70 Jaar geleden, op een strand in Anglesey, Wales, maakte Maurice Wilks een schets in het zand. Deze schets zou de inspiratie vormen voor de eerste Land Rover. De Series I groeide uit tot een icoon, evenals Wilks. Gedreven door een absolute passie voor nieuwe ontwikkelingen en constructies, was het de doelstelling van Wilks om iets te creëren dat geschikt was voor elk terrein, alle weersomstandigheden en elke uitdaging. En dat is precies wat hij deed.

Het resultaat werd geïntroduceerd op 30 april 1948 op de AutoRAI in Amsterdam – en het was al snel duidelijk dat hij een uitzonderlijke auto had gecreëerd.

Range Rover in black and white

Ter gelegenheid van onze zeventigste verjaardag, organiseren wij wereldwijd een aantal unieke festiviteiten. Wij houden een speciaal evenement bij Jaguar Land Rover Classic Works in Groot-Brittannië voor een terugblik door onze historie – van de introductie in 1948 op de AutoRAI in Amsterdam, tot ons nieuwste programma SUV’s en de mensen die deze gebruiken.

Land Rover 70 years logo

70 jaar geleden stonden capaciteiten centraal bij Land Rover en werd het merk gedreven door een innerlijke kracht, een verlangen om alle uitdagingen te kunnen overwinnen en een gevoel van avontuur dat nog steeds overduidelijk aanwezig is in al onze modellen. Deze elementen – en vele andere – zijn onderdeel geworden van Land Rover’s DNA.

In 1970 gingen wij van start met de productie van de eerste driedeurs Range Rover. Deze werd wereldwijd bijzonder positief ontvangen en was de eerste auto die permanente vierwielaandrijving bood. De introductie van de Land Rover Discovery, in 1989, maakte het mogelijk om de robuuste capaciteiten van de Ninety/One Ten te vertalen naar een nieuw model dat kon wedijveren met nieuwe, kleinere concurrenten van de Range Rover.

Red Range Rover driving uphill

In 2005 ging de Range Rover Sport in productie. De introductie van de eerste sport-SUV, in de Range Rover familie, bewees dat Land Rover ook de toon wilde zetten in prestaties.

"Om de mijlpaal van 70 jaar te bereiken is absoluut speciaal en wij zullen deze markeren met een jaar van festiviteiten waarbij Land Rover’s visie van ‘Above and Beyond’ centraal staat en waarin eer wordt betoond aan de mensen achter ‘s werelds meest favoriete SUV’s."

Prof Dr Ralf Speth, Jaguar Land Rover CEO

Als de tijden, de maatschappij en behoeften veranderen, zo moeten onze auto’s mee veranderen. Na het succesvol testen van de Velar concept car in 1969 is het concept continu geëvolueerd en in 2018 won de Range Rover Velar de titel World Car Design of the Year.

Grey Range Rover

Continu strevend om Above and Beyond te gaan in absoluut elk aspect van onze onderneming, heeft Land Rover een lange weg afgelegd van die eerste schets in het zand. Van onze mensen tot onze nieuwste modellen, hebben wij harder gewerkt, hogere doelen nagestreefd en continu grenzen verlegd. Dat zal nooit veranderen. Voor die modellen die nog gaan komen, zorgen wij er beslist voor dat deze waardig zijn om onze naam te dragen en onze historie voort te zetten. Het creëren van een nieuw icoon is een gecompliceerde kunst; het verbeteren ervan vergt zelfs nog meer inspanning, maar het is een passie die ons drijft; waarom wij doen wat wij doen.

Electric car charging

70 JAAR LAND ROVER

Ontdek Land Rover vandaag.

Orange Range Rover with bike behind

LAND ROVER COLLECTION

Ontdek ons nieuwste programma kleding en lifestyle-accessoires.

DRAGON CHALLANGE

Het verhaal achter de Dragon Challenge

White Range Rover driving through mud

EXPERIENCE LAND ROVER

Ga zelf achter het stuur van een Land Rover zitten voor een ultime rijbeleving.