UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

DISCOVERY SPORT

DE VEELZIJDIGE, COMPACTE SUV NU OOK BESCHIKBAAR ALS PLUG-IN HYBRID

VANAF

 57.651

CO2 EMISSIES gecombineerd g/km

Vanaf 44††

BRANDSTOFVERBRUIK gecombineerd l/100 km

Vanaf 2,0††

UW HUIDIGE CONFIGURATIE

Wordt dit uw nieuwe Land Rover? Zet dan nu de volgende stap.

DESIGN

BEKIJK EXTERIEUR

De Discovery Sport onderscheidt zich door een krachtige interpretatie van het Discovery-DNA.

Please enable javascript on your browser.

DESIGNKENMERKEN

De Discovery Sport onderscheidt zich door markante contouren, perfect afgestemde verhoudingen en kenmerkende designelementen.

Please enable javascript on your browser.

BEKIJK INTERIEUR

Een fraai programma interieurafwerkingen biedt u de mogelijkheid om uw Discovery Sport nog verder te personaliseren. Er is keuze uit vijf interieurafwerkingen.

KLIK EN ONTDEK

KLIK EN ONTDEK

 • DISCOVERY SPORT

  De krachtige interpretatie van het Discovery DNA versterkt het design van de Discovery Sport. Van druk stadsverkeer tot een reis door de natuur, met de Discovery Sport beleeft u elk avontuur in stijl.

 • DISCOVERY SPORT R-DYNAMIC

  De Discovery Sport R-Dynamic is krachtig en sportief. De Discovery Sport R-Dynamic HSE is, naast de kenmerken van de standaarduitvoering, uitgerust met 20" 'Style 5089' lichtmetalen velgen en 14-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen met memoryfunctie voor de bestuurdersstoel.

 • DISCOVERY SPORT URBAN EDITION

  De Discovery Sport Urban Edition is het summum van dynamisch design. Verkrijgbaar in zes lakkleuren, met 18" lichtmetalen velgen 'Style 5075' en interieurafwerking in Shadow aluminium.

 • DISCOVERY SPORT BLACK

  Voor wie meer vermogen wenst. De Discovery Sport Black is uitgerust met een 2.0 liter benzinemotor en, exclusief voor deze uitvoering, tevens met Active Driveline voor een nog betere handling.

VEELZIJDIGHEID

5+2 ZITPLAATSEN

Deze interieurconfiguratie biedt voldoende ruimte aan uzelf en zes vrienden. In de bagageruimte beschikt u over een bruto inhoud van 157* liter. Dat is gelijk aan een inhoud van 115* liter volgens de VDA-norm, gemeten met massieve blokken.

5 ZITPLAATSEN

Neem al uw extra uitrusting mee. De standaard vijfzits interieurconfiguratie biedt een bruto inhoud van 1.179* liter, met een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 963* liter.

4 ZITPLAATSEN

Klap een van de zitplaatsen achterin neer en profiteer van een grotere bruto inhoud van 1.302* liter. Dit is gelijk aan een bruikbare inhoud volgens de VDA‑norm van 1.085* liter, zodat u ook die extra bagage nog kunt meenemen.

3 ZITPLAATSEN

Wanneer u samen met twee vrienden reist, biedt deze configuratie van de Discovery Sport ruimte aan alle bagage ‑ met een bruto inhoud van 1.548* liter, en een inhoud volgens de VDA-norm van 1.330* liter.

2 ZITPLAATSEN

Wanneer u de tweede zitrij neerklapt, kunt u gemakkelijk grotere voorwerpen meenemen. De bruto inhoud van de bagageruimte wordt daarmee vergroot tot 1.794* liter. De inhoud volgens de VDA-norm bedraagt dan 1.574* liter.

De bruto inhoud geldt als standaard in de auto-industrie en wordt gemeten door de bagageruimte via simulatie te vullen met vloeistof. De VDA-inhoud wordt gemeten met massieve blokken (200 x 50 x 100 mm) en is een indicatie van de hoeveelheid praktische bagageruimte in de auto.

 • CLEARSIGHT-ACHTERUITKIJKSPIEGEL

  De inhoud en afmeting van de bagageruimte is toonaangevend; u kunt alle sportuitrusting, boodschappen of koffers kwijt. Maar kunt u de weg achter u nog zien in de achteruitkijkspiegel? Met de ClearSight-achteruitkijkspiegel1 hebt u altijd onbelemmerd zicht op de weg achter u, ongeacht wie of wat zich achter u in het interieur of de bagageruimte bevindt.

 • ACTIVITY KEY

  Gebruik de water- en schokbestendige Activity Key2 om uw auto te ontgrendelen, vergrendelen en starten. Welke activiteiten u ook onderneemt, zoals zwemmen of hardlopen, u hoeft niet langer een conventionele autosleutel bij u te dragen.

 • MATRIX LED-KOPLAMPEN

  Matrix LED-koplampen, onderdeel van ons programma innovatieve technologieën, beschikken over een adaptieve lichtbundel die automatisch dimt en continu wordt bijgesteld om maximaal zicht te bieden en verblinding van tegemoetkomend verkeer te voorkomen.

 • BESTUURDERSONDERSTEUNING

  Kies uit een programma functies die rijden en parkeren gemakkelijker en veiliger maken. Er zijn talrijke innovatieve technologieën beschikbaar ─ alle functies zijn ontworpen om uw rijbeleving te optimaliseren en uw veiligheid te vergroten.

INTERIEURTECHNOLOGIE

PIVI EN PIVI PRO

Tot de standaard kenmerken van Pivi behoren:

- 10" touchscreen
- digitale radio (DAB+)
- nieuw ontworpen interface
- Apple CarPlay®3
- Android AutoTM4
- Remote5

Kies voor een upgrade naar Pivi Pro6 en u wordt in de auto begeleid door de nieuwste kunstmatige intelligentie, die functies biedt als het zelflerende navigatiesysteem, voor volledig connected rijden.

INFORMATIE IN ÉÉN OOGOPSLAG

U kunt kiezen uit verschillende lay-outs, waaronder 3D-navigatie op volledig scherm, rij-informatie, of snel aflezen welk nummer wordt afgespeeld – allemaal op het nieuwe, 12,3" HD Interactive Driver Display.

Het Head-Up Display7 (optie) projecteert voor het rijden belangrijke informatie op de voorruit. U leest op eenvoudige wijze de snelheid van de auto, de geselecteerde versnelling en navigatie-instructies af – het systeem biedt kristalheldere kleurenafbeeldingen met hoge resolutie.

MERIDIANTM SURROUND SOUND AUDIOSYSTEEM

Een absoluut betrokken, uiterst authentieke concertzaal-beleving. Bestuurder en passagiers worden als het ware omhuld door de volle en heldere klanken van een open, ruim concert, via een set zij-, front- en achter-luidsprekers. En dankzij de TrifieldTM-technologie wordt het allemaal naadloos geïntegreerd, zodat u achterover kunt leunen en van elk detail kunt genieten.

14 luidsprekers, een tweekanaals subwoofer en 650 W-versterker

Kenmerken: Digital Signal Processing, Meridian Cabin Correction, Meridian Digital Dither Shaping, Trifield

Autoplay Stop
 • SOFTWARE UPDATES ICON

  SOFTWARE-UPDATES

  Uw auto blijft up-to-date met software-updates8. Het infotainmentsysteem, de telematica en de verschillende regelmodules in de auto kunnen allemaal op afstand worden geüpdatet om zo optimale prestaties te blijven garanderen. Zo blijft uw auto zich verbeteren.

 • ONLINE PACK ICON

  ONLINE PACK

  Het Online Pack9 biedt nog meer connected services via een ingebouwde SIM-kaart, waarmee u toegang hebt tot:

  - Onbeperkt streamen van media9
  - Weerberichten
  - Online agenda-synchronisatie

 • DRAADLOZE TELEFOONLADER

  Draadloos opladen van apparaten (optie) met signaalversterker10 van het telefoonsignaal maakt het mogelijk compatible smartphones op te laden zonder een snoertje of oplaadstation te hoeven gebruiken. Uw telefoon maakt, wanneer deze zich in de auto bevindt, gebruik van de auto-antenne voor een sterker signaal en een betere gesprekskwaliteit.

 • LUCHTZUIVERING VOOR HET INTERIEUR MET PM2.5-FILTER

  NanoeTM-ionisatietechnologie (optie) draagt bij aan het welzijn van bestuurder en passagiers. Door het indrukken van de knop PURIFY schakelt u een speciaal ontworpen filter in, dat fijne deeltjes (tot PM2,5 klein) en allergenen zoals stof en pollen uit de buitenlucht aantrekt en vasthoudt.

CAPACITEITEN

ALL WHEEL DRIVE (AWD)

Zorgt voor een zelfverzekerde rijbeleving, zowel op de weg als bij offroad-rijden. Op gladde ondergrond, zoals gras en sneeuw, kan het aandrijfkoppel traploos worden verdeeld over de voor- en achterwielen, ten behoeve van maximale grip.

 • TERRAIN RESPONSE 2

  Met keuze uit vier Terrain Response-instellingen stemt u de capaciteiten van de Discovery Sport altijd exact af op de betreffende ondergrond. Terrain Response 2 evalueert de actuele rijomstandigheden. Dit bekroonde systeem tilt autorijden naar het hoogste niveau door automatisch de meest geschikte instelling voor de betreffende ondergrond te selecteren.

 • WADEN

  Blijf zelfverzekerd, zelfs wanneer u spontaan besluit door een waterpartij te rijden. Wade Sensing ondersteunt u tijdens het waden, door te waarschuwen indien de waterhoogte in de buurt komt van de maximum doorwaaddiepte van de auto.

 • TREKGEWICHT

  De Discovery Sport kan tot 2.500 kg trekken. Een afneembare of elektrisch uit-/inklapbare trekhaak (optie) kan worden gemonteerd. U kunt de veelzijdigheid van uw auto verder vergroten door een keuze te maken uit een programma als accessoire beschikbare dakdragers en trekhaken.

 • CLEARSIGHT GROUND VIEW

  Ideaal tijdens offroad-rijden en het overwinnen van uitdagend terrein. Met ClearSight Ground View11, beschikbaar samen met 3D Surround Camera, kunt u als het ware 'door' de motorkap van de Discovery Sport heen kijken. Deze functie toont op het touchscreen camerabeelden van de omgeving, inclusief de onderzijde van de auto en de wielen.

PRESTATIES

PLUG-IN HYBRID

De Discovery Sport Plug‑in Hybrid is zowel‑ ideaal voor woon‑werkverkeer als voor avonturen met het hele gezin, en biedt volledig elektrisch emissievrij rijden. Hij kan onder meer worden opgeladen via een DC‑snellader.

 • AANDRIJFLIJNEN

  Van vermogen en puur rijplezier tot laag brandstofverbruik en raffinement: er is een uitgebreid programma motoren beschikbaar voor de Discovery Sport, inclusief een Plug-in Hybrid.

 • CONFIGURABLE DYNAMICS

  Met Configurable Dynamics kunt u de gasklep-parameters, de transmissie‑schakelpunten en de besturing onafhankelijk van elkaar afstemmen op uw persoonlijke rijvoorkeuren via het touchscreen van uw Discovery Sport.

 • ACTIVE DRIVELINE

  Exclusief beschikbaar op de Discovery Sport Black. Active Driveline zorgt voor nog meer tractie, stabiliteit en controle bij offroad-rijden. Tevens verbetert dit systeem het bochtgedrag bij rijden op de weg.

UW DISCOVERY SPORT

 • CONFIGUREREN

  De veelzijdige, compacte SUV. Creëer uw perfecte Land Rover Discovery Sport met onze configurator.

 • APPROVED USED

  Wanneer u niet kunt zien dat het een gebruikte auto is, weet u zeker dat het om een Approved Land Rover gaat.

BLIJF ONTDEKKEN

 • KIES UW DISCOVERY SPORT

  Hier vindt u alle uitvoeringen, met een uitgebreide keuze uit fantastische designelementen, prestatie-ondersteunende systemen en toonaangevende technologieën.

 • FOTOGALERIJ

  Buitengewone aandacht voor detail vormt altijd het fundament voor de creatie van onze auto's. De Discovery Sport trekt direct de aandacht.

 • SPECIFICATIES

  Ontdek de fijnste details. Ontdek meer over motorprestaties, afmetingen en brandstofverbruik.

LAND ROVER ACCESSOIRES

Stijlvol, stoer en praktisch, maak uw Discovery Sport nog persoonlijker door te kiezen uit een uitgebreid programma interieur- en exterieuraccessoires.

two people wearing Land Rover branded goods

LIFESTYLE COLLECTION

Ons exclusieve programma accessoires is geïnspireerd door onze auto's, en gecreëerd met typisch Brits gevoel voor stijl.

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie, brandstof/energieverbruikscijfers en actieradius kunnen variëren al naargelang factoren als rijstijl, omgevingsomstandigheden, belading, gemonteerde velgen, banden, accessoires, de daadwerkelijke route en de staat van de accu. De actieradius is bepaald met een productiemodel over een standaardroute.


*Cijfer is representatief indien de achterbank in de voorste stand en de rugleuning in rechte stand staat.


1Afhankelijk van lokale wet- en regelgeving. Bestuurders die een varifocale of bifocale bril of lenzen dragen, kunnen aanpassingsproblemen ervaren met de digitale modus van de spiegel. De normale spiegelmodus kan echter altijd worden gebruikt.

2De Activity Key kan in 1 uur worden opgeladen, waarna de batterij tot 7 dagen meegaat.

3Uw auto is voorbereid voor Apple CarPlay. Door Apple CarPlay aangeboden diensten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van functies in uw land. Zie https://www.apple.com/nl/ios/feature-availability/#apple-carplay voor meer informatie.

4Uw auto is voorbereid voor Android Auto. Door Android Auto aangeboden diensten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van functies in uw land. Zie https://www.android.com/auto/ voor meer informatie.

5Land Rover Remote omvat een abonnement dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode. De Land Rover Remote App moet worden gedownload uit de Apple App Store/Google Play Store.

6Connected Navigation vereist een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode.

7Aanwijzingen van het navigatiesysteem worden alleen op de voorruit geprojecteerd wanneer de auto is uitgerust met Pivi Pro.

8Voor updates is een dataverbinding vereist.

9Fair Use-beleid mogelijk van toepassing. Standaard abonnement van 1 jaar dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode.

10Alleen i.c.m. compatible smartphones.

11ClearSight Ground View alleen i.c.m. 3D Surround Camera. Getoond beeld is niet live. Controleer voor uw veiligheid de omgeving. Afhankelijk van lokale wet- en regelgeving.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw dealer voor meer informatie of configureer uw auto online.


Pivi- en InControl-functies, opties, diensten van derden en de beschikbaarheid daarvan verschillen per land. Vraag uw Land Rover dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een micro-simkaart en een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Dekking van mobiele netwerken kan niet overal worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen met betrekking tot InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties.


De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc. Mogelijk zijn voorwaarden voor eindgebruikers van Apple Inc van toepassing.

Android Auto is een handelsmerk van Google LLC.

Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. Trifield en het 'three fields'-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Trifield Productions Ltd.

NanoeTM is een gedeponeerd handelsmerk van Panasonic Corporation.

Het bekijken van video’s, die in dit gedeelte van onze website worden weergegeven, vereist het gebruik van cookies. Als u deze inhoud wilt bekijken, moet u uw cookievoorkeuren aanpassen om toestemming te geven voor de volgende soorten cookies:
 • FUNCTIONELE COOKIES