BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

Het is onze doelstelling om onze onderneming op een verantwoorde en duurzame wijze te laten groeien, zodat wij van waarde kunnen zijn voor onze klanten, onze onderneming en de totale economie.

DR RALF SPETH

LIFE CYCLE IMPACT

Om de totale ecologische belasting van onze producten en processen te bepalen, maken wij gebruik van Life Cycle Assessment om toekomstige onderzoeks- en productontwikkelingen te bepalen.

AFVAL ALS WAARDEVOLLE GRONDSTOF

Reduceren van afval en watergebruik zijn prioriteiten. In toenemende mate herkennen wij de waarde van onze grondstoffen door innovatieve manieren te zoeken om ze opnieuw te gebruiken of te recyclen.

REDUCEREN VAN ONZE CO2-EMISSIE

Wij zoeken continu naar nieuwe manieren om onze CO2-emissie te reduceren. Daarbij streven wij voor 2020 naar een reductie met 30% van de emissies van onze productieprocessen.

KANSEN CREËREN VOOR 12 MILJOEN MENSEN

Wij ondersteunen lokale en mondiale gemeenschappen met projecten voor humanitaire hulp & gezondheid, educatie, design, technologie & talent, milieu en natuurbescherming, via ons 2020 Global Corporate Social Responsibility-programma.

ENVIRONMENTAL RESPONSIBILITY

ENVIRONMENTAL RESPONSIBILITY

DUURZAME PRODUCTIE.

Naast het ontwikkelen van duurzame productieprocessen over de hele wereld en zorgen dat onze faciliteiten voldoen aan de hoogste wereldwijde normen, starten wij met totaal nieuwe processen om efficiency te maximaliseren en afval te minimaliseren. Wij hebben ook grote verbeteringen gerealiseerd bij het reduceren van watergebruik, energieverbruik en afvalproductie.

ENVIRONMENTAL RESPONSIBILITY

ENVIRONMENTAL RESPONSIBILITY

EMISSIES REDUCEREN

Hoe produceer je meer auto's bij het gelijktijdig reduceren van emissies? Dat is een uitdaging waar wij aan blijven werken door het verbeteren van alle aspecten van onze fabrieksprocessen en logistiek, tot het investeren van miljarden in nieuwe producten en faciliteiten, onderzoek en ontwikkeling. Meer informatie vindt u in ons Duurzaamheidsrapport

ENVIRONMENTAL RESPONSIBILITY

ENVIRONMENTAL RESPONSIBILITY

CO2-COMPENSATIE

Wij compenseren 100% van de emissies die worden geproduceerd tijdens de assemblage van onze auto's en maken gebruik van CO2-compensatie om te investeren in lokale projecten over de hele wereld. Zo hebben wij bijvoorbeeld de distributie van innovatieve LifeStraw waterfilters aan meer dan 1.200.000 mensen in het westen van Kenia gesteund. Dat betekent dat zij niet langer het water hoeven te koken om het veilig drinkbaar te maken.

/
Mindshare

ONZE LIFE CYCLE-FILOSOFIE

De waardevolle resultaten van ons Life Cycle Assessment-proces helpen ons bij het creëren van de meest duurzame generatie van Land Rover modellen ooit.

Mindshare

LICHTGEWICHTHEFFEN

Door het gewicht van carrosserie en onderdelen te reduceren, kunnen wij onze auto's efficiënter maken, met behoud van de uitstekende prestaties die onze klanten verwachten.

Mindshare

UITGEBREIDER GEBRUIK VAN DUURZAME MATERIALEN

Als een maatschappelijk verantwoorde onderneming, hebben wij een lange termijn-visie van een uitgebreider gebruik van natuurlijke materialen, zoals natuurrubber, gerecycled aluminium en biokunststoffen.

NIEUWE DIESEL, BENZINE OF PHEV?

Of u nu regelmatig rijdt in stadsverkeer, met vaak starten en stoppen, of langere ritten op de snelweg maakt, met deze vijf vragen kunt u snel een weloverwogen beslissing nemen over uw volgende auto.

SOCIAL RESPONSIBILITY

SOCIAL RESPONSIBILITY

INSPIREREN VAN TOEKOMSTIGE INGENIEURS

Een van onze doelstellingen is om de volgende generatie van ingenieurs de mogelijkheden en vaardigheden te verschaffen om een nieuwe innovatiegolf te realiseren. Tot nu toe hebben zo'n 200.000 kinderen deel genomen aan ons Inspiring Tomorrow's Engineers-programma. Wij creëren ook mogelijkheden voor getalenteerde jonge mensen om in te stromen in onze Apprentice-programma's.

SOCIAL RESPONSIBILITY

SOCIAL RESPONSIBILITY

APPRENTICE-PROGRAMMA

Ons bekroonde Apprenticeship-programma is aantrekkelijk voor talloze jongeren als opstap naar een carrière in autodesign, -techniek en -technologie. Apprentices verdienen een salaris terwijl ze leren en hebben vooruitzicht op interessante carrièrekansen over de hele wereld. Elk jaar hebben wij plaatsen beschikbaar voor een aanzienlijk aantal jonge mensen.

SOCIAL RESPONSIBILITY

SOCIAL RESPONSIBILITY

REACHING VULNERABLE PEOPLE

Land Rover werkt samen met nationale Rode Kruis-organisaties over de hele wereld aan projecten die variëren van hulp aan mensen in nood, voorbereiding op mogelijke rampen en bij economische problemen. Zo werkt Land Rover in Groot-Brittannië bijvoorbeeld samen met het Britse Rode Kruis om praktische, dagelijks hulp te bieden aan kwetsbare groepen in afgelegen plaatsen die te maken krijgen met verschillende soorten problemen. Een voorbeeld hiervan is thuiszorg voor ouderen na een verblijf in het ziekenhuis.

SOCIAL RESPONSIBILITY

SOCIAL RESPONSIBILITY

LEEUWBESTENDIGE BOMA'S

Een boma is een omheining gemaakt van lokale materialen en wordt gebruikt om mensen en vee te beschermen tegen leeuwen en andere roofdieren. Hierdoor worden tegelijkertijd de leeuwen beschermd, omdat de herders niet langer een reden hebben om op de leeuwen te jagen. Wij werken samen met de Born Free Foundation om boma's te bouwen in Kenia's Amboseli National Park om daarmee zo'n 2.500 mensen en 32.500 dieren te beschermen.

/

ONZE PARTNERS

Mindshare

HET INTERNATIONALE RODE KRUIS

Sinds 1954 werken wij samen met het Rode Kruis; helpen wij hen afgelegen gebieden te bereiken.

Mindshare

DE BORN FREE FOUNDATION

Land Rover en Born Free werken samen aan het beschermen van wilde dieren en hun leefgebieden.

-

ROYAL GEOGRAPHICAL SOCIETY (WITH IBG)

Land Rover steunt de Royal Geographical Society (with IBG) al meer dan 25 jaar, waarbij onder meer expedities en activiteiten worden gesteund en de Land Rover Bursary wordt georganiseerd.