WiFi-hotspot biedt een 3G-WiFi-hotspot in uw auto, waarmee passagiers tot wel 8 apparaten kunnen verbinden met internet.

Met WiFi-hotspot blijft u altijd verbonden. U en uw passagiers kunnen via een in de auto ingebouwde krachtige 3G-hotspot verbinding maken met internet. Er kunnen tot acht apparaten worden aangesloten om onderweg contact te houden met uw werk, leven en entertainment.

De betrouwbaarheid van de internetverbinding wordt verhoogd door via de krachtige externe antenne van de auto verbinding te maken met het lokale 3G-netwerk, in plaats van via een smartphone.

Plaats een data-only-SIM-kaart in de kaartlezer van uw Land Rover en schakel via het touchscreen WiFi-hotspot in. Via een dakantenne wordt vervolgens door het lokale mobiele 3G-netwerk een datasignaal beschikbaar gesteld. Dit zorgt voor een sterkere dataverbinding, omdat het ‘blokkeereffect’ van de metalen autoconstructie wordt gereduceerd.

Zodra de 3G-hotspot actief is, kunt u uw smartphone of tablet via de verbindingsfuncties van het apparaat met de hotspot verbinden.

Voor hulp bij het instellen van uw WiFi-hotspot kunt u terecht bij uw dealer.

Afhankelijk van de mobiele serviceprovider en het soort mobiele abonnement kunt u de data gebruiken van het abonnement dat u al hebt. Sommige providers bieden abonnementen met twee SIM-kaarten, de extra SIM-kaart kunt u gebruiken voor uw WiFi-hotspot. Dit betekent dat uw WiFi-hotspot en uw mobiele telefoon de data via hetzelfde abonnement gebruiken en u één rekening ontvangt.

WiFi-hotspot kan alleen worden geïnstalleerd in auto's met Connect.

Er zijn twee SIM-kaartformaten beschikbaar, afhankelijk van welk InControl infotainmentsysteem u kiest.

- Touch vereist een 2FF-SIM-kaart (mini-SIM-kaart)

- Touch Pro vereist een 3FF-SIM-kaart (micro-SIM-kaart)

Bepaalde InControl-functies zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Voor meer informatie over beschikbaarheid en volledige voorwaarden kunt u contact opnemen met een Land Rover dealer. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.