarotti, Martin Scorsese, David Bowie, Marlene Dumas en de Rolling Stones op de gevoelige plaat vast en regisseerde veelgeprezen films en videoclips. Zijn foto’s in contrastrijk zwart-wit, met hun imperfecte, eerlijke ondertoon, zijn overal ter wereld een begrip.

Kan Range Rover helpen om deze lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan? Als Range Rover rijder is ook Anton tenslotte geen onbekende, en al gauw wordt besloten om een poging te wagen. Enkele e-mails en telefoontjes later kan de fotoshoot worden gepland. De setting: Sergio’s eigen New Range Rover, op het strand bij zijn restaurant AIRrepublic in Cadzand. In het hart van de streek waar hij opgroeide en die hem nog altijd zo dierbaar is.

Sergio Herman and Anton Corbijn

DE SESSIE

De uiteindelijke ontmoeting van Anton en Sergio voor de fotosessie wordt gekenmerkt door wederzijdse bewondering en respect. Het gesprek komt gemakkelijk op gang tussen de twee creatieve meesters met een gemeenschappelijke passie voor goed eten, kunst en Range Rover. Anton’s scherpe oog vindt ondertussen haarfijn de juiste hoek en belichting, en hij laat zijn fotocamera gretig klikken. Het fotograferen duurt slechts kort, daarna is het een kwestie van zorgvuldig de beste foto selecteren en deze op de juiste manier afdrukken. Zonder photoshop of andere uitvoerige bewerkingen, want dat is hoe Anton te werk gaat.

 

DE FOTO

Het ingelijste resultaat mag er zijn: chef, ondernemer en leider Sergio Herman is vereeuwigd zoals de vele artiesten die hem voorgingen, geheel op Corbijn’s wijze. En zoals kenmerkend is voor Anton’s werk, lijkt ook in deze foto de essentie achter de persoon tevoorschijn te komen. Ook Range Rover mag trots zijn, vanwege de karakteristieke achterklep van de New Range Rover die op de foto een figurantenrol mag spelen. Kortom, het contact tussen de twee meesters heeft een nieuw meesterwerk opgeleverd.

Two men displaying photo portrait